Οι χώρες που θα προκριθούν από τους ημιτελικούς, με βάση την προϊστορία και τα στατιστικά

Οι χώρες που θα προκριθούν από τους ημιτελικούς, με βάση την προϊστορία και τα στατιστικά

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία προσέγγιση στις πιθανότητες που έχει η κάθε χώρα να προκριθεί στον τελικό με βάση την προϊστορία της, αλλά και τα στατιστικά της θέσης που θα εμφανιστεί. Τα δεδομένα που παρουσιάζουμε είναι σύμφωνα με τους ημιτελικούς από το 2010 και μετά, οπότε και το σύστημα βαθμολογίας είναι περίπου το ίδιο με το ισχύον. Προφανώς και είναι η δική μου εκτίμηση/ανάλυση και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πρόβλεψη αποτελεσμάτων. Εντούτοις νομίζω θα το βρείτε ενδιαφέρον, όπως και την προηγούμενη ανάλυση που κάναμε για το κατά πόσο τα στοιχήματα μπορούν να προβλέψουν το νικητή. 

Πρώτος Ημιτελικός

Σουηδία

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Σουηδία ανοίγει έναν ημιτελικό. Η βασίλισσα της Σκανδιναβίας και οιονεί βασίλισσα και του διαγωνισμού (υπολείπεται μόλις μία νίκης της Ιρλανδίας), έχει ένα από τα καλύτερα ποσοστά πρόκρισης, αφού μόλις μία φορά αποκλείστηκε, το 2010 με την Anna Bergendahl και το This Is My Life, που βρέθηκε στην ενδέκατη θέση του ημιτελικού της. Παρ’ όλα αυτά τα τελευταία 7 χρόνια στον πρώτο ημιτελικό, μόνο δύο τραγούδια που άνοιξαν το show κατάφεραν να προκριθούν (Μολδαβία 2010 και Αρμενία 2014), κάνοντας τη θέση νο 1 σε αυτόν τον ημιτελικό από τις χειρότερες.

Γεωργία

Δύο μόλις φορές η Γεωργία δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Την πρώτη φορά που αυτό συνέβη ήταν το 2012, όταν και τότε η συμμετοχή τους εμφανίζονταν αμέσως μετά τη Σουηδία. Η δεύτερη θέση μπορεί να θεωρείται η χειρότερη στατιστικά στον τελικό, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για την περίπτωση του πρώτου ημιτελικού, αφού τέσσερις από τις επτά φορές στα τελευταία χρόνια, η θέση αυτή ήταν τυχερή και έδωσε την πρόκριση σε αυτόν που την είχε.

Αυστραλία

Μία μόλις φορά πέρασε από τη διαδικασία του ημιτελικού η Αυστραλία, πέρσι με τη Dami Im. Η Αυστραλία θεωρείται και φέτος από τα φαβορί του διαγωνισμού για μία πολύ υψηλή θέση στον τελικό, για να το καταφέρει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το σκόπελο της τρίτης θέσης, που στους ημιτελικούς ίσως και να είναι η χειρότερη! Μόλις δύο φορές τα τελευταία επτά χρόνια, κάποιος από την τρίτη θέση του πρώτου ημιτελικού κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, θα είναι η Αυστραλία η τρίτη χώρα που θα το καταφέρει;

Αλβανία

Η Αλβανία είναι μία από τις χώρες που δυσκολεύονται να προκριθούν, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Τα τελευταία επτά χρόνια έχει προκριθεί τρεις φορές. Είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστεί τόσο νωρίς και η τέταρτη θέση του πρώτου ημιτελικού έχει ακριβώς τα ίδια στατιστικά με την τρίτη, δύο στις επτά προκρίσεις δηλαδή (Σουηδία 2014 και Ουγγαρία 2016). Σκούρα τα πράγματα και φέτος για την Αλβανία…

Βέλγιο

Το Βέλγιο φέτος είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού ακόμα και για τη νίκη. Μια καλή θέση για το Βέλγιο η πέμπτη, αφού τα τελευταία επτά χρόνια, τέσσερις από τους επτά κατάφεραν να προκριθούν από αυτή τη σειρά εμφάνισης. Το Βέλγιο φέρνει και μία καλή παράδοση μαζί του, αφού στις δύο τελευταίες διοργανώσεις έχει δύο πλασαρίσματα στο τοπ10. Όλα μοιάζουν ιδανικά φέτος για το Βέλγιο!

