Οι πρώτες αντιδράσεις στα τραγούδια – Most liked

Οι πρώτες αντιδράσεις στα τραγούδια – Most liked

Γνωρίζουμε πλέον και τα 43 τραγούδια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision και σχεδόν όλα τα επίσημα βίντεο έχουν ανέβει στο επίσημο κανάλι του διαγωνισμού στο youtube. Ορισμένα έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, κάποια άλλα λιγότερες. Όλα όμως τα βίντεο έχουν ένα κοινό: υπάρχει η δυνατότητα στους θεατές να εκφράσουν αν τους αρέσει ή όχι ένα τραγούδι με βάση το πάτημα του like ή του dislike.

Η μέθοδος

Χρησιμοποιήσαμε μία απλή φόρμουλα, το ποσοστό των likes προς το άθροισμα των likes + dislikes ενός βίντεο. Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό, τόσο πιο αγαπητό (most liked) θεωρείται ένα τραγούδι. Όσο πιο μικρό το ποσοστό, τόσο λιγότερο αγαπητό (most disliked) το τραγούδι.

Στο παρόν άρθρο θα δούμε ποια 5 βίντεο μάζεψαν το μεγαλύτερο ποσοστό, εισέπραξαν δηλαδή τις καλύτερες κριτικές από τους φαν. Εδώ μπορείτε να δείτε ποια τραγούδια μάζεψαν το μικρότερο ποσοστό.

Most liked eurovision songs 2018
5 Denmark – Rasmussen Higher ground

Ένα τραγούδι που από την αρχή αρέσει σε πολλούς φαν, καθώς συνδυάζει ποπ με επική ενορχήστρωση και η εμφάνιση θυμίζει Βίκινγκς. 92% το ποσοστό που συγκεντρώνει και γενικά φαίνεται να τα πηγαίνει καλά στις δημοσκοπήσεις διαφόρων ιστοσελίδων.

4 Lithuania – Ieva Zasimauskaite – When we’re old

Η Λιθουανία επέλεξε μια συγκινητική μπαλάντα με ένα όμορφο βίντεο που μιλά για την αιώνια αγάπη. 93% το ποσοστό, είναι μάλλον μια ήρεμη δύναμη για φέτος, μην το ξεγράφετε, μπορεί να κάνει την έκπληξη!

3 Malta – Christabelle – Taboo

Γενικά η Μάλτα φέτος δεν φάνηκε να ξεχωρίζει, το βίντεο όμως κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ποσοστό της τάξης του 94%. Φαίνεται ότι οι Μαλτέζοι στηρίζουν τη συμμετοχή τους και το βίντεο είναι μια ακριβή παραγωγή με εντυπωσιακές εικόνες.

2 Spain – Amaia & Alfred – Tu canción

Ακόμα ένα αγαπημένο των φαν για φέτος, η Ισπανία με ένα ερωτικό αργό τραγούδι συγκεντρώνει επίσης ποσοστό 94%. Στα στοιχήματα επίσης παίζεται ψηλά στην παρούσα φάση, θα μπορούσε άραγε η Ισπανία φέτος να επιστρέψει στην αριστερή πλευρά του πίνακα κατάταξης;

1 Greece – Γιάννα Τερζή – Όνειρό μου

Φαντάζει απίστευτο, αλλά το βίντεο της Γιάννας Τερζή μάζεψε ποσοστό 95%. Μπορεί να μην είναι ακριβή παραγωγή, αλλά δεν παύει να είναι συγκινητικό, εντυπωσιακό με την λιτότητά του. Οι περισσότεροι φαν, Έλληνες και ξένοι, το έχουν αγκαλιάσει. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη Γιάννα Τερζή και ελπίζουμε όλοι να δούμε την Ελλάδα ψηλά τον Μάιο!

Συμφωνείτε με τα most liked; Έχετε ενστάσεις; Αφήστε μας τα σχόλιά σας!

