Eurovision 2018: Ποιες χώρες δεν “συγκινήθηκαν” στο televoting από τις φετινές συμμετοχές

Eurovision 2018: Ποιες χώρες δεν “συγκινήθηκαν” στο televoting από τις φετινές συμμετοχές

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί σχετικά με το televoting και σε ποια θέση έχουν βρεθεί συμμετοχές σε διάφορες χώρες όταν δεν βρίσκονται στην βαθμολογία του top 10 της εκάστοτε χώρας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου σε κάποια χώρα μία συμμετοχή έχει ανταπόκριση (πέρα από συμμαχίες) ενώ σε άλλες χώρες η ίδια συμμετοχή βρίσκεται πολύ χαμηλά-μα πολύ χαμηλά.

Στο παρόν άρθρο θα δούμε σε ποιες χώρες έπιασαν πάτο οι φετινές συμμετοχές του τελικού στο televoting

Αυστραλία

Αν και η χώρα των καγκουρό βρέθηκε στην τελευταία θέση του televoting με μόλις εννέα βαθμούς, εντούτοις δεν βρέθηκε σε καμία χώρα στην τελευταία θέση λαμβάνοντας πιο μέτριες θέσεις. Την χειρότερη 23η θέση την είχε στις: Αζερμπαϊτζάν, Κύπρος, Γαλλία και Ιταλία.

Πορτογαλία

Πρωταθλήτρια στις πολύ χαμηλές θέσεις ήταν φέτος η διοργανώτρια Πορτογαλία. Παραπάνω από τις μισές χώρες που πήρανε μέρος γύρισαν την πλάτη στην συναισθηματική ερμηνεία της Claudia Pascoal δίνοντας της την τελευταία 25η ή 26η θέση (αναλόγως αν συμμετείχε η χώρα στον Τελικό ή όχι) ενώ και σχεδόν όλες οι υπόλοιπες χώρες την είχαν σε χαμηλή θέση. Οι χώρες αυτές ήταν οι εξής 25: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Κροατία, Π.Γ.Δ.Μ., Γεωργία, Ελλάδα, Ισλανδία, Λετονία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Τσεχία, Δανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Νορβηγία, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία και Ουκρανία. Οι χώρες της δυτικής Ευρώπης, αν και δεν ενθουσιάστηκαν με την συμμετοχή, την είχαν σε καλύτερες θέσεις από τις τελευταίες. Μεγάλη εξαίρεση η Γαλλία που έδωσε 8 βαθμούς στην Πορτογαλία.

Ισπανία

Η χειρότερη θέση της Ισπανίας ήταν και για αυτήν η τελευταία την οποία έλαβε από τέσσερις χώρες: Αλβανία, Αυστραλία, Λευκορωσία και Γερμανία.

Σουηδία

H χαμηλότερή της θέση ήταν η 24η από τις εξής χώρες: Αρμενία, Ισραήλ και Ιταλία (υπενθυμίζουμε ότι η Ιταλία ήταν η μόνη χώρα που δεν ψήφισε την νικητήρια συμμετοχή της Σουηδίας το 2012).

Σλοβενία

Πέντε τελευταίες θέσεις μέτρησε και η Σλοβενία και προήλθαν από τις: Βουλγαρία, Κύπρο, Γαλλία, Ελβετία και Ολλανδία.

Φινλανδία

Aρκετές χαμηλές θέσεις συγκέντρωσε και η Φινλανδία σε πολλές χώρες αλλά η χειρότερή της ήταν η τελευταία στην Μολδαβία.

Ην. Βασίλειο

H χαμηλότερη θέση του ήρθε από την Ρωσία και ήταν η 24η.

Ολλανδία

Την 24η θέση έλαβε και η Ολλανδία στο televoting της Π.Γ.Δ.Μ., δείχνοντας ότι οι Σκοπιανοί έμειναν παγερά αδιάφοροι με την συμμετοχή του Waylon.

Αλβανία

Την χαμηλότερη 25η θέση έλαβε το Mall στην Πολωνία. Γενικότερα η συμμετοχή στα Βαλκάνια κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα ενώ σε πολλές άλλες χώρες βρισκόταν χαμηλά.

Γαλλία

Αδικημένο πρέπει να θεωρείται το Mercy της Γαλλίας το οποίο ναι μεν δεν βρέθηκε στον top 10 πολλών χωρών αλλά από την άλλη είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου για λίγο έχανε βαθμούς καταλήγοντας ανάμεσα στην ενδέκατη με 15η θέση των televoting. Οι Ούγγροι ήταν αυτοί που τους συγκίνησε λιγότερο η συμμετοχή και την είχαν στην 22η θέση.

Ιρλανδία

Η χώρα είχε την χαμηλότερη της κατάταξη 22η στο Μαυροβούνιο.

Ουγγαρία

Το Viszlat Nyar με το ιδιαίτερο είδος του, δίχασε τους Ευρωπαίους. Αρκετές χώρες το είχαν στο top 10 τους-έστω και πιο χαμηλά ενώ άλλες χώρες δεν ενδιαφέρθηκαν καν. Τρεις χώρες του έδωσαν την χαμηλότερη 23η τους θέση και ήταν οι Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ. και Μάλτα.

Βουλγαρία

Δεν είχε την αναμενόμενη αποδοχή το Bones των Equinox. Αν και η συμμετοχή συγκέντρωσε βαθμούς κυρίως από Βαλκάνια, πολλές ήταν και οι χώρες που την είχαν χαμηλά. Στην 24η θέση βρέθηκε στην Ελβετία ενώ πολλές φορές έπαιξε και στις 22η και 23η.

