Αλβανία: Αντικατάσταση 3 συμμετοχών το 62ο Festivali i Këngës – Αποκλειστικά μέσω televoting ο εκπρόσωπος στην Eurovision

Αλβανία: Αντικατάσταση 3 συμμετοχών το 62ο Festivali i Këngës – Αποκλειστικά μέσω televoting ο εκπρόσωπος στην Eurovision

H δημόσια τηλεόραση της Αλβανίας RTSH ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες την αντικατάσταση 3 συμμετοχών για το 62ο Festivali i Këngës, του φεστιβάλ μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Αλβανίας για την Eurovision 2024.

Συγκεκριμένα η Kejsi Tola, η Samanta Karavella και ο Sardi Strugaj απέσυραν τις συμμετοχές τους και αντικαταστάθηκαν από τους: PeterPan Quartet με το τραγούδι “Edhe nje here”, την Irma Lepuri με το τραγούδι “Me prit” και την Eden Baja με το τραγούδι “Ajër”. Έτσι μετά την αποχώρηση της Kejsi Tola το φετινό φεστιβάλ δεν περιλαμβάνει άλλον πρώην εκπρόσωπο της Αλβανίας στην Eurovision, συμμετέχει όμως η 3 φορές νικήτρια του φεστιβάλ Elsa Lila.

Το 62ο Festivali i Këngës θα πραγματοποιηθεί σε 4 βραδιές από τις 19 έως τις 22 Δεκεμβρίου. Στις 19 και 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι δύο ημιτελικοί του φεστιβάλ όπου θα ακούσουμε τα 31 τραγούδια για πρώτη φορά. Στις 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η βραδιά νοσταλγίας όπου οι φετινοί υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν παλιές επιτυχίες του φεστιβάλ.

Τέλος στις 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός του φεστιβάλ, όπου πάλι ο νικητής του φεστιβάλ ενδέχεται να μην είναι ο εκπρόσωπος της Αλβανίας στην Eurovision. Συγκεκριμένα τον νικητή του φεστιβάλ θα τον επιλέξει μια 11-μελή κριτική επιτροπή ενώ ο νικητής θα επιλεγεί αποκλειστικά μέσω τηλεψηφοφορίας του Αλβανικού κοινού.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να εφαρμοστεί ένα σύστημα 50/50 αλλά τελικά επιλέχθηκε να συνεχιστεί η εφαρμογή του περσινού συστήματος όπου ενώ η Elsa Lila ήταν η νικήτρια του φεστιβάλ, οι Albina & Familja Kelmendi ήταν εκείνοι που εκπροσώπησαν την Αλβανία με το τραγούδι Duje καταλαμβάνοντας την 22η θέση.

https://www.youtube.com/watch?v=748J3WWznds

Οι δύο ημιτελικοί

Α Ημιτελικός

Σειρά ΕμφάνισηςΚαλλιτέχνηςΤραγούδι
1Stivi Ushe“Askush si ty”
2Besa Kokëdhima“Zemrën n’dorë”
3Mal Retkoceri“Çmendur”
4Eldis Arrnjeti“Një kujtim”
5Shpat Deda“S’mund t’fitoj pa ty”
6Jehona Ponari“Evol”
7PeterPan Quartet“Edhe nje here”
8Festina Mejzini“Melos”
9Kastro Zizo“2073”
10Luan Durmishi“Përsëritja”
11Melodajn Mancaku“Nuk jemi ne”
12Olsi Ballta“Unë”
13Andi Tanko“Herë pas here”
14Sergio Hajdini“Uragan”
15Santino De Bartolo“Dua të rri me ty”
16Olimpia Smajlaj“Asaj”

Β’ Ημιτελικός

Σειρά ΕμφάνισηςΚαλλιτέχνηςΤραγούδι
1Big Basta and Vesa Luma“Mbinatyrale”
2Elsa Lila“Mars”
3Jasmina Hako“Ti”
4Michela Paluca“Për veten”
5Anduel Kovaci“Nan'”
6Irma Lepuri“Me prit”
7Eden Baja“Ajër”
8Erina and the Elementals“Jetën n’skaj”
9Kleansa Susaj“Pikturë”
10Arsi Bako“Zgjohu”
11Tiri Gjoci“Në ëndërr”
12Besa Krasniqi“Esenciale”
13Bledi Kaso“Çdo gjë mbaroi”
14Troy Band“Horizonti i ëndrrave”
15Martina Serreqi“Vetëm ty”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.