EBU : Η δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου δεν πληροί όλα τα κριτήρια για να γίνει πλήρες μέλος μας!

EBU : Η δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου δεν πληροί όλα τα κριτήρια για να γίνει πλήρες μέλος μας!

Η EBU σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αναπαράχθηκαν στον τύπο, στη γενική της συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Τίρανα, έδωσε το πράσινο φως προκειμένου στην επόμενη γ.σ. της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο, να αποφασισθεί αν θα δοθεί το καθεστώς του πλήρες μέλος στη δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου RTK. Κάτι τέτοιο τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί, αφού σύμφωνα με το ESCXtra και όσα η EBU διευκρίνισε στην εν λόγω ιστοσελίδα, αυτό που αποφασίσθηκε στη γ.σ. των Τιράνων για το RTK, είναι να συνεχισθούν οι συζητήσεις για μια στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Αν αυτή η στενότερη συνεργασία σημαίνει και η συμμετοχή του Κοσόβου στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, θα αποδειχθεί τους επόμενους μήνες. Πάντως το Ισραήλ, που είναι η διοργανώτρια χώρα της Eurovision 2019, συγκαταλέγεται στις χώρες που δεν έχουν μέχρι στιγμής αναγνωρίσει το Κόσοβο, όπως και η Ελλάδα και η Κύπρος.

Φαίνεται πως όσο το Κόσοβο δεν είναι πλήρως αναγνωρισμένο κράτος από τον ΟΗΕ, δεν θα μπορέσει να γίνει και πλήρες μέλος της EBU, αφού αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Εάν το Κόσοβο κάνει το ντεμπούτο του στη Eurovision το 2019 θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος που κάνει ντεμπούτο στον διαγωνισμό εδώ και μια δεκαετία. Τόσο το Αζερμπαϊτζάν όσο και το Σαν Μαρίνο έκαναν το ντεμπούτο τους στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2008. Η Αυστραλία διαγωνίζεται στον από το 2015.

Στη Eurovision μέχρι σήμερα έχουν διαγωνιστεί δύο Κοσοβάροι καλλιτέχνες. Πρώτη ήταν η Rona Nishliu που εκπροσώπησε την Αλβανία το 2012. Το 2017 η Αλβανία εκπροσωπήθηκε από την Lindita που είναι επίσης Κοσοβάρα.

Μία σκέψη στο “EBU : Η δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου δεν πληροί όλα τα κριτήρια για να γίνει πλήρες μέλος μας!

  1. Κάθε χρόνο οι ίδιες φήμες. Κατ’ αρχάς το Κόσοβο το ίδιο δεν πληροί τα κριτήρια να αναγνωριστεί ως κράτος. Δεν είναι καν στον ΟΗΕ. Ας γίνουν πρώτα τα βασικά και ύστερα συζητούν για Γιουροβίζιον. Άμα λυσσάξατε να εντάξετε νέες χώρες στη Γιουροβίζιον εστιάστε στο Λίχτενσταϊν ή επαναφέρετε το Λουξεμβούργο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.