Σίγησε η φωνή του Στέλιου Γουλιέλμου

Σίγησε η φωνή του Στέλιου Γουλιέλμου

Με λύπη πληροφορηθήκαμε από τον λογαριασμό της Μαρίνας Αδαμοπούλου-Μακρή στο Facebook, ότι απεβίωσε ο Στέλιος Γουλιέλμος, μια πολύ γνώριμη φιγούρα στους γιούροφαν παλαιοτέρων δεκαετιών.

Τρεις φορές στα φωνητικά

Ο Στέλιος Γουλιέλμος βρέθηκε τρεις φορές στα φωνητικά ισάριθμων συμμετοχών: του Σωκράτη με την Ελπίδα (GRE 79-8ο), μαζί με τη Λία Βίσση, την Πωλίνα και τον Γιάννη Σιαμσιάρη, του Μόνο η Αγάπη με την Άννα Βίσση / Anna Vishy (CYP 82-5ο), μαζί με την Ελεάνα και τη Λία Βίσση και του Το κατάλαβα Αργά με τη Λία Βίσση / Lia Vishy (CYP 85-16ο), μαζί με τον Γιάννη Πηλιούρη, την Κρίνη Παφίτου και τη Νίκη Βίσση (το τελευταίο δεν έχει διασταυρωθεί).

Υποψηφιότητες σε εθνικούς τελικούς

Το 1983 τον βρίσκουμε στον εθνικό τελικό μαζί με τη Λία Βίσση και την Κατερίνα Αδαμαντίδου να κάνουν φωνητικά στο Μάτια μου Μελαχρινά της Γιάννας Κομνηνού (7η). Το 1987 ήταν υποψήφιος μαζί με τους Λία Βίσση-Πηλιούρη, Κατερίνα Αδαμαντίδου και Χρήστο Κάλλοου στο εξαιρετικό Λες το τέλος να’χει έρθει (3ος). Υπάρχει μία πληροφορία ότι στο τελευταίο αντικατέστησε τον Γιώργο Πολυχρονιάδη. Κοινό σημείο αναφοράς είναι παντού η Λία Βίσση, με την οποία τον συνέδεε μακροχρόνια φιλία.

Άλλες δισκογραφικές δουλειές

Τον βρίσκουμε επίσης σε κάποια compilations, μαζί με άλλους τραγουδιστές, όπως το “38 Ροκάκια για μπαμπάδες και ροκάδες” (Γιώργος Πολυχρονιάδης, Στέλιος Γουλιέλμος, Κατερίνα Αδαμαντίδου, Λίτσα Γιαγκούση), το “Τρελλή Φάση” (Χρήστος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Αδαμαντίδου, Στέλιος Γουλιέλμος, Λίτσα Γιαγκούση), το “Πάμε για σφηνάκια” (Στέλιος Γουλιέλμος, Ελίνα Κωνσταντοπούλου, Βικτώρια Χαλκίτη, Άγγελος Νικολάου), το “42 Σφηνάκια” (Πολυχρονιάδης, Αδαμαντίδου, Γουλιέλμος, Σοφία Αρβανίτη), το “41 επιτυχίες της χρονιας” (μαζί με την Ειρήνη Ράικου), καθώς και αρκετές συμμετοχές ως χορωδός σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών (π. χ. Άννα Βίσση, Λία Βίσση, Γιάννης Πάριος, Μαρινέλλα & Κώστας Χατζής, Νότης Σφακιανάκης, Μαντώ, Κώστας Θωμαϊδης, Γιώργος Λεμπέσης, Θάνος Καλλίρης μέχρι και Στέλιος Καζαντζίδης), πολλοί από τους οποίους συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον διαγωνισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.