Μαυροβούνιο

Το Μαυροβούνιο κληρώνεται πάντα στον πρώτο ημιτελικό! Η έκτη θέση που έλαχε στον Slavko είναι η καλύτερη δυνατή θέση στο πρώτο μισό και στους δύο ημιτελικούς, αφού 10 από τις 14 συμμετοχές σε αυτή τη θέση προκρίθηκαν στον τελικό, τα τελευταία επτά χρόνια. Το μόνο αρνητικό ίσως ότι θα εμφανιστεί αμέσως μετά από το Βέλγιο που όπως είπαμε θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης, αν και ως τραγούδια δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Φινλανδία

Η Φινλανδία απέτυχε να προκριθεί στις δύο τελευταίες απόπειρες της στο διαγωνισμό. Ούτε φέτος τα πράγματα φαίνονται ιδανικά για αυτούς, αφού όσες φορές προκρίθηκε στον τελικό μετά το 2010, ήταν σε διαφορετικό ημιτελικό από το Μαυροβούνιο (είναι στον ίδιο φέτος) και στον ίδιο ημιτελικό με τη Βουλγαρία (είναι σε διαφορετικό αυτή τη χρονιά). Το μόνο θετικό στοιχείο είναι η έβδομη θέση που στον πρώτο ημιτελικό είναι πολύ τυχερή, αφού έξι στους επτά τα έχουν καταφέρει! Θα μπορέσει το μαυροπούλι των Φιλανδών να φθάσει στον τελικό ή θα έχει πρόωρη επιστροφή στο Ελσίνκι;

Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν μαζί με τη Ρωσία και τη Ρουμανία είναι οι χώρες που δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ από τον τελικό. Εύκολη αναμένεται και φέτος η πρόκριση για τους Αζέρους. Τέσσερις στους επτά κατάφεραν να προκριθούν από την όγδοη θέση του πρώτου ημιτελικού. Θετικά τα πράγματα λοιπόν για την Dihaj.

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία έρχεται με αξιώσεις στο Κίεβο και παρά το άσχημο ρεκόρ της στους ημιτελικούς, αφού η τελευταία φορά που βρέθηκε στον τελικό ήταν το 2010, οι διοργανωτές φάνηκαν γενναιόδωροι μαζί της, τοποθετώντας την στην τελευταία θέση του πρώτου μισού, όπου είχε κληρωθεί. Τα 7 από τα 14 τραγούδια που διαγωνίστηκαν σε αυτή τη θέση και στους δύο ημιτελικούς κατάφεραν να προκριθούν. Όλα λοιπόν είναι εφικτά για την Πορτογαλία αυτή τη χρονιά και την ιδιαίτερη συμμετοχή της.

Ελλάδα

Πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά που δεν καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό, χάνοντας το ρεκόρ που κατείχαμε μαζί με τη Ρωσία, τη Ρουμανία και το Αζερμπαϊτζάν. Μία από τις καλύτερα στατιστικά θέσεις και για τους δύο ημιτελικούς είναι η δέκατη, αφού 9 από τα 14 τραγούδια σε αυτή τη θέση προκρίθηκαν στον τελικό. Το 2013 οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας από την ίδια θέση, προκρίθηκαν ως δεύτεροι στον τελικό. Όλα φαίνονται καλά για τη συμμετοχή μας!

Πολωνία

Θα πρέπει να πάει κόντρα στην προϊστορία η Πολωνία για να προκριθεί φέτος. Παρά το γεγονός ότι από το 2014 όταν και επέστρεψε στο διαγωνισμό, τα πάει περίφημα και προκρίνεται κάθε χρόνο, αυτή τη χρονιά τοποθετήθηκε στην χειρότερη θέση του δεύτερου μισού του πρώτου ημιτελικού, αφού μόλις δύο προκρίσεις μετρά η ενδέκατη θέση, τα τελευταία επτά χρόνια (Λευκορωσία 2013 και Κύπρος 2016). Ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο είναι ότι η Πολωνία προκρίνεται τα τελευταία τρία χρόνια, παίρνοντας μέρος στο δεύτερο ημιτελικό.

Μολδαβία

Μία από τις καλύτερες θέσεις είναι η δωδέκατη στον πρώτο ημιτελικό. Μόλις μία συμμετοχή δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό από αυτή τη θέση (Άγιος Μαρίνος 2011). Στην ίδια ακριβώς θέση εμφανίστηκε και η Aliona Moon το 2013 και φυσικά προκρίθηκε. Σχεδόν ιδανικά τα πράγματα για τους Sunstroke Project που και στην προηγούμενη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, συμμετείχαν στον πρώτο ημιτελικό κερδίζοντας και πάλι την πρόκριση.

