Γνωρίστε τη συμμετοχή της Γερμανίας, «You Let Me Walk Alone» – Ψηφίστε στο Poll!

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Γερμανίας, «You Let Me Walk Alone» – Ψηφίστε στο Poll!

Η επόμενη συμμετοχή που θα σας παρουσιάσουμε είναι αυτή της Γερμανίας. Η Γερμανία εκπροσωπείται στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision από τον Michael Schulte με το τραγούδι You Let Me Walk Alone.

Λίγα λόγια για τον Michael Schulte

Ο 27χρονος Michael Schulte τραγουδιστής και τραγουδοποιός, γεννήθηκε στο Dollerup, μια μικρή πόλη κοντά στο Flensburg.

Ο Schulte ξεκίνησε την καριέρα του το 2008 δημοσιεύοντας cover δημοφιλών τραγουδιών στο κανάλι του YouTube. Μέσω του καναλιού στο YouTube, μπόρεσε να υπογράψει με μια εταιρεία διαχείρισης και τελικά να υπογράψει με τη Weinstein Media.

Άλλος μεγάλος σταθμός της καριέρας του ήταν όταν το 2011 εμφανίστηκε στο The Voice της Γερμανίας καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους εγχώριους αστέρες και σήμερα όχι αδίκως θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους και ανερχόμενους καλλιτέχνες στη Γερμανία.

Το You Let Me Walk Alone

Το You Let Me Walk Alone είναι μια αισθαντική, δραματική μπαλάντα η οποία ξεκινάει με ρυθμό Adagietto και στο μεγαλύτερο μέρος της κινείται σε αυτό το τέμπο. Πρόκειται για ένα μελαγχολικό άκουσμα το οποίο έχει μια μυστηριακή δυναμική. O Michael Schulte μαζί με τους Thomas StengaardNisse Ingwersen και Nina Müller αποτελούν τους συντελεστές του τραγουδιού.

Ο Michael κέρδισε το δικαίωμα να εκπροσωπήσει τη Γερμανία στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, μετά τη νίκη του στο Unser Lied für Lissabon.

Ήταν ένα από τα φαβορί από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν τα υποψήφια τραγούδια και κατάφερε να κερδίσει με άνεση καθώς συγκέντρωσε τη προτίμηση κοινού και επιτροπής συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς.

Η Γερμανία για άλλη μια χρονιά θα διαγωνιστεί απευθείας στον τελικό καθώς αποτελεί μια από τις Big 5. Οι στοιχηματικές εταιρίες εμφανίζουν τη Γερμανία τη δεδομένη στιγμή κοντά στην 20ή θέση και εκτός απρόοπτου δεν θα πέσουν έξω.

Η Γερμανία στο Διαγωνισμό της Eurovision

Η Γερμανία συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1956 έως και τις μέρες μας αδιαλείπτως με εξαίρεση το 1996, έχοντας στο ενεργητικό της 61 συμμετοχές. Η Γερμανία έχει ανέβει στο βάθρο της μουσικής σκηνής δύο φορές το ο 1982,όταν η Νικόλ κέρδισε με το τραγούδι “Ein bisschen Frieden” (Μια μικρή ειρήνη). Η δεύτερη γερμανική νίκη ήρθε 28 χρόνια αργότερα στο διαγωνισμό του 2010 στο Όσλο, όταν η Λένα κέρδισε με το “Satellite”. Η Γερμανία τερμάτισε δεύτερη τέσσερις φορές και τρίτη πέντε φορές, με σύνολο έντεκα τερματισμούς στην πρώτη τριάδα. Η Katja Ebstein, η οποία τερμάτισε τρίτη το 1970 και το 1971, και στη συνέχεια δεύτερη το 1980, είναι ο μόνος καλλιτέχνης που τερμάτισε στην πρώτη τριάδα αλλά ποτέ δεν κέρδισε. Αυτό θα πει να φτάνεις στη πηγή και να μην πίνεις νερό!

 

 

 

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του InfeGreece:

Αργυρίου Γιάννης: 10

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Κορυπάς Ανδρέας: 8

Κωστίκας Γιάννης: 8

Ματάμης Αποστόλης: 5

Μπαρμπούτης Πασχάλης: 7

Μπογιάννος Απόστολος: 7

Περβενάς Ανδρέας: 6

Πετράκη Αναστασία: 6

Σακκάς Νικόλαος: 7

Σαρκισιάν Τιγκράν: 7

Σιακαντάρης Σπύρος: 6

Τσεκούρας Γιώργος: 4

Φαρμάκας Δημήτρης: 9

Χαρπαντίδης Στέφανος: 5

Μ.Ο.: 6,40

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Γερμανίας, "You Let Me Walk Alone";

12 σκέψεις για το “Γνωρίστε τη συμμετοχή της Γερμανίας, «You Let Me Walk Alone» – Ψηφίστε στο Poll!