16 σκέψεις για το “Οι πρώτες αντιδράσεις στα τραγούδια – Most liked

  1. Και κάπου εδώ έρχεται η στιγμή που τα όσα σύρθηκαν για το Ελληνικό τραγούδι και κλιπ, ένα μήνα τώρα από τον κάθε πικραμένο ανώνυμο εμπειρογνώμονα, έχει νόημα να κοπάσουν.
    Ασφαλώς, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ειδικά χωρίς να χουμε δει κάποια live εμφάνιση της συμμετοχής μας, ωστόσο την πρώτη “ύλη” φαίνεται ότι την έχουμε 😉
    Καλή επιτυχία στο “Όνειρό μου” !!!

    1. Μαζί σου σε όλα, άλλα ένα τοπ που περιλαμβάνει την Ισπανία, τη Μάλτα, τη Λιθουανία και τη Δανία μόνο αντιπροσωπευτικό δεν μπορεί να είναι.
      Η γνώμη μου είναι ότι η μεγάλη επιτυχία της φετινής συμμετοχής ήταν να συσπειρώσει τους Έλληνες φανς από το τίποτα και αυτό μεταφράζεται στην θετική ανταπόκριση σε views, polls και odds.
      Όντως η πρώτη ύλη υπάρχει στην studio μορφή του τραγουδιού -δε νομίζω ότι διαφωνεί κανείς σε αυτό- και θα πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά για να μεταφραστεί σε ανάλογα καλό αποτέλεσμα. Μια εποικοδομητική κριτική προς αυτήν την κατεύθυνση δεν θα έκανε κακό κατά την γνώμη μου, αλλά εχω την αίσθηση ότι η φετινή αποστολή δεν έχει σκοπό να μας δώσει περισσότερα στοιχεία πριν τον Μάιο για να μπορέσουμε να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα.
      Προσωπικά θα ήμουν πολύ πιο σίγουρος για το αποτέλεσμα αν μπορούσαμε να εμπιστευτούμε την ΕΡΤ ή την Panik για την κατάλληλη πρετοιμασία της φετινής εμφάνισης.
      Θετική ενέργεια λοιπόν στην Γιάννα και το λοιπό τιμ και φυσικά καλή τους επιτυχία!!

  2. Η δική μου κατάταξη για το 2018 πριν αρχίσουν τα live:

    1. Ισραήλ
    2. Ελλάδα
    3. Βέλγιο
    4. Αυστρία
    5. Τσεχία
    6. Λευκορωσία
    7. Ιταλία
    8. Εσθονία
    9. Νορβηγία
    10. Ουκρανία

    11. Γαλλία
    12. Κύπρος
    13. Βουλγαρία
    14. Ισπανία
    15. Σουηδία
    16. Πορτογαλία
    17. Σλοβενία
    18. Ολλανδία
    19. Μολδαβία
    20. Ρουμανία

    21. Πολωνία
    22. Ρωσία
    23. Φινλανδία
    24. Γεωργία
    25. Γερμανία
    26. Αρμενία
    27. Ην.Βασίλειο
    28. Σερβία
    29. Ουγγαρία
    30. Λιθουανία

    31. Δανία
    32. Μαυροβούνιο
    33. Αυστραλία
    34. πΓΔΜ
    35. Ελβετία
    36. Λετονία
    37. Ιρλανδία
    38. Κροατία
    39. Αζερμπαϊτζάν
    40. Αλβανία
    41. Άγιος Μαρίνος
    42. Ισλανδία
    43. Μάλτα

    Για να δούμε τι θα αλλάξει όταν τους δούμε όλους επί σκηνής 🙂

  3. Μικροανακατατάξεις…

    Μου αρέσουν πολύ:
    01. Ουγγαρία
    02. Γαλλία
    03. Αλβανία
    04. Ιταλία
    05. Ισραήλ
    06. Βέλγιο

    Μου αρέσουν:
    07. Ελλάδα
    08. Αρμενία
    09. Πορτογαλία
    10. Ρουμανία
    11. Ολλανδία
    12. Λετονία
    13. Γερμανία