Ισλανδία

Η Ισλανδία θέλει διακαώς να επιστρέψει στον τελικό μετά από δύο χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών. Δυστυχώς τα στατιστικά δεν είναι με το μέρος της, αφού η 13η θέση ίσως είναι και η χειρότερη στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού, αφού μόλις δύο τραγούδια κατάφεραν τα τελευταία επτά χρόνια να προκριθούν στον τελικό, από αυτή τη θέση. Η τελευταία φορά μάλιστα που προκρίθηκε κάποια συμμετοχή από τη 13η θέση στον πρώτο ημιτελικό ήταν η Ιρλανδία το 2013. Με άσχημους οιωνούς πηγαίνει η Svala στο Κίεβο.

Τσεχία

Καλή σειρά εμφάνισης η 14η θέση για την Τσεχία που κατάφερε πέρσι στη Στοκχόλμη να βρεθεί για πρώτη φορά στον τελικό. Μόλις μία συμμετοχή στον πρώτο ημιτελικό δεν κατάφερε να προκριθεί από τη 14η θέση (Κύπρος 2013). Εκτός αυτού η Τσεχία πέρσι εμφανίστηκε ακριβώς πριν τη συμμετοχή της Κύπρου, όπως και φέτος δηλαδή. Ιδανικά λοιπόν φαίνονται όλα για μία δεύτερη πρόκριση της Τσεχίας στον τελικό, τουλάχιστον στα λόγια…

Κύπρος

Πολύ καλή η 15η θέση και για την Κύπρο. Η Κύπρος που τα τελευταία δύο χρόνια καταφέρνει να προκρίνεται στον τελικό, ελπίζει σε μία ακόμη πρόκριση και φέτος. Η προϊστορία την ευνοεί, αφού οι Minus One προκρίθηκαν πέρσι εμφανιζόμενοι αμέσως μετά την Τσεχία, κάτι που θα επαναληφθεί και στο Κίεβο. Εκτός αυτού η Κύπρος προκρίνεται όταν συμμετέχει στον ίδιο ημιτελικό με την Ελλάδα και εμφανίζεται μετά από αυτή. Πέντε στις επτά προκρίσεις μετρά η 15η θέση του πρώτου ημιτελικού.

Αρμενία

Έναν μόλις αποκλεισμό (2011) και μία άσχημη όμως θέση έχει φέτος να αντιμετωπίσει η Αρμενία, αφού η 16η θέση του πρώτου ημιτελικού είναι από τις χειρότερες στατιστικά του δεύτερου μισού. Πρώτη φορά η Αρμενία θα εμφανιστεί τόσο αργά σε ημιτελικό, αφού συνήθως κληρώνεται στο πρώτο μισό. Μόλις τρεις από τις επτά συμμετοχές σε αυτή τη θέση προκρίθηκαν στον τελικό, η Artsvik όμως ελπίζει όχι απλά σε μία ακόμα παρουσία της Αρμενίας σε τελικό.

Σλοβενία

Μόνο στο δεύτερο ημιτελικό έχει δει την πρόκριση η Σλοβενία, τελευταία φορά το 2015 με τους Maraaya. Παρ’ όλα αυτά μόλις ένα τραγούδι που εμφανίστηκε προτελευταίο στον πρώτο ημιτελικό δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό (Βοσνία 2016). Αντιφατικά λοιπόν τα στατιστικά για τον Omar, που τα στοιχήματα τον φέρνουν στις τελευταίες θέσεις του πρώτου ημιτελικού.

Λετονία

Ίσως η Λετονία να είναι η πιο ευνοημένη από τους διοργανωτές, αφού κανένα τραγούδι που εμφανίστηκε στην 18η θέση και στους δύο ημιτελικούς δεν αποκλείστηκε ποτέ. Επίσης η μοναδική συμμετοχή που αποκλείστηκε στον πρώτο ημιτελικό, εμφανιζόμενη τελευταία ήταν η Σερβία το 2013! Όλα θετικά λοιπόν για τους Triana Park!

