Αλβανία: Ακούστε τα τραγούδια του Festivali i Këngës 2019

Αλβανία:  Ακούστε τα τραγούδια του Festivali i Këngës 2019

Η Αλβανική τηλεόραση RTSH δημοσίευσε σήμερα τα τραγούδια τα οποία θα διαγωνιστούν στο 58ο Festivali i Këngës μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο 17ος εκπρόσωπος της Αλβανίας στον διαγωνισμό της Eurovision. Οι καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στους 2 ημιτελικούς στις 19&20 Δεκεμβρίου ενώ ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

Σχεδόν κάθε χρόνο η Αλβανία είναι παραδοσιακά η πρώτη χώρα που επιλέγει το τραγούδι της. Φέτος συμμετέχουν συνολικά 20 καλλιτέχνες, παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια του φετινού φεστιβάλ επιλέγοντας το αντίστοιχο link.

  1. Albërie Hadërgjonaj – Ku ta gjej dikë ta dua
  2. Aldo Bardhi – Melodi
  3. Arilena Ara – Shaj
  4. Bojken Lako – Malaseen
  5. Devis Xherahu – Bisedoj me serenatën
  6. Eli Fara & Stresi – Bohemë
  7. Elvana Gjata – Me tana
  8. Era Rusi – Eja merre
  9. Gena – Shqiponja e lirë
  10. Genc Tukiçi & Nadia Tukiçi – Ju flet Tirana
  11. Kamela Islamaj – Më ngjyros
  12. Kanita Suma – Ankth
  13. Kastro Zizo – Asaj
  14. Olta Boka – Shkrime në mur
  15. Renis Gjoka – Loja
  16. Robert Berisha – Ajo nuk është unë
  17. Sara Bajraktari – Ajër
  18. Tiri Gjoci – Me gotën bosh
  19. Valon Shehu – Kutia e Pandorës
  20. Wendi Mancaku – Ende

Ανάμεσα στους 20 συμμετέχοντες  συναντάμε παλιούς Eurostars είτε ως ερμηνευτές είτε ως συνθέτες καθώς και αρκετά γνωστά ονόματα της Αλβανικής pop σκηνής και όχι μόνο. Αρχικά η Olta Boka εκπροσώπησε την Αλβανία στην eurovision 2008 με το τραγούδι Zemrën e lamë peng καταλαμβάνοντας της 17η θέση, ενώ συνθέτης του τραγουδιού Kutia e Pandorës είναι ο Eugent Bushpepa ο οποίος με το τραγούδι Mall έφτασε στην 11η θέση στην Eurovision 2018.

Έπειτα η Arilena Ara με το τραγούδι Nëntori κατάφερε να μπει στα charts αρκετών χωρών, ενώ το συγκεκριμένο τραγούδι πήρε την πρώτη θέση στο Eurodromio 2017 του Infe Greece. H Elvana Gjata είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Αλβανικής pop σκηνής με τα τραγούδια της να έχει πάνω από 645 εκατομμύρια views συνολικά στο youtube, ενώ επιστρέφει στο Festivali i Këngës μετά από 16 χρόνια. H Eli Fara είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα της Αλβανικής παραδοσιακής μουσικής ενώ ο Bojken Lako είναι ένας από τους βετεράνους του φεστιβάλ καθώς φέτος θα συμμετέχει για 9η φορά.

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο στο φετινό φεστιβάλ θα δώσουν το παρόν αρκετοί Eurostars όπως η Ελένη Φουρέϊρα, ο Mahmood αλλά και η Giusy Ferreri, ενώ παρουσιάστρια θα είναι η Alketa Vejsiu.

Η Αλβανία συμμετέχει ανελλιπώς στον διαγωνισμό της Eurovision από το 2004 μέχρι σήμερα. Καλύτερο αποτέλεσμα της Αλβανίας ήταν το 2012 με την Rona Nishliu και το τραγούδι Suus που έφτασε έως την 5η θέση, ενώ στην Eurovision 2019 έφτασε έως της 17η θέση με την Jonida Maliqi και το Ktheju tokës.

Μία σκέψη στο “Αλβανία: Ακούστε τα τραγούδια του Festivali i Këngës 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.