Eurovision 2022: Όλες οι πληροφορίες για τους αποψινούς τελικούς και ημιτελικούς των χωρών

Eurovision 2022: Όλες οι πληροφορίες για τους αποψινούς τελικούς και ημιτελικούς των χωρών

Απόψε θα πραγματοποιηθούν συνολικά 8 shows από ισάριθμες χώρες, 4 τελικοί (Εσθονία, Ουκρανία, Λετονία, Λιθουανία) και 4 ημιτελικοί (Νορβηγία, Σουηδία, Ρουμανία, Σλοβενία). Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για τα 8 σόου.

Εσθονία

Έπειτα από 4 προκριματικούς γύρους, 2 ημιτελικούς και 40 συνολικά υποψήφιους, έφτασε η μέρα του εθνικού τελικού της Εσθονίας για την Eurovision 2022, Eesti Laul, όπου θα μάθουμε τον εκπρόσωπο της χώρας στον διαγωνισμό. Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Maarja-Liis Ilus (Εσθονία 1996, 1997), Priit Loog και Jüri Pootsmann (Εσθονία 2016).

Απόψε θα παρακολουθήσουμε να διαγωνίζονται 10 συμμετοχές, διεκδικώντας το χρυσό εισιτήριο για το Τορίνο:

 1. Elina Nechayeva – Remedy
 2. Andrei Zevakin feat . Grete Paia – Mis nüüd saab
 3. Jaagup Tuisk – Kui vaid
 4. Elysa – Fire
 5. Ott Lepland – Aovalguses
 6. Stig Rästa – Interstellar
 7. Minimal Wind ft. Elisabeth Tiffany – What To Make Of This
 8. Stefan – Hope
 9. Anna Sahlene – Champion
 10. Black Velvet – Sandra

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε την εκπρόσωπο της χώρας το 2018 Elina Nechayeva, τον εκπρόσωπο του 2012 Ott Lepland, τον εκπρόσωπο του 2015 Stig Rästa και την Anna Sahlene που εκπροσώπησε την Εσθονία το 2002.

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από 2 γύρους ψηφοφορίας. Από τον πρώτο γύρο, οι 3 υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από κοινό και κριτική επιτροπή, θα προκριθούν στον Super Final γύρο. Εκεί, το κοινό με την ψήφο του θα αναδείξει τον νικητή του διαγωνισμού και εκπρόσωπο της Εσθονίας στην Eurovision.

O τελικός θα ξεκινήσει στις 19:30 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Ουκρανία

Απόψε θα μάθουμε τη συμμετοχή της Ουκρανίας για την Eurovision 2022, η οποία θα προκύψει μέσω του εθνικού τελικού Vidbir. Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Maria Efrosinina (παρουσιάστρια της Eurovision 2005), ενώ ο Timur Miroshnychenko (παρουσιαστής της Junior Eurovision 2009, της Junior Eurovision 2013 και της Eurovision 2017, αλλά και σχολιαστής της χώρας για την Eurovision για πολλά χρόνια) θα βρίσκεται στο green room.

Ο νικητής θα επιλεγεί ανάμεσα από 8 συμμετοχές:

 1. Cloudless – All be alright
 2. Michael Soul – Demons
 3. Our Atlantic – Moya lyubov
 4. Barleben – Hear My Words
 5. Kalush Orchestra – Stefania
 6. Roxolana – GIRLZZZZ
 7. Wellboy – Nozzy Bossy
 8. Alina Pash – Tini zabutykh predkiv (Shadows of forgotten ancestors)

Ο εκπρόσωπος της χώρας θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και της κριτικής επιτροπής (50%), η οποία αποτελείται από τους:

 • Jamala (νικήτρια της Eurovision 2016)
 • Tina Karol (Ουκρανία 2006)
 • Yaroslav Lodigin (παραγωγός και εκπρόσωπος της δημόσιας τηλεόρασης UA:PBC

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 18:30 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Λετονία

Η ημέρα του τελικού της εθνικής επιλογής της Λετονίας για την Eurovision 2022, Supernova, έφτασε. Απόψε, λοιπόν, θα μάθουμε τον εκπρόσωπο της χώρας στον διαγωνισμό! Παρουσιαστές του σόου θα είναι οι Ketija Šēnberga και Lauris Reiniks (Λετονία 2003).