Αν πρέπει λοιπόν να χωρίσουμε σε ευνοημένους, μη ευνοημένους και αδιάφορους τους συμμετέχοντες αυτού του ημιτελικού με βάση τη θέση που θα εμφανιστούν, θα πρέπει να τους χωρίσουμε κάπως έτσι:

Ευνοημένοι

  • Βέλγιο
  • Μαυροβούνιο
  • Αζερμπαϊτζάν
  • Πορτογαλία
  • Ελλάδα
  • Μολδαβία
  • Τσεχία
  • Κύπρος
  • Σλοβενία
  • Λετονία

Μη Ευνοημένοι

  • Γεωργία
  • Αυστραλία
  • Αλβανία
  • Πολωνία
  • Ισλανδία
  • Αρμενία

Αδιάφοροι

  • Σουηδία
  • Φινλανδία

Δεύτερος Ημιτελικός

Σερβία

Η Σερβία έχει ένα από τα καλύτερα ποσοστά πρόκρισης. Έχει αποκλειστεί μόλις δύο φορές, μία μόνο φορά μετά το 2010 (2009 και 2013). Η πρώτη θέση του δεύτερου ημιτελικού σε αντίθεση με την πρώτη θέση του πρώτου ημιτελικού θεωρείται τυχερή, αφού πέντε από τις επτά συμμετοχές σε αυτή τη θέση πήραν το εισιτήριο για τον τελικό. Καλή λοιπόν η πρώτη θέση για τη Σερβία!

Αυστρία

Καλή μπορεί να θεωρείται και η δεύτερη θέση για την Αυστρία. Το 2011 ακριβώς στην ίδια θέση και στον ίδιο ημιτελικό, η Αυστρία είδε την πρόκριση άμα την επιστροφή της στο διαγωνισμό. Τέσσερα από τα επτά τραγούδια προκρίθηκαν σε αυτή τη θέση, οπότε θετικά τα στατιστικά και για τον Nathan Trent, που θέλει να συνεχίσει την παράδοση από το 2014 της συνεχούς παρουσίας της Αυστρίας στον τελικό.

Ρωσία

Για πρώτη φορά η Ρωσία κληρώνεται στον δεύτερο ημιτελικό και ως δια μαγείας…οι διοργανωτές την τοποθετούν σε μία από τις χειρότερες θέσεις του δεύτερου ημιτελικού. Μόλις δύο κατάφεραν να προκριθούν από αυτή τη θέση (Ισραήλ 2010 και Νορβηγία 2014). Αν λοιπόν η Yulia Samoylova καταφέρει να βρεθεί τελικά στο Κίεβο ίσως να αντιμετωπίσει δυσκολίες στο να προκριθεί, σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά, γιατί όπως ξανά είπαμε η Ρωσία είναι μία από τις χώρες που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ.

Π.Γ.Δ.Μ.

Με σκοπό να βρεθεί στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2012 έρχεται η Jana στο Κίεβο. Η προϊστορία την βοηθά, αφού μόλις δύο συμμετοχές τα τελευταία επτά χρόνια από την τέταρτη θέση του δεύτερου ημιτελικού δεν κατάφεραν να προκριθούν (Βέλγιο 2011 και Γεωργία 2014). Θα σπάσει η Jana το αρνητικό ρεκόρ της χώρας της, που μετρά ήδη τέσσερις σερί αποκλεισμούς;

Μάλτα

Μαζί με τη Ρωσία η Μάλτα ίσως έχουν τη χειρότερη θέση εμφάνισης στο δεύτερο ημιτελικό. Μόλις δύο συμμετοχές προκρίθηκαν από αυτή τη θέση στον τελικό (Φινλανδία 2013 και Πολωνία 2014). Στην ίδια ακριβώς θέση εμφανίστηκε η Amber και ο πολεμιστής της το 2015 και τα αποτελέσματα φαντάζομαι τα θυμάστε όλοι…(πτήση για τη Βαλέτα την επομένη του ημιτελικού). Δύσκολα τα πράγματα για τη γλυκιά κατ’ άλλα Claudia.

Ρουμανία

Η Ρουμανία όπως είπαμε δεν έχει αποκλειστεί ποτέ. Στον τελικό αναμένεται να βρεθεί και φέτος η φίλη Ρουμανία, αφού η έκτη θέση μαζί με την πρώτη είναι οι καλύτερες στατιστικά θέσεις που μπορεί κάποιος να έχει στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού. Πέντε από τις επτά συμμετοχές σε αυτή τη θέση κατάφεραν να προκριθούν. Μετά την περσινή αναγκαστική αποχή της Ρουμανίας αναμένεται δυναμική επιστροφή φέτος.