    Έτσι κι έτσι έως καλούτσικα:
    14. Σερβία
    15. Σουηδία
    16. Ελβετία
    17. Δανία
    18. Ηνωμένο Βασίλειο
    19. Σλοβενία
    20. Λιθουανία
    21. Νορβηγία
    22. Ιρλανδία
    23. Αυστρία

    Δε μου αρέσουν (τους δίνω όμως μια δεύτερη ευκαιρία):
    24. Τσεχία
    25. Λευκορωσία
    26. Μαυροβούνιο
    27. Ρωσία

    Δε μου αρέσουν:
    28. Μολδαβία
    29. Βουλγαρία
    30. Ουκρανία
    31. Γεωργία
    32. Πολωνία
    33. Εσθονία
    34. Σκόπια
    35. Αυστραλία
    36. Κροατία
    37. Φινλανδία
    38. Κύπρος
    39. Μάλτα

    …και ο κάδος:
    40. Σαν Μαρίνο
    41. Αζερμπαϊτζάν
    42. Ισλανδία
    43. Ισπανία

  4. Αν αποτολμούσα μια πρόβλεψη από τώρα (όσο αξιόπιστη μπορεί να είναι αυτή χωρίς να έχουμε δει live όλα τα τραγούδια) για το ποιο θα κερδίσει στη Λισαβόνα, θα έλεγα Σουηδία ή Ισραήλ. Και δευτερευόντως το Βέλγιο.

    Όσον αφορά την Ελλάδα, φαίνεται ότι οι προοπτικές είναι πολύ (μα πάρα πολύ) καλές.

  5. Αυτό που βλέπω φέτος είναι πως έχουν αυξηθεί οι χώρες που διψούν για διάκριση ή και νίκη. Υπάρχουν πολλά τραγούδια που άσχετα με το αν είναι “καλά” ή “κακά”, έχουν κάποιο δυνατό στοιχείο που μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου.
    Εμένα μου αρέσουν (το καθένα με διαφορετικό τρόπο) οι Εσθονία, Βέλγιο, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισραήλ, Τσεχία, Ελλάδα, Νορβηγία, Σουηδία, Ουκρανία, Λιθουανία, Αρμενία, Αυστρία, Ολλανδία, Λετονία, Ελβετία…

  6. Σχετικά με τη νίκη δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη αφού δεν έχουμε δει ζωντανά αρκετά από τα τραγούδια που θεωρητικά μπορούν να τα πάνε πολύ καλά όπως την Τσεχία ή το Βέλγιο αλλά και κάποια άλλα που πολύ θα το ήθελαν όπως της Βουλγαρίας. Η Εσθονία έχει εντυπωσιάσει ως live μέχρι στιγμής και φαίνεται να μπορεί να τα πάει καλά στο κοινό και τις επιτροπές. Το Ισραήλ και η Σουηδία (για άλλους λόγους το καθένα) πιστεύω ότι μπορεί να διχάσουν. Η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεπεταχτεί με μια σκηνική παρουσίαση αντίστοιχα δυνατή με της Ουκρανίας το 2016 (άλλωστε και το θέμα είναι παρεμφερές, η αναγέννηση ενός λάού/μιας χώρας). Όμως δεν μπορούμε προς το παρόν να ελπίζουμε για κάτι τόσο δυνατό…

  7. με μία απλή έρευνα πρώτη με τη μέθοδο που χρησιμοποιείται χωρίς καν να λαμβανετε υπόψιν τα συνολικα΄views πρώτη είναι η Ιταλια με 96,9%!!!!!!!

  8. Διαφωνω με την Λιθουανια και την Ισπανια! Ειδικα την Ισπανια, οποτε την ακουω μου ερχεται εμετος! Πιο παλιομοδιτικο τραγουδι δεν υπαρχει! Ελεος! Τι κριση είναι αυτη? Υπαρχουν πολυ καλυτερα τραγουδια! Εχει κουφαθει ο κοσμος ή ψηφιζουν με αλλοπροσαλα κριτηρια?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.