Eurovision 2018: Τα συνολικά αποτελέσματα του televoting

Eurovision 2018: Τα συνολικά αποτελέσματα του televoting

Αν κι έχουν περάσει περίπου 20 μέρες από τότε που ολοκληρώθηκε ο 63ος Διαγωνισμός της Eurovision, μόλις σήμερα δόθηκαν στην δημοσιότητα τα συνολικά αποτελέσματα του televoting της φετινής διοργάνωσης. Ποιές χώρες έφτασαν στην πηγή (11η θέση) του televoting της εκάστοτε χώρας αλλά τελικά δεν πήραν πόντο; Ποιές συμμετοχές βγήκαν ευνοημένες από το top 10 κάποιων χωρών ενώ σε άλλες βρέθηκαν πολύ χαμηλά; Για να δούμε παρακάτω κάποια στοιχεία.

Ξεκινάμε με την διοργανώτρια Πορτογαλία η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία, βρέθηκε στην τελευταία θέση του televoting σε 26 χώρες. Παραπάνω από τις μισές χώρες είχαν την Claudia Pascoal και το O Jardim στην τελευταία 26η θέση (για όσες χώρες δεν πέρασαν στον τελικό) ή 25η θέση (για όσες χώρες διαγωνίστηκαν στον τελικό). Άλλες συμμετοχές που έπιασαν τον πάτο του televoting σε κάποιες χώρες είναι της Σερβίας (επτά φορές), της Σλοβενίας (πέντε φορές), της Ισπανίας (τέσσερις φορές) και της Φινλανδίας (μία φορά και συγκεκριμένα από την Μολδαβία).

*Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται ότι χώρες όπως η Σερβία, που έχουν αρκετούς συμμάχους λόγω γειτονίας και παρόμοιας κουλτούρας, ευνοούνται σε μεγάλο βαθμό από το σύστημα του top 10 στο televoting και συγκεντρώνουν βαθμούς. Από την άλλη σε αρκετές χώρες εκτός Βαλκανίων βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.

Οι χώρες που ατύχησαν και βρέθηκαν στην ενδέκατη θέση του televoting στον τελικό

17 χώρες έφτασαν στην ενδέκατη θέση του televoting όλων των χωρών, έχοντας την ατυχία να μην λάβουν κανένα βαθμό. Από αυτές τις πιο πολλές φορές συγκεντρώνουν η Εσθονία και η Νορβηγία οι οποίες ήταν στην ενδέκατη θέση του televoting από έξι φορές αντίστοιχα. Ακολουθεί η Γαλλία με πέντε και η Αυστρία με τέσσερις φορές.

Αναλυτικά οι χώρες που βρέθηκαν στην ενδέκατη θέση και πόσες φορές:

Αυστραλία 1 (στην Λιθουανία)
Αυστρία 4 (στις Κροατία, Κύπρο, Ιρλανδία, Πορτογαλία)
Βουλγαρία 2 (στις Αρμενία, Ιταλία)
Τσεχία 1 (στην Γεωργία)
Εσθονία 6 (στις Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Ολλανδία, Ην. Βασίλειο)
Φινλανδία 1 (στην Αλβανία)
Γαλλία 5 (στις Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ελβετία)
Γερμανία 3 (στις Βουλγαρία, Π.Γ.Δ.Μ., Γαλλία)
Ουγγαρία 1 (στην Ρωσία)
Ιρλανδία 1 (στην Μάλτα)
Ισραήλ 1 (στην Δανία)
Ιταλία 2 (στις Νορβηγία, Σουηδία)
Λιθουανία 3 (στις Λευκορωσία, Βέλγιο, Ισλανδία)
Ολλανδία 3 (στις Αυστρία, Εσθονία, Γερμανία)
Νορβηγία 6 (στις Τσεχία, Φινλανδία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ουκρανία)
Σουηδία 2 (στις Λετονία, Ισπανία)
Ουκρανία 1 (στην Ουγγαρία)

Τα συνολικά αποτελέσματα της Ελλάδας στον τελικό

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η Ελλάδα ψήφισε στο televoting ως εξής:

12 βαθμοί Κύπρος

10 βαθμοί Αλβανία

8 βαθμοί Ιταλία

7 βαθμοί Τσεχία

6 βαθμοί Ισραήλ

5 βαθμοί Βουλγαρία

4 βαθμοί Εσθονία

3 βαθμοί Νορβηγία

2 βαθμοί Γερμανία

1 βαθμός Μολδαβία

Τί συνέβη όμως από την ενδέκατη θέση και κάτω; Ποιές χώρες βρέθηκαν στον πάτο της βαθμολογίας του ελληνικού televoting;

11. Γαλλία (όπως αναφέραμε και παραπάνω)

12. Ιρλανδία

13. Ουγγαρία

14. Δανία

15. Ουκρανία

16. Ολλανδία

17. Σουηδία

18. Λιθουανία

19. Σερβία

20. Αυστρία

21. Αυστραλία

22. Ην. Βασίλειο

23. Φινλανδία

24. Ισπανία

25. Σλοβενία

26. Πορτογαλία

Για να δείτε τα συνολικά αποτελέσματα όλων των χωρών σε ημιτελικούς και τελικό, ανατρέξτε στην σελίδα του eurovision tv (εδώ).