Ολλανδία

Η Ολλανδία φαίνεται ότι έχει βρει το δρόμο της τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό. Εντούτοις φέτος τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα, αν κάποιος φυσικά κρίνει με βάση τα στατιστικά. Οι τρεις προκρίσεις της Ολλανδίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ήρθαν όλες από τον πρώτο ημιτελικό. Επιπλέον μόλις τρία από τα επτά τραγούδια που παρουσιάστηκαν στην έβδομη θέση κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Άσχημοι οιωνοί για τις αδερφές από την Ολλανδία.

Ουγγαρία

Η Ουγγαρία τα τελευταία επτά χρόνια δεν αντιμετώπισε πρόβλημα πρόκρισης. Ούτε εύκολα, αλλά ούτε δύσκολα μοιάζουν τα πράγματα και φέτος για τον εκπρόσωπό της Joci. Τέσσερα από τα επτά τραγούδια σε αυτή τη θέση κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Είναι η δεύτερη φορά μετά το 2013 που η Ουγγαρία διαγωνίζεται στο δεύτερο ημιτελικό.

Δανία

Μέτρια η ένατη θέση και για τη Δανία, αφού μόλις τρία τραγούδια κατάφεραν να προκριθούν από αυτή τη θέση στον τελικό. Παρ’ όλα αυτά η Δανία τις μοναδικές δύο φορές που κληρώθηκε στο πρώτο μισό του ημιτελικού τα πήγε στη συνέχεια περίφημα, τη μία μάλιστα φορά κέρδισε (2013), ενώ την άλλη βρέθηκε στο τοπ5 (2010).

Ιρλανδία

Διφορούμενα τα στατιστικά και για την Ιρλανδία, αφού ναι μεν την τελευταία φορά που εμφανίσθηκαν μετά τη Δανία προκρίθηκαν (2011), αυτή όμως θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη φορά που διαγωνίζονται στον δεύτερο ημιτελικό, έχοντας την τελευταία τους πρόκριση στον πρώτο (2013). Τέσσερα από τα επτά τραγούδια σε αυτή τη θέση προκρίθηκαν στον τελικό.

Άγιος Μαρίνος

Τη χειρότερη θέση στο δεύτερο μισό έχει ο Άγιος Μαρίνος που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό μόλις μία φορά το 2014. Επιπλέον κάθε φορά που ο Άγιος Μαρίνος εμφανίζεται μετά την Ιρλανδία δυστυχώς δεν περνάει κανείς από τους δύο στον τελικό. Δύσκολη η πρόκριση για την Valentina και τον Jimmie που έτσι και αλλιώς ήταν δύσκολη εξ αρχής.

Κροατία

Τέσσερα από τα επτά τραγούδια στη δωδέκατη θέση του δεύτερου ημιτελικού κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Η Κροατία μετρά μία μόλις πρόκριση στον τελικό μετά το 2010. Την τελευταία φορά πάντως που η Κροατία εμφανίσθηκε αμέσως μετά τον Άγιο Μαρίνο (2011) κανείς από τους δύο δεν προκρίθηκε.

Νορβηγία

Μία από τις καλύτερες θέσεις εμφάνισης είναι η 13η στον δεύτερο ημιτελικό αφού μόλις δύο συμμετοχές τα τελευταία επτά χρόνια δεν κατάφεραν να προκριθούν από αυτή τη θέση (Βουλγαρία 2010 και Δανία 2016). Στην ίδια ακριβώς θέση εμφανίσθηκε η Νορβηγία και το 2013 όταν προκρίθηκε και έφθασε στην τέταρτη θέση του τελικού με τη Margaret Berger.

Ελβετία

Καλή σύμφωνα με τα στατιστικά φαίνεται η 14η θέση για την Ελβετία που για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα διαγωνιστεί στο δεύτερο ημιτελικό. Μόνο δύο τραγούδια δεν κατάφεραν να προκριθούν από αυτή τη θέση, το ένα ήταν της Ελβετίας το 2015 που μάλιστα ήρθε και τελευταίο και το άλλο ήταν της Αλβανίας το 2014.

Λευκορωσία

Γενικά καλή θα πρέπει να θεωρηθεί και η 15η θέση για τη Λευκορωσία που καταφέρνει να προκρίνεται μόνο όταν κληρώνεται στο δεύτερο μισό του ημιτελικού (2010,2013 και 2014). Τέσσερα από τα επτά τραγούδια σε αυτή τη θέση κατάφεραν να προκριθούν. Φαίνεται ότι οι Naviband θα φέρουν τη χώρα τους στον τελικό μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια αποτυχιών.

