Γνωρίστε την συμμετοχή της Αρμενίας

Γνωρίστε την συμμετοχή της Αρμενίας

Χώρα: Αρμενία
Καλλιτέχνης: Iveta Mukuchyan
Τραγούδι: Love Wave
Σύνθεση: Lilith Navasardian & Levon Navasardyan
Στίχοι: Iveta Mukuchyan & Stephanie Crutchfield

Η Αρμενία φέτος συμμετέχει για 10η φορά στον διαγωνισμό της Eurovision, πήρε πρώτη φορά μέρος το 2006 στην Eurovision της Αθήνας και έκτοτε συμμετέχει συνεχώς με μόνη εξαίρεση τον διαγωνισμό του 2012 που διεξάχθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν εξ’αιτίας των κάκιστων διπλοματικών σχέσεων μεταξύ των 2 χωρών. Η Αρμενία όσες φορές συμμετείχε προκρινόταν στον τελικό με εξαίρεση τον διαγωνισμό του 2011. Δεν έχει κερδίσει μέχρι στιγμής, η υψηλότερη θέση που έχει καταλάβει είναι η 4η που την πήρε 2 φορές, το 2008 με την Sirusho και το “Qele qele” και το 2014 με τον Aram και το “Not alone”. Η Αρμενία φέτος θα εμφανιστεί 7η στον 1ο ημιτελικό της φετινής Eurovision στις 10 Μαϊου.

Η Αρμενία τον Οκτώβριο του 2015 έκανε απ’ευθείας ανάθεση στην Iveta να την εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό του 2016. H Iveta γεννήθηκε στο Ερεβάν της Αρμενίας το 1986, αλλά μεγάλωσε στο Αμβούργο της Γερμανίας όπου έζησε μέχρι και τα 23 της χρόνια, όταν και ξαναεπέστρεψε στην Αρμενία. Συμμετείχε σε 2 talent shows της Γερμανίας, το Hay Superstars το 2009, όπου και κατέλαβε την 4η θέση αλλά και το Γερμανικό Voice το 2012 όπου ήταν στην ομάδα του διάσημου και ιδιότροπου καλλιτέχνη Xavier Naidoo,στον οποίον είχε ανατεθεί αρχικά η εκπροσώπηση της Γερμανίας στον φετινό διαγωνισμό, αυτή η ανάθεση όμως πάρθηκε πίσω εξ’αιτίας ρατσιστικών και εθνικιστικών δηλώσεων του καλλιτέχνη στο παρελθόν. Ανάμεσα στα τραγούδια που ερμήνευσε στο Voice η Iveta ήταν και το Euphoria που κέρδισε την Eurovision εκείνη την χρονιά. Κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι το 2012 και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει συνολικά 6 singles. Έχει ψηφιστεί ως η πιο sexy γυναίκα της Αρμενίας το 2012 ενώ φέτος βγήκε και η πρώτη της ταινία με τίτλο “Run away, or get married”.

To Love Wave είναι ένα κομμάτι πειραματικής pop με αρμένικα ethnic στοιχεία, γραμμένο εξ’ολοκλήρου στα Αγγλικά, την σύνθεση του κομματιού υπογράφουν οι Lilith Navasardian & Levon Navasardyan, ενώ τους στίχους τους έγραψε η ίδια η Iveta μαζί με την Stephanie Crutchfield. To κομμάτι επιλέχτηκε από την Αρμενική τηλεόραση μέσω εσωτερικής προ-επιλογής κομματιών που έστειλαν συνθέτες από όλο τον κόσμο.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 5

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 3

Μιχαήλ Γιώργος: 9

Πετράκη Αναστασία: 5

Τσεκούρας Γιώργος: 8

Χαρπαντίδης Στέφανος: 8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.