Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία κοντά σε συμφωνία ειρήνης – Έρχεται η επιστροφή της πρώτης στη Junior Eurovision 2022;

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία κοντά σε συμφωνία ειρήνης – Έρχεται η επιστροφή της πρώτης στη Junior Eurovision 2022;

Αν και οι σχέσεις Ουκρανίας-Ρωσίας οξύνονται, δε φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο με αυτές Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας. Κάθε άλλο μάλιστα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Αζέρου προέδρου Ilham Aliyev έπειτα από συνάντηση με τον Λιθουανό ομόλογό του, η χώρα του σκοπεύει να υπογράψει “συνθήκη ανακωχής” με την επί δεκαετίες μαχούμενή της Αρμενία, βάζοντας έτσι τέλος σε μια συμπλοκή ετών η οποία προέκυψε λόγω της αμφισβητούμενης περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Εαν οι παραπάνω δηλώσεις γίνουν πράξη, τότε θα τελειώσει και η άτυπη έχθρα που υπάρχει στους διαγωνισμούς μεταξύ των δύο χωρών και κάθε χρόνο αλληλοκατατάσσονται τελευταίες. Και φυσικά, θα αυξηθούν οι πιθανότητες να δούμε το Αζερμπαϊτζάν να διαγωνίζεται τον Δεκέμβρη στη Junior Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν της Αρμενίας.

Τον περασμένο Ιανουάριο, είχαν υπάρξει δηλώσεις από μέλος της Αζέρικης αποστολής, συγκεκριμένα ότι ανεξαρτήτως το πού λαμβάνει χώρα ο διαγωνισμός, πρέπει πάντα να υπάρχει συμμετοχή και προσπάθεια για καλύτερο αποτέλεσμα από την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο, στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο για την Junior Eurovision, ο Αρμένιος αρχηγός αποστολής David Tserunyan, ερωτώμενος για την εγγύηση της ασφάλειας της Αζέρικης αποστολής και των παρευρισκομένων δημοσιογράφων της χώρας απάντησε πως είναι πολύ νωρίς να συζητηθούν αυτά τα θέματα και πως θα ξανατεθούν σε νέα συνάντηση αποστολών, στα τέλη του καλοκαιριού, όταν όλες οι ενδιαφερόμενες χώρες θα έχουν υποβάλλει τις ανάλογες αιτήσεις για συμμετοχή.

Εμείς ευχόμαστε αυτή η έχθρα να λάβει οριστικά τέλος και να δούμε και τις 2 χώρες να διαγωνίζονται μαζί στην σκηνή του Sports & Music Complex!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.