Η έναρξη και τα διαλείμματα του μεγάλου τελικού
Η βραδιά ξεκίνησε με τον 77χρονο Björn Skifs (Μπγιόρν Χουίφς-SWE 78, 81) στο τραγούδι του 1968 Hooked on a Feeling. Αρχικός ερμηνευτής του ήταν ο B. J. Thomas (#5 στο Billboard Hot 100), ωστόσο ήταν η βερσιόν των Blue Swedes (1974) που το εκτόξευσε στο #1 των αμερικανικών charts, ενώ έγινε τεράστια επιτυχία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Καναδά, Δανία, Σουηδία, Ισπανία και Νέα Ζηλανδία. Τραγουδιστής του εν λόγω θρυλικού οσυηδικού γκρουπ ήταν φυσικά ο Björn Skifs. Ήταν η πρώτη διεθνής επιτυχία οποιουδήποτε Σουηδού καλλιτέχνη, λίγο πριν σαρώσει τα πάντα ο “ανεμοστρόβιλος” που ονομάζεται “ΑΒΒΑ”.
Αμέσως μετά ακολούθησε η παρέλαση των χωρών με τις σημαίες τους, υπό τον ήχο γνωστών σουηδικών επιτυχιών από τους Icona Pop, τους Ace of Base, τους Roxette, την Lykke Li, τους Axwell & Ingrosso, τους ΑΒΒΑ.
Οι Alcazar, τους οποίους η Σουηδία δεν άφησε ποτέ να την εκπροσωπήσουν, παρότι προσπάθησαν πολλές φορές, επανενώθηκαν ειδικά για τη βραδιά. Ερμήνευσαν την παγκόσμια επιτυχία τους Crying at the Discotheque (2000), η οποία μπήκε στα charts τουλάχιστον 15 χωρών. To τραγούδι, μια παραγωγή του Alexander Bard (γνωστός από τους Army of Lovers) χρησιμοποιεί ένα sample από την ντίσκο επιτυχία Spacer (1979) της Γαλλίδας καλλιτέχνιδος Sheila.
Αφού είδαμε τα ολογράμματα των ΑΒΒΑ στο Waterloo να τραγουδούν και να μοιράζονται μαζί μας κάποιες από τις εμπειρίες τους, ανέβηκαν επί σκηνής η Charlotte Perrelli, η Carola και η Conchita Wurst, για να ολοκληρώσουν το τραγούδι. Οι ίδιοι οι ΑΒΒΑ, όπως είχαν δηλώσει κατηγορηματικά, δεν σκόπευαν να εμφανιστούν δια ζώσης. Το είπαν και το έκαναν…
Τέλος, η Loreen, αιωρούμενη, μάς είπε το νέο της τραγούδι Forever, αλλά και μία διασκευή του Tattoo.