Αρμενία: Σε κίνδυνο η φετινή Junior Eurovision;

Αρμενία: Σε κίνδυνο η φετινή Junior Eurovision;

Δυστυχώς, ο πόλεμος απειλεί ξανά την Eurovision και αυτή την φορά την Junior: Οι επιθέσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας θέτουν σε κίνδυνο τον διαγωνισμό.

Τι συνέβη και υπάρχει πρόβλημα στην Junior Eurovision 2022;

Τη νύχτα της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν επιθέσεις στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, για την αφετηρία των οποίων και οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται. Όπως αναφέρουμε εδώ, το Ερεβάν (ή Γιερεβάν), είναι η πόλη που επιλέχθηκε από την νικητήρια χώρα, την Αρμενία, για να φιλοξενήσει την Junior Eurovision 2022, η οποία θα διεξαχθεί -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στις 11 Δεκεμβρίου. Μόλις τρεις μήνες περίπου πριν από τον διαγωνισμό, το αρμενικό υπουργείο Άμυνας καταγγέλλει επιθέσεις με πυροβολικό, όλμους, drones και όπλα μεγάλου διαμετρήματος, με στόχο διάφορες περιοχές, οι οποίες απέχουν μεταξύ 100 και 300 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Τον προηγούμενο καιρό, με τη σύρραξη στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ να έχει καταλαγιάσει, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, έφτασαν κοντά σε συμφωνία ειρήνης, πράγμα που σήμαινε ότι το Αζερμπαϊτζάν ήταν πολύ κοντά στο να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό στο Ερεβάν. Αλλά κάτι τέτοιο δυστυχώς, είναι απίθανο να γίνει. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Τι πρόκειται να γίνει;

Κατά την άποψή μου, αν δεν σταματήσει η κόντρα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν, ο διαγωνισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί, όπως το 2020. Μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ πως πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός το 2020.

Ο πόλεμος, θα επηρεάσει και την Eurovision 2023;

Σύμφωνα με το eurovision.news1, μια σελίδα στο Instagram που ασχολείται με την Eurovision, το Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να μην συμμετάσχει στον επόμενο διαγωνισμό. Η Δημόσια Τηλεόραση, η οποία έχει το δικαίωμα να μεταδίδει τη Eurovision στο Αζερμπαϊτζάν, δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2023. Λόγω της τεταμένης κατάστασης στο μέτωπο, αμφισβητείται η φετινή συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2023. Εάν δεν συμμετάσχει το Αζερμπαϊτζάν, πολύ πιθανόν να μην δούμε ούτε και την Αρμενία μαζί.

Πιστεύετε ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, θα συμμετάσχουν στην Eurovision 2023; Ο πόλεμος θα επηρεάσει την Junior Eurovision 2022; Γράψτε το στα σχόλια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.