Βουλγαρία

Από το 2010 η Βουλγαρία συμμετέχει πάντοτε στο δεύτερο ημιτελικό. Επιπλέον αυτή θα είναι η πρώτη φορά που Ρωσία και Βουλγαρία θα είναι στον ίδιο ημιτελικό, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει… Πολύ καλή η 16η θέση για τον βενιαμίν του φετινού διαγωνισμού, αφού μόλις δύο τραγούδια από αυτή τη θέση δεν κατάφεραν να προκριθούν (Λευκορωσία 2011 και Ελβετία 2013)

Λιθουανία

Μέτρια η προ-προτελευταία θέση (17η) για τη Λιθουανία που έχει αποκλειστεί μία μόλις φορά τα τελευταία επτά χρόνια (2014). Δύο φορές από το 2010 και μετά το προ-προτελευταίο τραγούδι του δεύτερου ημιτελικού αποκλείστηκε (Κροατία 2010 και Λετονία 2011), αλλά και μόλις δύο τραγούδια προκρίθηκαν από τη 17η θέση.

Εσθονία

Καλή η προτελευταία (18η) θέση για την Εσθονία. Κανένα τραγούδι στο δεύτερο ημιτελικό από τη 18η θέση δεν αποκλείστηκε. Αν όμως εξετάσουμε τα προτελευταία τραγούδια σε σειρά εμφάνισης τότε θα δούμε ότι τέσσερα από τα επτά κατάφεραν να προκριθούν. Επιπλέον η Εσθονία δεν αποκλείσθηκε ποτέ όταν συμμετείχε στον ίδιο ημιτελικό με τη Δανία, όπως συμβαίνει και φέτος δηλαδή.

Ισραήλ

Το Ισραήλ όσες φορές προκρίθηκε στον τελικό ήταν πάντα στο πρώτο μισό του ημιτελικού. Παρ’ όλα αυτά κανένα τραγούδι που εμφανίστηκε στη 19η θέση του δεύτερου ημιτελικού ή έστω τελευταίο δεν αποκλείστηκε. Η τελευταία θέση του δεύτερου ημιτελικού, είναι η μοναδική θέση με 100% ποσοστό επιτυχίας. Ιδανικά φαίνονται τα πράγματα για τον Imri.

Αν πρέπει λοιπόν να χωρίσουμε σε ευνοημένους, μη ευνοημένους και αδιάφορους τους συμμετέχοντες αυτού του ημιτελικού με βάση τη θέση που θα εμφανιστούν, θα πρέπει να τους χωρίσουμε κάπως έτσι:

Ευνοημένοι

  • Σερβία
  • Αυστρία
  • Π.Γ.Δ.Μ.
  • Ρουμανία
  • Νορβηγία
  • Ελβετία
  • Λευκορωσία
  • Βουλγαρία
  • Εσθονία
  • Ισραήλ

Μη Ευνοημένοι

  • Ρωσία
  • Μάλτα
  • Ολλανδία
  • Άγιος Μαρίνος
  • Κροατία

Ουδέτεροι

  • Ουγγαρία
  • Δανία
  • Ιρλανδία
  • Λιθουανία

Όπως είπα και στην αρχή αυτή απλά είναι μία ανάλυση βασισμένη στην προϊστορία και τα στατιστικά των ημιτελικών των επτά τελευταίων ετών που μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως να μην σημαίνει και τίποτα… Τα αποτελέσματα των ημιτελικών θα αποδείξουν για μία ακόμα φορά αν τα στατιστικά έχουν σημασία σε αυτό το διαγωνισμό ή αν η προϊστορία υπάρχει απλά για να σπάει. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα δικά σας σχόλια!

 

 

 

 

2 σκέψεις για το “Οι χώρες που θα προκριθούν από τους ημιτελικούς, με βάση την προϊστορία και τα στατιστικά

    1. Φυσικά θα γίνει και αυτό, αλλά από το Κίεβο όταν θα έχουμε εικόνα των προβών..θα έχουμε μεγάλη κάλυψη από εκεί γιατί το μεγαλύτερο μέρος της συντακτικής μας ομάδας θα είναι εκει, οποτε μείνετε στην παρέα μας γιατί ετοιμάζουμε πολλά και όμορφα πράγματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.