Αρμενία 2017: Έτοιμη για τη νικη;

Αρμενία 2017: Έτοιμη για τη νικη;

Η Αρμενία πρωτοεμφανίζεται στον διαγωνισμό της Eurovision το 2006 με τον Andre καταλαμβάνοντας την 8η θέση. Έκτοτε, η χώρα πολλάκις προσπάθησε να κερδίσει άλλα δεν το κατόρθωσε. Το 2008 και το 2014 με τη Sirusho και τον Aram MP3 αντιστοίχως καταλαμβάνει την τετάρτη θέση. Γενικά, η χώρα με εξαίρεση μια-δυο συμμετοχές έχει διαγράψει μια θετική πορεία στον διαγωνισμό και είναι αγαπητή από πολλούς fans και όχι μόνο.

Φέτος, η κρατική τηλεόραση της Αρμενίας (AMPTV) έχει βάλει πλώρη για τη νίκη διοργανώνοντας το Depi Evratesil ( Προς τη γιουροβίζιον). Ύστερα από μια σειρά εκπομπών εκπρόσωπος της χώρας αναδείχθηκε η Atsvik συγκεντρώνοντας το 71% της ψηφοφορίας κοινού και κριτικής επιτροπής. Έχοντας επιλέξει τον καλλιτέχνη οι υπεύθυνοι της AMPTV αναζητούν εκείνον τον συνθέτη, το τραγούδι του οποίου θα επιτύχει αυτό που μια δεκαετία δεν έχει κατορθώσει η χώρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές μας τη στιγμή αυτή οι διαδικασίες στο Έρεβαν γνωστό και ως “μικρό Παρίσι” είναι πυρετώδεις καθώς στο τέλος του μηνά θα ολοκληρωθεί η υποβολή των υποψηφίων τραγουδιών και θα αρχίσει η αξιολόγηση τους ώστε να καταλήξουν στον μεγάλο νικητήριο τραγούδι με το οποίο η Atsvik Θα φέρει το θεσμό στο Έρεβαν το 2018. Ως εκ τούτου, ο βαθμός προετοιμασίας είναι πολύ μεγάλος και σύνθετος.

Φωνητικά η καλλιτέχνιδα ανήκει στην κατηγορία των σοπράνο, δηλαδή τραγουδά στις υψηλότερες νότες του πενταγράμμου. Επομένως, είναι αρκετά πιθανό η χώρα να επιλέξει μια δυναμική μπαλάντα με εναλλαγές επενδυμένη με φολκλορικά στοιχεία. Η πλούσια μουσική παράδοση της Αρμενίας σε συνδυασμό με τον πόθο για την επικράτηση έχουν δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό κλίμα γεμάτο ενθουσιασμό και προσδοκίες.

Στον παρακάτω δεσμό μπορείτε να ακούσετε την καλλιτέχνιδα να ερμηνεύει ένα τέτοιου είδους τραγούδι το οποίο έχει σαφείς αναφορές στη γενοκτονία που υπέστησαν οι Αρμένιοι από τους Οθωμανούς τον περασμένο αιώνα.

Τιγκράν Σαρκισιάν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.