Η piano version του “Un premier amour”, μία εβδομάδα πριν από τη Γιουροβίζιον

Η piano version του “Un premier amour”, μία εβδομάδα πριν από τη Γιουροβίζιον

Ένα όμορφο βιντεάκι που εντοπίστηκε σε αρχεία (ΙΝΑ Archives): στις 11 Μαρτίου 1962, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από τη Γιουροβίζιον που διοργανώθηκε στο Λουξεμβούργο, όπου θριάμβευσε, η 85χρονη σήμερα Isabelle Aubret ερμηνεύει τη συμμετοχή της στη γαλλική τηλεόραση (France Télévisions) συνοδεία πιάνου. Ως Bonus έχουμε μία φωτογραφία της με το μετάλλιο, αφού κέρδισε: πρόκειται για την παλαιότερη έγχρωμη φωτογραφία γιουρονικητή που έχει εντοπιστεί! Διαπιστώνουμε ότι ήταν ντυμένη σε αποχρώσεις του μπλε, όπως και το 1968.

Θέλετε, επίσης, να μάθετε ποια είναι η παλαιότερη έγχρωμη φωτό γενικά; Είναι αυτή των Γερμανίδων αδελφών Kessler (1959)! Θυμίζουμε ότι η πρώτη Γιουροβίζιον που μεταδόθηκε έγχρωμη, έστω και την επόμενη ημέρα, ήταν εκείνη του 1968.

Πηγή φωτογραφιών: All kinds of everything

6 σκέψεις για το “Η piano version του “Un premier amour”, μία εβδομάδα πριν από τη Γιουροβίζιον

  1. Ειλικρινά πρέπει ο συγκεκριμένος αρθρογράφος να γράψει ένα βιβλίο για τη Γιουροβίζιον (και στα αγγλικά μάλιστα). Όλα τα άρθρα του κυρίου Μαντζιλα έχουν πληροφορίες που δύσκολα βρίσκεις ή δεν βρίσκεις γενικά. Τόσο παρασκήνιο που δεν γνωρίζαμε. Συγχαρητήρια άλλη μια φορά για όλη τη δουλειά!

    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Η αλήθεια είναι ότι το 2003 έγραψα το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα για τη Γιουροβίζιον. Δεν ενδιαφέρθηκε κανένας εκδοτικός οίκος, ενώ στο ένα σωματείο φαν, στο οποίο ήμουν τότε, ακούστηκε σε Γενική Συνέλευση: “την ώρα που εσύ γράφεις βιβλιαράκια, εμείς κάνουμε επαφές με τη Σύνια Κούσουλα”, ενώ το άλλο σωματείο, στο οποίο προσχώρησα τότε, επίσης αδιαφόρησε επιδεικτικά. Έτσι έβγαλα σε φωτοτυπίες μερικά μόνο αντίτυπα, τα οποία έδωσα σε λίγους και εκλεκτούς. Ευτυχώς το 2006 το εκτίμησε τουλάχιστον ο Μάκης ο Δελαπόρτας και άντλησε πολλά στοιχεία για το λεύκωμα που έφτιαξε, αναφέροντας το ως πηγή. Η Δάφνη Μπόκοτα, από την άλλη, στην οποία έδωσα τρεις σακούλες με υλικό από άρθρα εφημερίδων και περιοδικών, τις πήρε, τις χρησιμοποίησε ως πηγές, δεν με ανέφερε πουθενά και δεν μου τις επέστρεψε ποτέ: ήταν άφαντη, όσο κι αν προσπάθησα να έρθω σε επαφή μαζί της. Αυτά… Ίσως έπρεπε να είχα στραφεί στο εξωτερικό, απλά δεν ήξερα που να ψάξω και πώς να προωθήσω και αξιοποιήσω όλη αυτήν την έρευνα. Συγγνώμη για το “σεντόνι”…

      1. Ποτε δεν είναι αργά.. Για αυτό ανέφερα την αγγλική γλώσσα, διότι η ελλαδιτσα είναι γνωστό πως τρώει τα παιδιά της..

  2. Συνονόματε φίλε θα ήθελα πολύ να αγοράσω το βιβλίο που έγραψες το 2003 ενδιαφέρομαι πολύ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.