Η Carmela Corren (Αυστρία 1963) απεβίωσε.

Η Carmela Corren (Αυστρία 1963) απεβίωσε.

Τα πρώτα βήματα στο Ισραήλ

Η Carmela Corren (Carmela Bizman,כרמלה קורן ): Γεννήθηκε το 1938 στο Τελ Αβίβ. 15 ετών ξεκίνησε ως χορεύτρια σε ένα θέατρο του Τελ Αβίβ. Κάποια στιγμή άφησε για λίγο τον χορό, λόγω ενός τραυματισμού, έτσι, όταν θέλησε να επανέλθει στην κορυφή, της ήταν αδύνατο. Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε τραγουδίστρια της οπερέτας και των μιούζικαλ. Αναγκάστηκε και πάλι να διακόψει την καριέρα της, όταν υπηρέτησε τη στρατιωτική της θητεία στην ορχήστρα της αεροπορίας.

Η μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό

Το 1956 την εντόπισε ο γνωστός παραγωγός Ed Sullivan, ο οποίος βρισκόταν για δουλειά στην Ιερουσαλήμ και την έπεισε να κάνει σώου στη Νέα Υόρκη. Προηγήθηκαν εμφανίσεις σε λονδρέζικα κλαμπ, αλλά και μία περιοδεία στη Νότια Αφρική με τον Cliff Richard (UK 68, 73). Τη δεκαετία του ’60, έγινε μεγάλη σταρ σε αμερικανικά σώου, αλλά και στις γερμανόφωνες χώρες, με αρκετά τραγούδια στα charts, ενώ αργότερα περιορίστηκε σε ιουδαϊκές γιορτές. Το άλμπουμ με τα καλύτερά της τραγούδια κυκλοφόρησε το 1997. Μεταξύ 1966 και 1970 ήταν παντρεμένη με τον μουσικό παραγωγό Horst Geiger, από τον οποίο απέκτησε έναν γιο και μια κόρη. Αφότου αποσύρθηκε από το τραγούδι και το σινεμά, δηλαδή στις αρχές της δεκαετίας του ’80, μετακόμισε στη Florida των Η.Π.Α.. Πέθανε στο Λονδίνο, στα 83 της χρόνια. Μερικές επιτυχίες της: Surabaya, Wann kommt der Tag, Rosen haben Dornen, Es kommt alles einmal wieder, Abschiednehmen tut so weh, Die Nacht ist so schön και άλλες.

Η Γιουροβίζιον του 1963

Είναι η πρώτη γηγενής Ισραηλίτισσα που “πάτησε το πόδι της” στον διαγωνισμό (η πρώτη καλλιτέχνιδα εβραϊκής καταγωγής ήταν η Jetty Paerl -NED 56a). Είχε στείλει ένα τραγούδι στη γερμανική επιλογή του 1962 (Eine Rose aus Santa Monica-8ο), το οποίο αποδείχθηκε η μεγαλύτερή της επιτυχία (#3 στη Γερμανία), και δύο στην  ελβετική του 1965 (Eines Tages και Ay, ay lachende Sonne) χωρίς να γίνει γνωστή η θέση τους. Η συμμετοχή της, Vielleicht geschieht ein Wunder (Ίσως συμβεί ένα θαύμα), η οποία προέκυψε μετά από κλειστή επιλογή, έχει την ιδιαιτερότητα να έχει τραγουδηθεί η μισή στα Γερμανικά και η μισή στα Αγγλικά. Στη Γιουροβίζιον κατετάγη 7η. Είναι η δεύτερη γιούροσταρ του 1963, μετά από τη Φινλανδή Laila Halme που φεύγει από τη ζωή… Για τους καλλιτέχνες της χρονιάς εκείνης, μπορείτε να διαβάσετε ακόμα ένα αφιέρωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.