Γιούροσταρ κατατρεγμένοι από τη μοίρα 2. 1957

Γιούροσταρ κατατρεγμένοι από τη μοίρα 2. 1957

Συνεχίζουμε τα αφιερώματά μας στην αθέατη πλευρά της ζωής των γιούροσταρ με τους καλλιτέχνες του μακρινού 1957. Πέρα από διάφορες ατυχίες και κακοτυχίες που τους συνέβησαν, θα εξετάσουμε πόσοι από αυτούς είναι ακόμα εν ζωή.

Οι Καλλιτέχνες

Πρώτος στη σκηνή ανέβηκε ο Bobbejaan Schoepen (Modest Hyppoliet Joanna Schoepen, 1925-2010). Ξεκίνησε με την αδερφή του Liesje στα τέλη της δεκαετίας του ’30, τραγουδώντας σε χωριά και μαζεύοντας χρήματα με το καπέλο του. Πρωτοτραγούδησε στην «Ancienne Belgique» της Αμβέρσας ένα τραγούδι στα Αφρικάανς, “Mama, ek wil ‘n man hé”, το οποίο θεωρήθηκε από τους Ναζί αντιγερμανικό και προκάλεσε σκάνδαλο, με αποτέλεσμα ο χώρος να κλείσει για τρεις εβδομάδες και εκείνος να υποχρεωθεί σε καταναγκαστικά έργα στη Γερμανία και τελικά στη φυλακή για τρεις μήνες, όταν υποστήριξε κάποιους Φλαμανδούς εργάτες Το 1986 έκανε εγχείρηση καρδιάς. Το 1999 διαγνώστηκε με καρκίνο, τον οποίο ξεπέρασε. Λόγω των προβλημάτων υγείας, πούλησε το 2004 την “Bobbejaanland», ένα τεράστιο πάρκο αναψυχής (το τρίτο σε επισκεψιμότητα στην Ευρώπη μετά τη Disneyland και το πάρκο Astérix), έχοντας στη δούλεψή του 400 υπαλλήλους. Πέθανε το 2010, μία μέρα μετά τα 85α γενέθλιά του, από καρδιακή ανακοπή.

Ακολουθούν δύο κυρίες: η Danièle Dupré (LUX 57, 1938-2015). Η φωνή της «έσπασε» γρήγορα λόγω της βαριάς εξάσκησης στην όπερα. Αποσύρθηκε ήδη από το 1959, για να γίνει διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων. Κάπως έτσι βρέθηκε να διακοσμεί το εσωτερικό του αεροδρομίου του São Paulo στη Βραζιλία (Sâo Paulo-Guarulhos), που εγκαινιάστηκε το 1985, πόλη όπου είχε ζήσει ως παιδί. H Patricia Bredin (UK 57, 1934-2023) μένει στον Καναδά μετά τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της, Καναδού εκατομμυριούχου, Charles McCulloch, που πέθανε κατά τον… μήνα του μέλιτος. Για να τον τιμήσει εξόπλισε μια φάρμα με ζώα, όμως μετά από δέκα χρόνια, αναγκάστηκε να την παραχωρήσει. Ο πρώτος της άντρας ήταν ο τραγουδιστής Ivor Emmanuel, με τον οποίο χώρισε μετά από δύο χρόνια γάμου, χωρίς να έχουν αποκτήσει παιδιά.

O Nunzio Gallo (ITA 57, 1928-2008), μεγάλο όνομα της ιταλικής μουσικής, πέθανε έπειτα από μια εγκεφαλική αιμορραγία που τον είχε ταλαιπωρήσει για πέντε μήνες, λίγο καιρό μετά από την τελευταία του δημόσια εμφάνιση και ένα μήνα πριν κλείσει τα 80 του χρόνια. Ο Bob Martin (AUS 57-Leo Heppe, 1922-1998) λόγω οικονομικών προβλημάτων, εγκατέλειψε την οικογένειά του. Αναγκάστηκε δε να πουλήσει την περιουσία που είχε στο Mauer, νοτίως της Βιέννης. Γεννημένος στη Σιβηρία, είναι ο πρώτος «Ασιάτης» που εμφανίστηκε στον διαγωνισμό.

Η Margot Hielscher (GER 57, 58, 1919-2017) πέθανε έξι εβδομάδες πριν από τα 98α γενέθλιά της. Το 1979 η Paule Desjardins (FRA 57-η ημερομηνία γέννησης είναι άγνωστη) παραλίγο να καεί  ζωντανή μέσα στο σπίτι της στο Millau. Η φωτιά κατέστρεψε όλα τα ενθύμια της καριέρας της, κάτι που έπαθε επίσης η Tereza (MON 66, YUG 72).

Τελειώνουμε με το ντουέτο που έδωσε το πιο καυτό και παρατεταμένο φιλί στην ιστορία του διαγωνισμού. Ήταν τέτοιο το σκάνδαλο που προκάλεσε, ώστε η καριέρα και των δύο σταρ πήρε την κατιούσα. Η Birthe Wilke (DEN 57, 59-Birthe Mary Wilke, 1936-) μετά τη συμμετοχή της το 1959 έφυγε για ένα μεγάλο ταξίδι στην Αμερική, όπου συνήψε σχέση με τον εκατομμυριούχο John Spagnola, αλλά ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον 21 έτους χασάπη Donnald F. Tagmeyer Jr., για να τον χωρίσει ένα χρόνο μετά. Το 1954 παντρεύτηκε τον ποδηλάτη Otto Verner Olsen, αλλά ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Όταν αποσύρθηκε, αρχικά εκπαιδευόταν για ράπτρια, αργότερα δούλεψε σε ένα γιατρό και έπειτα εργάστηκε ως γραμματέας για επτά χρόνια στην τράπεζα Handelsbanken, πριν καταλήξει σε δικηγορικό γραφείο. Ο Gustav Winckler (Gustav Frands Wilzeck Winckler, 1925-1979) σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όταν το αμάξι του γλίστρησε λόγω ολισθηρότητας στον αυτοκινητόδρομο Α-13 μεταξύ Hvamm και Thorning. Για να ζήσει εργάστηκε ως μηχανικός σε εργοστάσιο πλυντηρίων, εργάτης στη γαλακτοκομική εταιρία Enigheden και σε εργοστάσιο κατασκευής ασανσέρ, πριν γίνει μαθητευόμενος μπογιατζής στο πλευρό του πατέρα του και κηπουρός.

2 σκέψεις για το “Γιούροσταρ κατατρεγμένοι από τη μοίρα 2. 1957

  1. Ρε παιδιά πραγματικά συγχαρητήρια για τα άρθρα σας!! Το χω ξαναγράψει και σε προηγούμενα, αλλά κάθε φορά με εκπλήσσετε!! Πού έχετε βρει όλες αυτές τις πληροφορίες! Είστε απίστευτοι!! Συνεχίστε ετσι!!!

    1. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και χαιρόμαστε που η δουλειά μας βρίσκει ανταπόκριση! Οι πληροφορίες προέκυψαν μετά από πολύ μεγάλη και χρονοβόρα έρευνα, ήδη από τη δεκαετία του ’90, σε αρχεία εφημερίδων, περιοδικά, βιβλία (ελληνικά και ξένα), καθώς και το διαδίκτυο που μας έχει διευκολύνει πάρα πολύ σε σχέση με τα παλιά χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.