Απειλεί με αποκλεισμό από το διαγωνισμό η EBU την Ουκρανία!

Απειλεί με αποκλεισμό από το διαγωνισμό η EBU την Ουκρανία!

Φαίνεται πως όλο αυτό το δράμα που ζούμε φέτος με την ουκρανορωσική διαμάχη δεν θα τελειώσει αναίμακτα. Η γενική διευθύντρια της EBU Ingrid Deltenre σε σημερινή της συνέντευξη στην ελβετική εφημερίδα Blick, αναφέρεται στην απαγόρευση εισόδου που επέβαλαν οι ουκρανικές αρχές στην εκπρόσωπο της Ρωσίας Yulia Samoylova, στο ουκρανικό έδαφος για χρονικό διάστημα 3 ετών. Σχολιάζει την απόφαση ως απαράδεκτη, ενώ δεν διστάζει να απειλήσει την Ουκρανία με προσωρινό αποκλεισμό από το διαγωνισμό, αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί και δεν βρεθεί τρόπος να διαγωνιστεί η Ρωσία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που επίσημα χείλη της EBU αναφέρουν την πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις στη φετινή διοργανώτρια χώρα Ουκρανία, για όλο το αλαλούμ που προκλήθηκε με τη συμμετοχή της Yulia Samoylova και την απαγόρευση εισόδου στην Ουκρανία που της επιβλήθηκε ως απόρροια της συμμετοχής της τελευταίας σε συναυλία στην Κριμαία τον Ιούνιο του 2015, χωρίς να λάβει άδεια εισόδου από το Κίεβο. Αν όντος η Ουκρανία τιμωρηθεί για την συμπεριφορά της, θα είναι η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια μετά το Λίβανο το 2005 και τη Γεωργία 2009, που κάποια χώρα τιμωρείται με προσωρινό αποκλεισμό από το διαγωνισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.