Eurovision 2020: Οκτώ πόλεις έχουν υποβάλλει επίσημα αίτημα για την φιλοξενία του επόμενου διαγωνισμού

Eurovision 2020: Οκτώ πόλεις έχουν υποβάλλει επίσημα αίτημα για την φιλοξενία του επόμενου διαγωνισμού

Τον προηγούμενο μήνα ο Duncan Laurence από την Ολλανδία κέρδισε τον 64ο διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ. Μετά την νίκη του Duncan η χώρα καλείται να διοργανώσει για 5η φορά στο έδαφος της το διαγωνισμό. Οι τρείς κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς που έχουν επωμισθεί την διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού, ΝOS, AVROTROS και  NPO απηύθηναν πρόσκληση προς τις ενδιαφερόμενες πόλεις να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μέχρι χτες 7 πόλεις είχαν υποβάλλει επίσημο αίτημα, την Χάγη σήμερα να αποτελεί την 8η πόλη που προέβη στην σχετική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές στα τοπικά μέσα περί τις 10 πόλεις είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την φιλοξενία του διαγωνισμού το 2020. Νέες αναφορές χτες στο Niews RTL έκαναν λόγω για 7 πόλεις ενώ σήμερα ήρθε να προστεθεί και η πόλη της Χάγης να υποβάλλει αίτηση και να ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των πόλεων σε οκτώ.

Καθώς όμως οι μέρες περνούν το κρατικό κανάλι, NPO πρέπει να ξέρει μέχρι τις 5 Ιουνίου ποιες πόλεις τελικά θα διεκδικήσουν την φιλοξενία.

Η Babet Verstappen από το NPO δήλωσε:

Στέλνουμε σ’αυτές τις πόλεις το πακέτο με όλους τις προϋπθέσεις. Έχουν 4 εβδομάδες να φτιάξουν μια σωστή πρόταση για την πόλη τους. Θέματα όπως η τοποθεσία, τα εφόδια, η διαμονή και η ασφάλεια αντιμετωπίζονται στην παρούσα φάση. Όλα όσα συνεισφέρουν στην διοργάνωση του γεγονότος θα συμπεριληφθούν στο πακέτο. 

Πιστεύοντας ότι είναι πολύ καλό που υπάρχει τόσο ενδιαφέρον σε όλη την χώρα.

Και η Verstappen προσθέτει:

Είναι τόσο ωραίο που o διαγωνισμός της Eurovision επιστρέφει μετά από τόσα χρόνια. Αυτό αφορά όλη την χώρα και θέλουμε έμφαση σ’αυτό. 

Οι πόλεις που έχουν υποβάλλει αίτηση είναι:

Οι οκτώ πόλεις μετά την προσθήκη σήμερα της Χάγης είναι οι ακόλουθες:

 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Arnhem
 • Utrecht
 • Maastricht
 • Leeuwarden
 • Den Bosch
 • The Hague

Οι πόλεις που τελικά απέσυραν το ενδιαφέρον τους είναι οι:

 • Zwolle
 • Groningen
 • Tilburg

Η πόλη Zwolle ενώ αρχικά ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στην κούρσα διεκδίκησης τελικά απεσύρθη από την μάχη. Το ίδιο ισχύει και για την πόλη Groningen που σίγουρα δεν θα πάρει μέρος. Εκπρόσωπος από τον δήμο δήλωσε στο RTL Niews:

Συζητήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο και η πλειοψηφία τάχθηκε κατά του. Έτσι η πόλη  Groningen δεν θα αναμιχθεί στην μάχη και θα αφήσει τον διαγωνισμό να περάσει. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πόλη Tilburg η οποία αρχικά είχε εκδήλωσε την επιθυμία να λάβει μέρος στην κούρσα διεκδίκσης. Δυστυχώς η πόλη δεν έχει το σωστό στάδιο για διοργανώσει τον διαγωνισμό της Eurovision. Γι’αυτό αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με άλλες πόλεις της περιφέρειας του Brabant και να διεκδικήσει μέσα από μια κοινή διεκδίκηση. Το συγκρότημα Brabanthallen στην πόλη  Den Bosch είναι η προτεινόμενη τους τοποθεσία.

Η διαδικασία

Η διαδικασία διεκδίκησης της φιλοξενίας της του διαγωνισμού του 2020 θα λάβει χώρα τoν Ιούνιο και Ιούλιο και θα περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

 1. Κατά το πρώτο μισό του Ιουνίου, όλες οι ενδιαφερόμενες πόλεις θα λάβουν ένα έγγραφο από τους τρεις Ολλανδικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, NPO/AVROTROS/NOS με τα κριτήρια που πρέπει να εκπληρώνουν για να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό. Αυτό θα αποτελέσει την βάση για την κάθε υποψηφιότητα.
 2. Στην συνέχεια οι υπόψήφιες πόλεις θα έχουν 4 εβδομάδες να συντάξουν τους φακέλους διεκδίκησης ώστε να υποβληθούν μέσα στο πρώτο μισού του Ιουλίου.
 3. Στα μέσα Ιουλίου, οι διοργανωτές θα έχουν την επιλογή να επισκεφτούν τις πόλεις που θα έχουν υποβάλλει αίτηση. Η πόλη φιλοξενίας του 65ου διαγωνισμού της Eurovision θα σποφασιστεί μετά από διαβούλευση με την EBU και κατόπιν εκτίμησης όλων των υποψηφιοτήτων.

Οι πόλεις και περιφέρειες που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό το 2020 πρέπει να επικοινωνήσουν με τους ρδιοτηλεοπτικούς φορείς μέσα από την ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας:  ESC2020@npo.nl

Ωστόσο πρέπει να αναμείνουμε για να δούμε ποιες τελικά από όλες αυτές τις πόλεις θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα κριτήρια που θέτει η EBU για την πόλη που θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό. Επίσης εκκρεμεί ο προσδιορισμός των ημερομηνίων των live show του επόμενου διαγωνισμού που πρόκειται να λάβει χώρα στην Ολλανδία μετά την νίκη του Duncan Laurence στο Τελ Αβίβ πριν δύο σχεδόν βδομάδες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.