Ισραήλ : Η δημόσια τηλεόραση της χώρας ζητά προτάσεις από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς για τον εθνικό τους τελικό

Ισραήλ : Η δημόσια τηλεόραση της χώρας ζητά προτάσεις από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς για τον εθνικό τους τελικό

Φαίνεται ότι στο Ισραήλ το πρακτικό μυαλό υπερισχύει, προκαταλήψεων και οπισθοδρομικών αντιλήψεων και έτσι η δημόσια τηλεόραση της χώρας (ΚΑΝ), σε δημόσια ανακοίνωση της, ζητά από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, προτάσεις/τηλεοπτικά projects για τον εθνικό τελικό, μέσω του οποίου θα γίνει η επιλογή της συμμετοχής τους για τη Eurovision 2019.

Η έλλειψη του κατάλληλου προυπολογισμού, αλλά και το γεγονός ότι η ΚΑΝ θα πρέπει να δώσει βάρος στη διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision και όχι στον εθνικό τους τελικό, οδήγησε τους ανθρώπους της δημόσιας τηλεόρασης του Ισραήλ στην απόφαση να απευθυνθούν στα ιδιωτικά κανάλια και να ζητήσουν προτάσεις για τηλεοπτικά προγράμματα που μπορούν να παράξουν και μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η ανάδειξη του εκπροσώπου τους για τη Eurovision 2019, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Μάιο στο Ισραήλ.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το κανάλι Keshet έχει αναλάβει την διαδικασία μέσω του οποίου επιλέγεται ο εκπρόσωπος του Ισραήλ στο διαγωνισμό. Η διαδικασία αυτή είναι το Rising Star. Εκτός του Keshet και το Reshet αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον, αφού έχει τα δικαιώματα του X Factor και πιθανόν να προτείνει το γνωστό σε όλους τάλεντ σόου, ως τρόπο ανάδειξης του ισραηλινού εκπροσώπου στη Eurovision 2019.

Τα βασικά κριτήρια που έθεσε η ΚΑΝ για την επιλογή του τηλεοπτικού προγράμματος που θα είναι ο εθνικός τελικός του Ισραήλ για την επόμενη Eurovision είναι:

  • Το τηλεοπτικό πρόγραμμα που θα προταθεί θα πρέπει προβάλλεται σε ζώνη prime time για χρονικό διάστημα περισσότερο του ένα μήνα.
  • Η επιλογή του εκπροσώπου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019
  • Το κανάλι που θα επιλεγεί θα πρέπει να δημιουργήσει μια σειρά εκπομπών παράλληλη με τον εθνικό τελικό, προκειμένου να υπάρξει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή.

Με αυτό τον τρόπο η ΚΑΝ, αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να διεξάγει έναν εθνικό τελικό αντάξιο του προϊόντος, δίνει τη δυνατότητα στα υπόλοιπα κανάλια της χώρας, να εκμεταλλευτούν το διαγωνισμό, που του χρόνου θα έχει μεγαλύτερο εγχώριο ενδιαφέρον αφού η Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ.

Μακάρι το παράδειγμα της ισραηλινής δημόσιας τηλεόρασης να ακολουθούσε και η δική μας ΕΡΤ, τη στιγμή που έχει αποδειχθεί ότι ούτε μπορεί, ούτε επιθυμεί να επενδύσει στο Eurovision Project, παρά τα μεγάλα νούμερα τηλεθέασης που κάθε χρόνο ο διαγωνισμός φέρνει και στη χώρα μας.

5 σκέψεις για το “Ισραήλ : Η δημόσια τηλεόραση της χώρας ζητά προτάσεις από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς για τον εθνικό τους τελικό

  1. Απίστευτη η ιδέα των ισραηλινών! Πραγματικά μακάρι να την υιοθετήσει και η ΕΡΤ! Αντικειμενικά θεωρω πως είναι ίσως η καλύτερη λύση που υπάρχει! Επίσης τα μεγάλα κανάλια σε αυτή τη χώρα, έχουν αποδείξει ότι η εύρεση χορηγών δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση, τουλάχιστον γι αυτούς.

    1. Θα ήταν τέλειο όντως αλλά το θέμα είναι ότι τα δικά μας ιδιωτικά κανάλια θέλουν να τημ πάρουν? Πόσο μάλλον να συνεργαστούν με την ΕΡΤ? Γιατί κακά τα ψέματα τα περισσότερα Ελληνικά ιδιωτικά κανάλια την έχουν γραμμένη την Eurovision τα τελευταία χρόνια και δεν την θεωρούν κερδοφόρο προϊόν πλέον. Μόνο το Epsilon θα ήθελε να πάρει την Eurovision. Το ΣΚΑΙ θα μπορούσε να την πάρει αλλά δεν ενδιαφέρεται για την Eurovision και δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την ΕΡΤ.

      1. Εγώ πιστεύω πως και ο ANT1 θα το ήθελε, κάθε χρόνο κάνει από ένα μεγάλο σόου! Επίσης ο ANT1 ήθελε να συνεργαστεί με την ΕΡΤ για το Μουντιάλ, αλλά έπειτα πήρε πίσω την πρόταση! Άρα δεν έχει θέμα για συνεργασία με την ΕΡΤ! Ακόμη, πιστεύω πως κανένας ιδιωτικός φορέας θα απέρριπτε ένα τέτοιο project, γιατί καλήν κακώς θα μεταφραστεί σίγουρα σε ψηλά νούμερα τηλεθέασης αν γίνει κατάλληλη προώθηση!

        1. Γενικά δε ξέρουμε τη μορφή που θα έχει σαν σόου. Το Ισραήλ πχ, έκανε μέχρι τώρα rising star. Λογικά και το κανάλι που θα αναλάβει το project κάτι αντίστοιχο θα κάνει. Βέβαια προσωπικά, δε νομίζω ότι είναι καλό να στέλνουμε μη διάσημους καλλιτέχνες, αφού ακόμα και οι γνωστοί δύσκολα διαχειρίζονται το άγχος. Το όλο θέμα είναι στην προώθηση.

          1. Θα διαφωνήσω γιατί το Ισραήλ από τότε που ξεκίνησε το θεσμό rising star για την επιλογή του καλλιτέχνη πάντα έφτανε στον τελικό, ίσως να μην έπαιρνε καλή θέση, αλλά έπαιρνε την πρόκριση… Κάτι που ούτε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τον τελευταίο καιρό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.