Αυστρία

Σε αρκετές χώρες το Nobody But You είχε μεγάλη ή μέτρια ανταπόκριση (κυρίως σε βόρειες χώρες). Την χαμηλότερη 20η θέση η Αυστρία την έλαβε από τις εξής τρεις χώρες: Eλλάδα, Ρωσία και Ρουμανία.

Σερβία

H Σερβία κατά την άποψή μου είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση καθώς συνήθως όταν στέλνει βαλκανικό ήχο συγκεντρώνει υψηλή βαθμολογία από Βαλκάνια και γειτόνισσες χώρες. Οι υπόλοιπες χώρες δεν επεφύλασαν και την θερμότερη υποδοχή στο Nova Deca καθώς σε πολλές βρέθηκε χαμηλά και μάλιστα σε επτά ήταν στην τελευταία θέση: Εσθονία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο.

Νορβηγία

Κυρίως με μέτριες θέσεις πορεύθηκε στο televoting ο Alexander Rybak. Την χαμηλότερη 22η θέση την έλαβε από την Ελβετία. Τραγική ειρωνεία και η Ελβετία το 2014 έστειλε συμμετοχή με βιολί.

Λιθουανία

Αν και το When We’ re Old αγαπήθηκε σε αρκετές βόρειες χώρες χαρίζοντάς του υψηλές βαθμολογίες, δεν ήταν και λίγες οι χώρες που κυριολεκτικά το έστειλαν στον πάτο. Δύο βαλκανικές χώρες το κατέταξαν χαμηλά στην 25η θέση και είναι η Π.ΓΔ.Μ. και το Μαυροβούνιο. Πάντως σε πολλές περιπτώσεις η συμμετοχή έπαιξε σε θέσεις 20+.

Εσθονία

Το La Forza στηρίχτηκε κυρίως σε μέτριες θέσεις και λίγες χώρες το είχαν πολύ χαμηλά. Η Γερμανία του “χάρισε” την χαμηλότερη 19η θέση.

Μολδαβία

Και η Μολδαβία είναι από τις περιπτώσεις που σε άλλες χώρες στηρίχτηκε και σε άλλες όχι. Τρεις χώρες της έδωσαν την 22η θέση και είναι οι Αλβανία, Κροατία και Μάλτα.

Ουκρανία

To Under The Ladder θα λέγαμε ότι πραγματικά προβλημάτισε την Ευρώπη καθώς άλλες χώρες το είχαν πολύ ψηλά δίνοντάς του αρκετούς βαθμούς κι άλλες χώρες πολύ χαμηλά κάτω από την 20η θέση. Την 25η θέση του έδωσε και πάλι η Ελβετία (η οποία ψήφισε πολύ διαφορετικά σε σχέση με την πλειοψηφία των χωρών).

Γερμανία

Ικανοποιητικά τα πήγε η Γερμανία στο σύνολο των χωρών. Δύο χώρες της έδωσαν την 17η θέση και είναι οι Λετονία και Μαυροβούνιο.

Δανία

Στις περισσότερες χώρες και δη στις βόρειες πήγε εξαιρετικά το Higher Ground. Η χώρα που του έδωσε την χαμηλότερη κατάταξη είναι η Αλβανία με την 20η θέση.

Τσεχία

Μόνο χαμόγελα πρέπει να έχουν οι Τσέχοι με την επιτυχία του Mikolas να φέρει την Τσεχία όχι μόνο στον τελικό αλλά και τόσα υψηλά στην τελική κατάταξη. Την χαμηλότερη 17η θέση της έδωσε και πάλι η Αλβανία.

Ιταλία

Πολλές υψηλές θέσεις για Ιταλία και μόνο σε πέντε χώρες ήταν πιο χαμηλά στην κατάταξη. Εξ’ αυτών την χαμηλότερη 18η θέση την έλαβε από την Ισλανδία.

Κύπρος

Αν και η Netta με το Toy αναδείχθηκαν νικητές του 63ου Διαγωνισμού, κερδισμένη πρέπει να νιώθει και η Ελένη Φουρέιρα καθώς στο televoting δεν υπήρξε ούτε μία χώρα που να μην της έδωσε έστω κι έναν βαθμό. Το Fuego βρέθηκε στο top 10 όλων των χωρών. Την δέκατη θέση κατέλαβε η Κύπρος σε Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία και Λετονία.

Ισραήλ

Νικήτρια η Netta με το Ισραήλ αν και η χώρα δεν βρέθηκε στην πρώτη θέση παμψηφεί. Τρεις χώρες δεν ψήφισαν καθόλου το Ισραήλ και την χαμηλότερη 16η θέση την έλαβε από την Εσθονία.

Εδώ κλείνουμε την ανασκόπηση στις χαμηλότερες θέσεις που έλαβαν οι φετινές συμμετοχές στο televoting.

Αλήθεια σας έκανε κάποια χαμηλή θέση εντύπωση;

Μείνετε συντονισμένοι στον InfeGreece για ο,τιδήποτε αφορά την Eurovision.

Μία σκέψη στο “Eurovision 2018: Ποιες χώρες δεν “συγκινήθηκαν” στο televoting από τις φετινές συμμετοχές

  1. Πολύ δικαιο το televoting. Αυστραλία, Σουηδία, Νορβηγία(που μου την είχανε και φαβορί τις τελευταίες μέρες) Ολλανδία, Φινλανδία Αυστρια πήραν αυτό που τους άξιζε. Αντίθετα Δανία Ιταλία Τσεχία πήγαν πολύ καλά. Η μόνη αδικία ειναι ότι οι βόρειοι δεν ψηφισαν την Κύπρο(όπως και με την Ελλάδα το 2004,5,6,7,8,9 και πάει λέγοντας) και έβγαλαν πρώτα τα κοτόπουλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.