Γνωρίστε τη συμμετοχή του Σαν Μαρίνο

Γνωρίστε τη συμμετοχή του Σαν Μαρίνο

Χώρα: Σαν Μαρίνο
Καλλιτέχνης: Serhat
Τραγούδι: I Didn’t Know
Συνθέτης: Olcayto Ahmet Tuğsuz
Στιχουργός: Nektarios Tyrakis

Το Σαν Μαρίνο συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2008, απουσιάζοντας δύο χρονιές (2009 και 2010). Έχει καταφέρει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό μόνο το 2014 με τη Valentina Monetta και το τραγούδι Maybe τερματίζοντας στην 24η θέση με μόλις 14 βαθμούς.

Φέτος ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας της χώρας SMRTV, επέλεξε ο Serhat να είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει το Σαν Μαρίνο στη Eurovision 2016.

Ο Serhat γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ένας πετυχημένος τραγουδιστής, παραγωγός και παρουσιαστής, που επέλεξε να ασχοληθεί με την show-business αμέσως μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο “Faculty of Dentistry at the University” στην Κωνσταντινούπολη. Μπήκε στον χώρο της τηλεόρασης με το σόου “Riziko, όπου ήταν η τούρκικη version του θρυλικού αμερικάνικου σόου “Jeopardy”, έχοντας τον ρόλο του παρουσιαστή αλλά και του παραγωγού. Η διεθνή μουσική καριέρα του γνώρισε τεράστια επιτυχία  με το single του Total Disguise (ντουέτο με τη Viktor Lazlo, παρουσιάστρια της Eurovision 1987). Ακολούθησε το sigle Chocolate Flavour που έγινε και αυτό μεγάλη επιτυχία, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Το 2007 συνεργάστηκε με τη Ρωσο-Γεωργιανή καλλιτέχνη Tamara Gverdtsiteli όπου εμφανίζονταν μαζί σε συναυλίες στη Μόσχα, τη Λευκορωσία και τη Μολδαβία. Πριν 19 χρόνια ο Serhat ίδρυσε το “National and International High Schools Music Contest” , όπου καθοδηγεί και προπονεί νέους ταλαντούχους μουσικούς. Από το 2013 ο Serhat κάνει καριέρα σε Γαλλία και Γερμανία. Το πιο πρόσφατο single του, Je M’adore was, ήταν No1 στα DJ Charts της Γερμανίας για 5 συνεχόμενες εβδομάδες.

Στιχουργός του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει ο Serhat στη σκηνή της Eurovision είναι ο δικός μας Νεκτάριος Τυράκης, που έχει συμμετάσχει και στο παρελθόν στη Eurovision γράφοντας τους στίχους του Shake it (Ελλάδα 2004) και του Love me tonight (Λευκορωσία 2005). Τη μουσική για το I didn’t know έχει γράψει πάλι ένας γνώριμος της Eurovision, o Olcayto Ahmet Tuğsuz, ο οποίος είχε γράψει στίχους και μουσική για τη συμμετοχή της Τουρκίας το 1987  Şarkım Sevgi Üstune ερμηνευμένο από τους Seyyal Taner & Lokomotiv, που τερμάτισε τελευταίο με μηδέν βαθμούς. Το I didn’t know στην αρχή είχε κυκλοφορήσει με μια εντελώς διαφορετική μορφή από αυτή που τελικά θα παρουσιαστεί στη Στοκχόλμη.

Το Σαν Μαρίνο εμφανίζεται στην 8η θέση του 1ου ημιτελικού στις 10 Μαιου.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 1

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 4

Μιχαήλ Γιώργος: 3

Πετράκη Αναστασία: 6

Τσεκούρας Γιώργος: 5

Χαρπαντίδης Στέφανος: 1

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.