Φινλανδία: Με ανοιχτή επιλογή στην Eurovision 2020

Φινλανδία: Με ανοιχτή επιλογή στην Eurovision 2020

H Φινλανδία ήταν η μοναδική από τις Σκανδιναβικές χώρες η οποία τα δύο τελευταία χρόνια επέλεξε τον εκπρόσωπο της μέσω απευθείας ανάθεση στον καλλιτέχνη και ενός τελικού με 3 τραγούδια. Τα άσχημα αποτελέσματα όμως στην Eurovision 2019 με τους Darude ft Sebastian Rejman με το τραγούδι Look Away οδήγησαν την δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας YLE να αλλάξουν τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής τους και να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους Φινλανδούς και όχι μόνο συνθέτες.

Οι συνθέτες και καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν τα τραγούδια τους  από την 1η έως την 8η Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή του Φινλανδικού τελικού Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) θα γίνουν γνωστές τις επόμενες εβδομάδες.

Τον επόμενο χρόνο ο ραδιοφωνικός σταθμός YleX της Yle θα συνεργαστεί στενά με τους παραγωγούς του UMK. Ο παραγωγός της Uuden Musiikin Kilpailu Anssi Autio και ο Hanne Kautto της YleX ελπίζουν ότι αυτό θα δώσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην έρευνα για την επιλογή της Φινλανδικής συμμετοχής. Επίσης ο υπεύθυνος μουσικής του YleX, Tapio Hakanen, θα είναι ο ηγέτης της ομάδας που επιλέγει τα τραγούδια που θα λάβουν μέρος στην εθνική επιλογή.

Στην Eurovision 2019 η Φινλανδία με τους Darude ft Sebastian Rejman και το τραγούδι Look Away πήρε την 17η και τελευταία θέση του Α’ Ημιτελικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.