Ουκρανία : Σε μεγάλο κίνδυνο η συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2018! (Updated)

Ουκρανία : Σε μεγάλο κίνδυνο η συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2018! (Updated)

Πριν από λίγο η EBU εξέδωσε μία ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας (UA: PBC), ενδέχεται να βάλει λουκέτο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, αν δεν λυθεί το σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει. Αυτό βάζει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο και τη συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό της Λισαβόνας, αφού μόνο ραδιοτηλεοράσεις που είναι μέλη της EBU μπορούν να λάβουν μέρος στη Eurovision. Αν λοιπόν τον Μάιο, κατά την περίοδο διεξαγωγής του 63ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, δεν υφίσταται στην Ουκρανία η UA: PBC, τότε δεν θα υπάρχει και ουκρανική συμμετοχή.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχει επιλεχθεί ως εκπρόσωπος της Ουκρανίας στο φετινό διαγωνισμό, ο Melovin με το τραγούδι Under The Ladder. 

Update:

Η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ανακοίνωσε πως συνεχίζουν τις προετοιμασίες τους για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και πως δεν σκοπεύουν να αποσυρθούν. Παρ’ όλα αυτά όμως δηλώνουν πως το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εξαρτάται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

15 σκέψεις για το “Ουκρανία : Σε μεγάλο κίνδυνο η συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2018! (Updated)

  1. Πανευρωπαικα πια η επίθεση στην δημοσια ραδιοτηλεοραση ειναι υπαρκτη….ξεκινησε εδω το 2013 με το κλεισιμο της ερτ.Έκλεισε στο ισραηλ, γινονται περικοπες στη ραι…

    1. Υπήρχε, αν δεν κάνω λάθος, κι ένα δημοψήφισμα την περασμένη βδομάδα στην Ελβετία που εισηγούνταν την κατάργηση του κομίστρου υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης. Ευτυχώς οι Ελβετοί πολίτες ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της χρηματοδότησης της Swiss Broadcasting Corporation (SBC).

  2. Ελπίζω να δούμε τον Melovin στη Λισσαβόνα. Από τις καλές συμμετοχές μιας αδιάφορης μέχρι στιγμής χρονιάς…

  3. Να καημός! Η συγκεκριμένη χώρα έπρεπε λογικά να αποκλειστεί για τα επόμενα 3-4 χρονια από το διαγωνισμό μετα την περσινη ανάρμοστη συμπεριφορά της. Τελικά η ποινή ήταν ένα ευτελές ποσό το οποίο στη συνέχεια μειώθηκε αρκετά & το οποίο βλέπω χαλαρά να μην καταβάλετε στο τέλος.
    Από την άλλη, όταν έχεις τέτοιο σοβαρό θέμα, δηλ. πας να το κλείσεις το μαγαζί, δε δηλώνεις συμμετοχή για τη Λισαβονα, αλλά κάθεσαι σπίτι σου & βλέπεις πως θα σώσεις την κατάσταση.
    Ο μόνος χαμένος βέβαια στην όλη υπόθεση είναι ο καλλιτέχνης.

    1. Ακριβώς επειδή αυτό το απαράδεκτο πράγμα συνέβη πέρσι, καλό είναι να μην ξανασυμβεί με άλλον καλλιτέχνη…

  4. Είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του…Η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας κοντεύει να βάλει λουκέτο αλλά, κατά τ’ άλλα, είχαν χρήματα να κάνουν έναν εντυπωσιακό εθνικό τελικό με φλεγόμενες σκάλες για τον Melovin και τα τοιαύτα…

    1. Ο τελικος δεν οργανώθηκε από την δημόσια ουκρανική τηλεόραση, αλλά από ιδιωτικό σταθμό ονόματι STB. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με τη συνεργασία ΕΡΤ-mad πριν από λίγα χρόνια..
      Όπως και να έχει θα είναι άδικο για έναν καλλιτέχνη να μένει εκτός για οικονομικούς λόγους του τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, όπως έγινε και με τη Ρουμανία πριν από 2 χρόνια.
      Ελπίζω να δοθεί λύση τελικά.

    2. Τον τελικό δεν το έκανε η κρατική τηλεόραση, αλλά τον είχε αναλάβει και πληρώσει ένα ιδιωτικό κανάλι, το οποίο το κάνει τα τελευταία 3 χρόνια. Και ότι βάλει ο κάθε στο τραγούδι του πληρώνει ο καλλιτέχνης…

  5. Όπως έχω πει (πολλές φορές) οι καλλιτέχνες σχεδόν πάντα πληρώνουν στο τέλος το “μάρμαρο”. Είναι κρίμα να μην συμμετέχει στο παρα πέντε ένας καλλιτέχνης και η ομάδα του έχοντας δουλέψει για αυτό και να μην παίρνει τελικά μέρος.
    Δυστυχώς το χουμε δει στο παρελθόν αρκετές φορές. Στην προκειμένη περίπτωση η Ουκρανική τηλεόραση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον κίνδυνο της μη συμμετοχής της χώρας στον διαγωνισμό.

  6. Αν αποχωρήσει η Ουκρανία θα πρέπει να ξανασχηματιστούν οι δύο ημιτελικοί γιατί θα έχουμε 19 συμμετοχές στον πρώτο και 17 στον δεύτερο.

    1. Δε χρειάζεται να ξανασχηματισθούν. Απλά θα κάνουν μια μικρή κλήρωση, ποιά χώρα του 1ου θα περάσει στο 2ο ημιτελικό, και έτσι θα έχουμε 18/18.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.