Πώς σας φάνηκαν τα αποτελέσματα; Σας έκανε εντύπωση κάποια θέση από το ελληνικό televoting;

14 σκέψεις για το “Eurovision 2018: Τα συνολικά αποτελέσματα του televoting

 1. Εμένα μου κάνει εντύπωση που ψήφισα την Αυστρία και βγήκε 20ή :-Ρ Οι υπόλοιπες χώρες που ψήφισα (Τσεχία και Εσθονία) πήραν βαθμούς από την Ελλάδα.

  1. Εγώ ίσως έπρεπε να στείλω μερικά (δεκάδες;) sms παραπάνω για την Ουγγαρία. Ίσως έτσι από 13η να σκαρφάλωνε 10η και να τσιμπούσε κανένα πονταλάκι 😛 😉
   Αλήθεια, ανέκαθεν αναρωτιόμουν για πόσα sms και τηλεφωνήματα μιλάμε; (σε απόλυτο αριθμό)

   1. Ποτέ δεν ανακοινώνουν τους ακριβείς αριθμούς. Ίσως γιατί οι μεγάλες διαφορές σε απόλυτες ψήφους μέσα στη δεκάδα θα έφερναν πολλές χώρες σε δύσκολη θέση. Π.χ. πόσες χιλιάδες ψήφους διαφορά θα έχει η Κύπρος και η Αλβανία στο ελληνικό televoting σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της δεκάδας;

     1. Πρώσοπικα δε βρίσκω κανένα λόγο να ψηφίσουμε Αυστρία. Και το 12αρι που τους δώσαμε πριν τέσσερα χρόνια και πολύ τους είναι για τα επόμενα από τη Ελλάδα. Ούτε που κατάλαβα γιατί αυτό το τραγούδι βγήκε πρώτο στις επιτροπές. Ναι οκ πολύ καλός τραγουδιστής, ωραία κομμάτι, πρέπει να το πούμε αλλά όχι για πρώτο. Θεωρώ Εσθονία, Κύπρος Γερμανία, Ιταλία Δανία θα έπρεπε να είναι πιο πάνω από αυτό. Θεωρώ δικαιη την 20η θέση, έτσι κ αλλιώς ποτέ δεν μας ψυφησαν με καλή βαθμολογία όταν θεωρούμασταν φαβορί, ενώ ψυφιζει τα Βαλκάνια την Ελλάδα σπάνια, με εξαίρεση το 2013 που μας έδωσαν 7 αν θυμάμαι καλα

     2. Επίσης για πιο λόγο δεν ψήφισαμε τη Βουλγαρία, ιδίως οι κριτες

 2. Yποψιάζομαι ότι η Πορτογαλία θα κάνει άλλα 40 χρόνια να κερδίσει.

  Τα σταθερά 12ρια στην Κύπρο και 10αρια στην Αλβανία από το ελληνικό televoting είναι άλλη μία απόδειξη ότι οι επιτροπές είναι απαραίτητες.

  1. Mα οι επιτροπές μόνο για αυτό τον λόγο επανήλθαν. Για να εξισορροπήσουν τις ψήφους διασποράς κτλ.

   Το θέμα είναι ότι συνήθως επιβραβεύουν οτιδήποτε ταιριάζει με προδιαγραφές “διεθνών” (συνήθως αμερικάνικων) ακουσμάτων και όχι με κριτήριο την ποιότητα. Πχ το να αγνοήσουν την Ιταλία για να ψηφίσουν τα νιαουρίσματα του σουηδού δεν λέει και πολλά για το κριτήριό τους…

   1. Όμως οι επιτροπές προέβλεψαν σωστά ότι το τραγούδι της Σουηδίας θα πάει πολύ καλύτερα στα ευρωπαικά charts, άρα στην προτίμηση του ευρέως κοινού, από αυτό της Ιταλίας που δεν είχε καμία τύχη εκτός της χώρας του.

    1. Ναι καθε χρόνο το ίδιο παραμυθι. Σιγά την επιτυχία που είχε η Σουηδία σε σχέση με την Τσεχία πχ που την εγραψαν κανονικά.

 3. Ψήφισα Λιθουανία Εσθονία Γερμανία Κύπρο από μια ψήφο και οι 3 στις 4 κάτι πήραν…παντως μου κάνει εντύπωση που το televoting της Ελλάδας έδωσε 2 στη Γερμανία…χωρις αυτο να με ενοχλεί άλλωστε και εγώ την ψήφισα και την λατρευω σαν χώρα..απλα οι Έλληνες είναι πραγματικά πολύ προκατειλημμένοι μαζί τους και εκπλησσομαι..

  1. Mάλλον είναι απόδειξη ότι καθόλου «προκατειλημμένοι» δεν είναι και θα ψηφίσουν κάτι που τους αγγίζει πραγματικά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.