Αλβανία : Επιστρέφει στην Junior Eurovision φέτος

Αλβανία : Επιστρέφει στην Junior Eurovision φέτος

Συμπληρώνεται σιγά-σιγά το πάζλ των χωρών που θα δώσουν το παρόν στην Junior Eurovision τον Δεκέμβρη με την Αλβανία να επιστρέφει με τη σειρά της έπειτα από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Έτσι, η γειτονική μας χώρα γίνεται η 5η κατά σειρά που επιστρέφει προς το παρόν και η 15η που επιβεβαιώνει, γεγονός που υποδεικνύει ότι ο τελικός αριθμός των χωρών που θα συμμετέχουν θα είναι ανάλογος των ετών 2018-2019 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής δεν δόθηκαν, ωστόσο ο φορέας επιβεβαίωσε ότι αυτό θα γίνει πολύ προσεχώς. Ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει ο εθνικός τελικός δεδομένου ότι τις χρονιές που συμμετείχε η χώρα αυτή η μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για την ανάδειξη της συμμετοχής και πέρυσι η ανικανότητα διοργάνωσής του λόγω της πανδημίας δηλώθηκε ως ένας από τους λόγους της αποχής.

 

Η Αλβανία στην Junior Eurovision

Η Αλβανία έχει συμμετάσχει στον Παιδικό Διαγωνισμό της Eurovision 6 φορές. Συμμετείχε ανελλιπώς από το 2012 έως και το 2019 πέρα των ετών 2013 και 2014 όπου όπως φημολογείται αποχώρησε έπειτα από την τελευταία θέση της παρθενικής συμμετοχής. Η χώρα δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη στον διαγωνισμό με μοναδική της θέση στην 10άδα αυτή του 2015 όπου η Mishela Rapo κατετάγη 5η με το “Dambaje” ανάμεσα σε 17 χώρες. Αξιοσημείωτο σε αυτή τη συμμετοχή είναι ότι είναι η 2η συμμετοχή με τις περισσότερες γλώσσες στην Junior Eurovision και μόλις η 3η στην οποία έχει ακουστεί η “τεχνητή” διάλεκτος στον εν λόγω διαγωνισμό. Στην πιο πρόσφατη συμμετοχή στο Γκλίβιτσε της Πολωνίας, η Isea Çili κατετάγη 17η με το “Mikja ime fëmijëri” ανάμεσα σε 19 συμμετέχουσες χώρες.

 

Πιστεύετε θα καταφέρει να βελτιώσει τα αποτελέσματά της η Αλβανία με την επιστροφή της;

3 σκέψεις για το “Αλβανία : Επιστρέφει στην Junior Eurovision φέτος

  1. Μήπως εννοείτε “πολύ σύντομα” ή “προσεχώς”; Δε νομίζω ότι το “πολύ προσεχώς” είναι σωστά διατυπωμένο. Να τονίσω, πως το σχόλιο το κάνω καλοπροαίρετα και δεν έχω σκοπό να σας θίξω! Διαβάζω με ενδιαφέρον τα άρθρα σας για τον παιδικό διαγωνισμό της Eurovision

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.