Τι κάνουν στο σήμερα οι νικητές της Junior; (Μέρος Β΄)

Τι κάνουν στο σήμερα οι νικητές της Junior; (Μέρος Β΄)

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας στους νικητές της Eurovision Junior, προκειμένου να δούμε πως εξελίχθηκε η ζωή και η πορεία τους μετά τον διαγωνισμό. Στο Β΄ μέρος θα εξετάσουμε όσους βραβεύτηκαν μεταξύ 2009-2014.

2009: Ralph Mackenbach (Ολλανδία)

Ο Ralph J. J. Mackenbach, αφού εμφανίστηκε ως καλεσμένος στα διαλείμματα της JESC το 2010 και το 2012, έβγαλε ένα άλμπουμ που έγινε χρυσό, καθώς και δύο ακόμα, διαγωνίστηκε στο ολλανδικό Dancing with the stars και υπήρξε κριτής σε δύο τάλεντ σώου. Αρκετά τραγούδια του μπήκαν στα ολλανδικά και τα φλαμανδικά charts. Παράλληλα, έπαιξε σε ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα, έκανε μεταγλωττίσεις, ενώ ένα reality show είχε ως θέμα την καθημερινότητά του. Έχοντας ήδη κάνει σπουδές χορού στο HBO Dance School και ηθοποιίας στο Κέντρο Τεχνών του Eindhoven, αργότερα στράφηκε στην πυρηνική φυσική, όπου απέκτησε μάστερ. Από το 2020 εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή.

2010: Vladimir Arzumanyan (Αρμενία)

Ο Vladimir Arzumanyan (Վլադիմիր Արզումանյան), καταγόμενος από μουσική οικογένεια, έκανε σπουδές στη μουσική, ασχολήθηκε για λίγο με το ποδόσφαιρο, ενώ κατέχει και μαύρη ζώνη στο καράτε. Έχει διακριθεί σε φεστιβάλ, όπου συμμετείχαν Αρμένιοι τραγουδιστές, εντός και εκτός Αρμενίας. Το 2020 ήταν υποψήφιος στον εθνικό τελικό για την κανονική Γιουροβίζιον, όπου κατετάγη 3ος. Τότε ήταν που κέρδισε η “δική μας” Αθηνά Μανουκιάν. Αξιοσημείωτο: την πρώτη φορά κέρδισε με το “Mama”, ενώ τη δεύτερη διαγωνίστηκε με το “What’s going on, mama”…

2011: CANDY (Γεωργία)

Ήταν ένα γκρουπ πέντε κοριτσιών που αποφοίτησαν από το Bzikebi Studio (ναι, αυτό που πήρε το όνομά του από τους προηγούμενους νικητές της Γεωργίας στη Junior), σπουδάζοντας μουσική: Irina Kovalenko, Ana Khanchalyan, Irina Khechanovi, Mariam Gvaladze, Gvantsa Saneblidze. Όπως αναμενόταν, μετα από τον διαγωνισμό διαλύθηκαν. Η πρώτη έχει συμμετάσει σε φεστιβαλ και εκδηλώσεις εντός και εκτός Γεωργίας. Είναι και επαγγελματίας τενίστρια (7η πρωταθλήτρια στη χώρα της). Παράλληλα μαθαίνει ξένες γλώσσες (και… Ιαπωνικά). Η δεύτερη εμφανίστηκε ως καλεσμένη σε αρμενικό φεστιβάλ, ενώ κέρδισε ένα ακόμα στη Βόρεια Μακεδονία. Το 2013 κέρδισε το αρμενικό The Voice. Η τρίτη κέρδισε την “Ολυμπιάδα Τραγουδιού” του Tbilisi, ενώ εμφανίστηκε σε διάφορα φεστιβάλ ανά την Τουρκία. Το 2023 επελέγη ως εκπρόσωπος της Γεωργίας στην κανονική Γιουροβίζιον!. Η τέταρτη κάνει μικρή καριέρα ως τραγουδίστρια, ενώ η πέμπτη εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο.

2012: Anastasiya Petryk (Ουκρανία)

Anastasiya Ihorivna “Nastya” Petryk (Анастасі́я Іго́рівна “Настя” Пе́трик) είναι το πλήρες όνομά της. Η αδελφή της, Victoria, ήρθε 2η στη JESC το 2008. Μετά από τον διαγωνισμό, σπούδασε ποπ και τζαζ στο Πανεπιστήμιο της Οδησσού. Έχει κερδίσει αρκετά βραβεία σε φεστιβάλ. Κυκλοφόρησε μια δεκαριά τραγούδια μέχρι το 2017. Στη σελίδα της στο Instagram ανεβάζει συχνά διάφορες διασκευές.

https://www.youtube.com/watch?v=kvHP_odfBcg&ab_channel=JuniorEurovisionSongContest

2013: Gaia Cauchi (Μάλτα)

Για τη νίκη της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας της απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση της χώρας, δηλαδή το Μετάλλιο της μαλτέζικης Δημοκρατίας, γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Εμφανίστηκε ως καλεσμένη το 2014 και στις δύο Γιουροβιζιον, ενώ το 2016 έδωσε τους βαθμούς στην ESC. Μετά από μια συμμετοχή στο X-Factor του Ηνωμένου Βασιλείου, απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στα μουσικά βραβεία της χώρας. Έχει κυκλοφορήσει γύρω στα 10 τραγούδια. Έκανε μικρή καριέρα και στην Ιταλία, μάλιστα το 2012 κέρδισε το San Remo Junior, ενώ εμφανίστηκε και στο σώου Τi lascio una canzone.

2014: Vincenzo Cantiello (Ιταλία)

Ξεπήδησε από το δημοφιλές σώου Τi lascio una canzone. Μετείχε και σε ένα βουλγαρικό φεστιβάλ. Κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ μαζί με το συγκρότημα One Universe, καθώς και έξι singles, τα οποία ακούστηκαν όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στη Μάλτα. Ήταν καλεσμένος στη Junior της επόμενης χρονιάς, όπου προμόταρε το άλμπουμ του. Φέτος ήταν υποψήφιος σε τάλεντ σώου.

Σύντομα θα επανέλθουμε με το τρίτο και τελευταίο μέρος. Μείνετε συντονισμένοι στον INFE!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.