Στον ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, παρακολουθήσαμε να διαγωνίζονται 17 καλλιτέχνες διεκδικώντας τα 10 εισιτήρια του τελικού. Ωστόσο, σήμερα θα δούμε να διαγωνίζονται 11 συμμετοχές, μιας και αποφασίστηκε απόψε να λάβει μέρος και ο Miks Dukurs, αφού διαπιστώθηκε πως υπήρξαν τεχνικά προβλήματα κατά την παρουσίαση του τραγουδιού του στον ημιτελικό. Έτσι, λοιπόν, οι 11 φιναλίστ του Supernova 2022, είναι οι εξής:

 1. RAUM – Plans
 2. Linda Rušeniece – Pay My Own Bills
 3. Bermudu Divstūris – Bad
 4. Miks Galvanovskis – I’m Just a Sinner
 5. BUJĀNS – He, She, You & Me
 6. Elīna Gluzunova – Es pabiju tur
 7. Citi Zēni – Eat Your Salad
 8. Inspo – A Happy Place
 9. Mēs Jūs Mīlam – Rich Itch
 10. Aminata – I’m Letting You Go
 11. Miks Dukurs – First Love

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε τον Bermudu Divstūris που εκπροσώπησε την Λετονία το 2011 ως μέλος των Musiqq με το τραγούδι Angel in disguise, την Aminata που εκπροσώπησε την Λετονία το 2015 με το τραγούδι Love injected καταλαμβάνοντας την 6η θέση, το μέλος των BUJĀNSIntars Busulis, που εκπροσώπησε την Λετονία το 2009 με το τραγούδι Probka, ενώ ο Ralf Eilands, μέλος των Mēs Jūs Mīlam, εκπροσώπησε τη χώρα ως μέλος των PeR με το τραγούδι Here we go το 2013.

Ο νικητής θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και της κριτικής επιτροπής (50%), η οποία αποτελείται από εκπρόσωπους της λετονικής μουσικής βιομηχανίας, της βιομηχανίας εκδηλώσεων και της τηλεόρασης, καθώς και ξένους επαγγελματίες.

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 21:05 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Λιθουανία

Απόψε πραγματοποιείται ο τελικός της διαδικασίας επιλογής της Λιθουανίας για την Eurovision 2022, Pabandom Iš Naujo. Παρουσιαστές του σόου θα είναι οι Giedrius MasalskisIeva Stasiulevičiūtė, και Richardas Jonaitis.

Μέχρι να φτάσουμε στον σημερινό τελικό, προηγήθηκαν 5 διαγωνιστικές βραδιές (3 προκριματικοί γύροι και 2 ημιτελικοί), λαμβάνοντας μέρος σε αυτές 34 καλλιτέχνες, έτσι ώστε να προκύψουν οι 8 συμμετοχές του αποψινού σόου:

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε την εκπρόσωπο της χώρας το 2018 Ieva Zasimauskaitė.

Ο νικητής και εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision, θα προκύψει έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και της κριτικής επιτροπής (50%), η οποία αποτελείται από τους Ramūnas Zilnys (αρχισυντάκτης λαϊκής μουσικής στην LRT), Gerūta Griniūtė (συντάκτρια τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων στην LRT), Vytautas Bikus (συνθέτης και παραγωγός), Stanislavas Stavickis-Stano (συνθέτης και παραγωγός), Aistė Smilgevičiūtė (εκπρόσωπος της Λιθουανίας το 1999), Ieva Narkutė (τραγουδίστρια) και Vaidotas Valiukevičius (ο τραγουδιστής των The Roop που εκπροσώπησαν τη Λιθουανία πέρυσι).

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Νορβηγία

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος της δεύτερης ευκαιρίας της νορβηγικής επιλογής εκπροσώπου για την Eurovision 2022, Melodi Grand Prix, όπου είδαμε να προκρίνονται 4 συμμετοχές οι οποίες θα διαγωνιστούν απόψε στον δεύτερο γύρο αυτής της φάσης. Παρουσιαστές της βραδιάς, που θα διεξαχθεί στο H3 Arena Fornebu, θα είναι οι Mikkel Niva, Annika Momrak και Kåre Magnus Bergh.

Το φετινό MGP, περιλαμβάνει συνολικά 6 shows, 4 ημιτελικούς, την δεύτερη ευκαιρία και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου. Σε κάθε ημιτελικό παρακολουθούσαμε να διαγωνίζονται 4 καλλιτέχνες σε Duels. Αυτό θα συμβεί και σήμερα. Οι 4 συμμετοχές του δεύτερου γύρου της δεύτερης ευκαιρίας, προέκυψαν μέσω μιας ειδικής εκπομπής που μεταδόθηκε τη Δευτέρα και είδαμε τις εμφανίσεις όλων των διαγωνιζομένων, 12 στον αριθμό, που δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό μέσα από την διαδικασία των ημιτελικών, ενώ το αποτέλεσμα καθόρισε το κοινό με την ψήφο του.

Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες, έχει προ-επιλέξει τις 5 από τις 10 συμμετοχές του τελικού, ενώ σήμερα θα παρακολουθήσουμε να ερμηνεύει ζωντανά τη συμμετοχή της η Anna-Lisa Kumoji (Queen Bees), που βρίσκεται ανάμεσα στους 5 φιναλίστ που προέκρινε η κριτική επιτροπή.

Οι 4 υποψήφιοι που διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο του τελικού, είναι οι εξής:

Οι δύο με τις περισσότερες ψήφους του κοινού, θα “μονομαχήσουν” στο Gold Duel, με τον νικητή να προκρίνεται στον τελικό.

Ο ημιτελικός της δεύτερης ευκαιρίας του Melodi Grand Prix 2022, θα ξεκινήσει στις 20:55 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Σουηδία

Απόψε θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός της διαδικασίας ανάδειξης εκπροσώπου της Σουηδίας για την Eurovision 2022, Melodifestivalen. Παρουσιαστής του σόου, που θα διεξαχθεί στο Avicii Arena στη Στοκχόλμη, θα είναι ο Oscar Zia.

Στον αποψινό ημιτελικό θα δούμε 7 καλλιτέχνες να διαγωνίζονται για 2 θέσεις στον τελικό και άλλες 2 στον πέμπτο ημιτελικό.

 1. LIAMOO – Bluffin
 2. Niello & Lisa Ajax – Tror du att jag bryr mig
 3. Samira Manners – I Want to be Loved
 4. Alvaro Estrella – Suave
 5. Browsing Collection – Face in the Crowd
 6. John Lundvik  Änglavakt
 7. Tone Sekelius – My Way

Η ψηφοφορία αποτελείται από 2 γύρους, στους οποίους ψηφίζει μόνο το κοινό.

Ο δεύτερος ημιτελικός του Melodifestivalen 2022, θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Ρουμανία

Απόψε πραγματοποιείται ο ημιτελικός του Selecția Națională 2022, της Ρουμανικής εθνικής επιλογής για την Eurovision 2022. Απόψε 20 καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν ένα από τα 10 εισιτήρια που οδηγούν τον τελικό της Ρουμανικής εθνικής επιλογής που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου. Παρουσιαστές της αποψινής βραδιάς θα είναι οι Anca MaziluBogdan Stănescu και η Ilinca (εκπρόσωπος της Ρουμανίας το 2017), ενώ τα αποτελέσματα θα αποφασιστούν 100% από μια πενταμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους Alexandra UngureanuOzana BarabanceaRandiCristian Faur και Adrian Romcescu.

Οι αποψινοί διαγωνιζόμενοι είναι οι παρακάτω:

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε τον Cezar Ouatu, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα το 2013 με το τραγούδι It’s My Life, τερματίζοντας 13ος στον μεγάλο τελικό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον ημιτελικό της Ρουμανικής εθνικής επιλογής ΕΔΩ!

Σλοβενία

Απόψε πραγματοποιείται ο δεύτερος ημιτελικός της διαδικασίας επιλογής εκπροσώπου της Σλοβενίας για την Eurovision 2022, ΕΜΑ. Παρουσιαστές του σόου θα είναι οι Melani Mekinton Hagman, Anton Ewaldcar και Bojan Cvjetićanin.

Φέτος, το EMA αποτελείται από τρεις διαγωνιστικές βραδιές (δύο ημιτελικούς και τον τελικό) όπου λαμβάνουν συνολικά μέρος 20 καλλιτέχνες, 4 που επιλέχθηκαν μέσω της πολύπλοκης διαδικασίας αποκλεισμών του EMA Freš και 16 που επιλέχθηκαν από τις αιτήσεις που έλαβε η δημόσια τηλεόραση της χώρας RTVSLO. Οι μισοί υποψήφιοι διαγωνίστηκαν το περασμένο Σάββατο, ενώ τους υπόλοιπους 10 θα τους δούμε στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό.

Οι 10 συμμετοχές του δεύτερου ημιτελικού, είναι οι εξής:

 1. Mia Guček – Independiente
 2. Gušti feat. Leyre – Nova romantika
 3. Klara Jazbec – Vse kar imam
 4. Verdan Ljubenko – H2O dieta
 5. Leya Leanne – Naked
 6. LPS – Disko
 7. Anabel – Tendency
 8. BQL – Maj
 9. Hauptman – Sledim
 10. Eva Moškon – Kliki

Στον τελικό θα προκριθούν οι 3 συμμετοχές με τις περισσότερες ψήφους του κοινού και ακόμα 3 από την ψηφοφορία της επιτροπής.

Ο δεύτερος ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 21:20 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.