Αλβανία: Με την Anna Gjebrea και το “Stand By You” στην Junior Eurovision 2021

Αλβανία: Με την Anna Gjebrea και το “Stand By You” στην Junior Eurovision 2021

Αν και δεν ήταν πολύ ξεκάθαρο το τοπίο σχετικά με τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής της Αλβανίας στην Junior Eurovision 2021, τελικά πραγματοποιήθηκε εθνικός τελικός με την Anna Gjebrea να επικρατεί. Η νεαρή καλλιτέχνης ανακοίνωσε την είδηση μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram και με αυτό τον τρόπο συνεχίζεται η παράδοση όπου ο εκπρόσωπος της χώρας αποκαλύπτεται πριν την μετάδοση του Junior Fest.

 

 

 Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το Stand By You:

Η Anna είναι κόρη του γνωστού παραγωγού στην Αλβανία Ardit Gjebrea ο οποίος είναι και παραγωγός του φεστιβάλ “Kënga Magjike” όπου έχουν συμμετάσχει πολλοί Eurostars (Eneda Tarifa, Anxhela Peristeri κλπ). Το τραγούδι υπογράφουν οι Adam Watts, Gannin Arnold, Sanni M’Mairura και Endi Çuçi.

Η Αλβανία στην Junior Eurovision

Η Αλβανία έχει συμμετάσχει στον Παιδικό Διαγωνισμό της Eurovision 6 φορές. Συμμετείχε ανελλιπώς από το 2012 έως και το 2019 πέρα των ετών 2013 και 2014 όπου όπως φημολογείται αποχώρησε έπειτα από την τελευταία θέση της παρθενικής συμμετοχής. Η χώρα δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη στον διαγωνισμό με μοναδική της θέση στην 10άδα αυτή του 2015 όπου η Mishela Rapo κατετάγη 5η με το “Dambaje” ανάμεσα σε 17 χώρες. Αξιοσημείωτο σε αυτή τη συμμετοχή είναι ότι είναι η 2η συμμετοχή με τις περισσότερες γλώσσες στην Junior Eurovision και μόλις η 3η στην οποία έχει ακουστεί η “τεχνητή” διάλεκτος στον εν λόγω διαγωνισμό. Στην πιο πρόσφατη συμμετοχή στο Γκλίβιτσε της Πολωνίας, η Isea Çili κατετάγη 17η με το “Mikja ime fëmijëri” ανάμεσα σε 19 συμμετέχουσες χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.