Αλβανία: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής συμμετοχών για το 59ο Festivali i Këngës

Αλβανία: Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής συμμετοχών για το 59ο Festivali i Këngës

Σε ρυθμούς προετοιμασίας του 59ου Festivali i Këngës έχει μπει και επισήμως πλέον η Αλβανική δημόσια τηλεόραση RTSH, καθώς με ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στα social media του φορέα, γνωστοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες και συνθέτες ότι οι συμμετοχές τους πρέπει να αποσταλούν στις 1 η 2 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Η Αλβανική Ραδιοτηλεόραση καλεί όλους τους δημιουργούς και τους ερμηνευτές να συμμετάσχουν στο 59ο Φεστιβάλ Τραγουδιού. Η επιλογή των συμμετεχόντων τραγουδιών θα πραγματοποιηθεί από την επιτροπή επιλογής τραγουδιών με βάση την ακρόαση τους. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να παραδώσουν στο προσωπικό του φεστιβάλ στο Radio Tirana ή στο festival@rtsh.al το πλήρες τραγούδι με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές ως εξής: 1. Η τελική έκδοση του τραγουδιού  σε μορφή 16 bit κυμάτων 44,1 khz. 2. Τελική έκδοση ορχηστρικής βάσης με τα φωνητικά σε μορφή κύματος 16 bit 44,1 khz. 3. Τελική έκδοση ορχηστρικού χωρίς φωνητικά σε μορφή κύματος  16 bit 44,1 khz. 4. Το φωνητικό μέρος του τραγουδιού να συνοδεύεται από τους στίχους σε κάθε μέτρο.

5. Το πλήρες πάρτι του τραγουδιού  θα εκτελεστεί ζωντανά, για όλους τους ορχηστρικούς σχηματισμούς του Φεστιβάλ (συμφωνική ορχήστρα + μπάντα). 6. Έκδοση MIDI FILE του τραγουδιού. 7. Πλήρες κείμενο. 8. Φωτογραφία του τραγουδιστή εάν συμμετέχει για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ. 9. Σύντομη καλλιτεχνική βιογραφία του τραγουδιστή (δραστηριότητα, συμμετοχή, βραβεύσεις κ.λπ.). – Όλα τα στοιχεία που απαιτούνται παραπάνω πρέπει να είναι οριστικά και να παραδοθούν την 1 και 2 Οκτωβρίου 2020 στο γραφείο του Φεστιβάλ στο Radio Tirana ή στο email festival@rtsh.al (Εάν μια συμμετοχή δεν πληροί ένα από τα απαιτούμενα στοιχεία τότε δεν πληροί τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο φεστιβάλ) . Email: festival@rtsh.al

Στην ανακοίνωση του RTSH δεν γίνεται αναφορά στην Eurovision 2021. Δεδομένου όμως ότι από το 2004, όταν η Αλβανία έλαβε μέρος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό της Eurovision μέχρι και σήμερα, πάντοτε ο εκάστοτε νικητής του Festivali i Këngës ήταν εκείνος που εκπροσωπούσε την Αλβανία στην Eurovision.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως το πλέον πιθανό ενδεχόμενο είναι πως η Arilena Ara, η νικήτρια του περσινού Festivali i Këngës η οποία θα εκπροσωπούσε την Αλβανία στην Eurovision 2020 που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19 με το τραγούδι Fall from the sky, δεν θα είναι εκείνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα της στον επερχόμενο διαγωνισμό. Εκτός βεβαίως αν στείλει εκ νέου συμμετοχή και κερδίσει το φεστιβάλ για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Θυμηθείτε την συμμετοχή της Arilena:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.