  1. SOS – Προς:INFE-OGAE-Greek Eurofans.Μπείτε ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στην επίσημη σελίδα της Eurovision στο Facebook.Αφιερώνει την σημερινή ημέρα στην Ελλάδα και τη Γιάννα Τέρζη σε ένα θέμα-αφιέρωμα.Πάμε να κάνουμε ένα κύμα αντιδράσεων πάνω στο θέμα με Likes,Τέλειο! και Ουάου! να δείξουμε τη δυναμική του τραγουδιού στην Ευρώπη.Τη καλύτερη διαφήμιση μπορούμε να τη κάνουμε εμείς για τη χώρα μας. – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

  2. Ein bißchen Frieden = Λίγη ειρήνη
    (“A little peace” ο τίτλος της αγγλόφωνης εκδοχής τους τραγουδιού)

    “Λίγη ειρήνη, λίγος ήλιος
    γι αυτή τη γη πάνω στην οποία κατοικούμε.
    Λίγη ειρήνη, λίγη χαρά
    λίγη ζεστασία, αυτό επιθυμώ….”

  3. Βρίσκω βαρετό το γεγονός ότι τόσο η Γερμανία όσο και η Ισπανία βρίσκονται ήδη στον Τελικό με το ίδιο ακριβώς genre (μελό ποπ). Και φανταστείτε να προκριθεί και η Λιθουανία… 3 στα 26 είναι πολλά κατά την άποψή μου (όχι ότι εύχομαι να αποκλειστεί η Ieva αλλά θα μπορούσε η Γερμανία τουλάχιστον ως Big 5 να ρισκάρει περισσότερο αντί να στέλνει safe ραδιοφωνικές επιλογές κάθε χρόνο. Το ίδιο πάει και για το ΗΒ)
    Επίσης βρίσκω τον Michael αρκετά αδύναμο φωνητικά.

    Από μένα 6/10

    Καλή επιτυχία !

      1. Όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου. Στα δικά μου μάτια η Γαλλία υπερτερεί για διάφορους λόγους

        1. Γιατί πραγματεύεται ένα κοινωνικό ζήτημα κι όχι άλλη μια προσωπική απώλεια (Γερμανία) ή το νεανικό έρωτα (Ισπανία)
        2. Ο τρόπος καθαυτός απόδοσης σίγουρα είναι περισσότερο ποιητικός με εικόνες και λογοπαίγνια
        3. Δεν θα μπορούσα ποτέ να το βάλω στην ίδια ζυγαριά με την Ισπανία που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο στοιχείο της reality tv

        1. To τι πραγματεύεται ένα τραγούδι δεν νομίζω ότι έχει τόση σημασία, όσο το πως το κάνει. Σαφέστατα θεωρώ ότι ένα τραγούδι για μια προσωπική απώλεια, έναν έρωτα ή τη μοναξιά μπορεί και να είναι περισσότερο αιχμηρό και λιγότερο γλυκερό από κάτι πιο «στρατευμένο». Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Επιπλέον δεν θεωρώ ότι να τραγουδάς για ένα νεογέννητο βρέφος είναι λιγότερο μελό από το να τραγουδάς για δυο ερωτευμένα πιτσουνάκια ή τον μπαμπάκα μας που μας άφησε χρόνους. Στην ίδια λίμνη ψαρεύουν όλα αυτά.

          Ως προς τους στίχους θεωρώ ότι και η Γερμανία και η Γαλλία επενδύουν σε ευκολίες εύκολα κατανοητές στον μέσο τηλεθεατή. Οι γάλλοι βέβαια έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας λόγω γλώσσας αλλά τελικά καταλήγουν σε λύσεις του στιλ “je m’appelle Mercy, merci, merci, merci” που θυμίζουν λίγο “voulez-vous coucher avec moi ce soir” 😛

  4. Tι έγινε αυτό το παιδί; Έως και οι γερμανοί τον έχουν ξεχάσει μου φαίνεται 😛 Συμπαθητικό τραγουδάκι σε στιλ Εντ Σίραν με θέμα μια προσωπική απώλεια που θα με έπειθε περισσότερο με μια περισσότερο αψεγάδιαστη ερμηνεία. Όπως και οι γάλλοι με τα σωσίβια θα πρέπει να αποφύγει να φορτώσει τη σκηνική του παρουσία με προσωπικά σουβενίρ, δακρύβρεχτες φωτογραφίες, σελίδες από ημερολόγια κτλ. όπως έκανε στον εθνικό τελικό. Λογικά δεν πρέπει να τερματίσει στις τελευταίες θέσεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

    5/10 από μένα και στην 25η θέση της λίστας μου προς το παρόν.

  5. Οταν ειχε πρωτοβγει μου αρεσε πολυ. Μετα ακολουθησαν αλλες δυνατοτερες συμμετοχες και καπου ξεχαστηκε ή κουρασε. Δεν ειναι μια συμμετοχη που εχει κατι το ιδιαιτερο ωστε να ξεχωρισει δυναμικα και να συζητηθει. Δεν ειναι κακο αλλα το θεωρω πολυ mainstream και safe. Μου θυμιζει πληθος αλλων κομματιων σ’ αυτο το στυλ που ακουμε στα ραδιοφωνα. Απο Ed Sheeran, Adele, Kelly Clarkson, John Legend, Sam Smith κτλ κτλ. Και η συγκριση με ολα αυτα ειναι αναποφεκτη. Ισως να τα παει καλουτσικα στις επιτροπες στο κοινο ομως πιστευω θα ειναι χαμηλα. Εκτος αν παρουσιασει κατι δυνατο επι σκηνης. Στα συν η συμπαθης φυσιογνωμια και η καλη φωνη. 7,5/10 απο μενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.