Melodifestivalen 2018: Με τον Benjamin Ingrosso η Σουηδία στην Λισαβόνα!

Melodifestivalen 2018: Με τον Benjamin Ingrosso η Σουηδία στην Λισαβόνα!

Μετά από τέσσερις ημιτελικούς και την φάση της δεύτερης ευκαιρίας πριν λίγο πραγματοποιήθηκε και ο τελικός του φετινού Melodifestivalen. Mε κεντρικό παρουσιαστή τον David Lindgren αλλά και σε μικρότερο ρόλο τον Fab Freddie, ο τελικός του Melodifestivalen 2018 έλαβε χώρα στην Στοκχόλμη και συγκεκριμένα στο Friends Arena.

Ίσως πρόκειται για την πιο μέτρια χρονιά του θεσμού τουλάχιστον ως προς την δυναμικότητα των τραγουδιών και για αυτό τον λόγο δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τον πιο αμφίρροπο τελικό των τελευταίων ετών. Ωστόσο, για μία ακόμη χρονιά 12 συμμετοχές διεκδικούν το ένα και μοναδικό εισιτήριο που οδηγεί στον διαγωνισμό της Eurovision που φέτος θα διεξαχθεί στην Λισαβόνα.

Οι 12 συμμετοχές του τελικού είναι οι εξής:

  1. Méndez – “Everyday”
  2. Renaida – “All the Feels”
  3. Martin Almgren – “A Bitter Lullaby”
  4. John Lundvik – “My Turn”
  5. Jessica Andresson – “Party Voice”
  6. LIAMOO – “Last Breath”
  7. Samir & Viktor – “Shuffla”
  8. Mariette – “For You”
  9. Felix Sandman – “Every Single Day”
  10. Margaret – “In My Cabana”
  11. Benjamin Ingrosso – “Dance You Off”
  12. Rolandz – “Fuldans”

Αναλυτικότερα οι συμμετοχές του τελικού:

1. Mendez – ” Everyday”

Την έναρξη του μεγάλου τελικού πραγματοποιεί ο 42 ετών Méndez με καταγωγή από Σουηδία αλλά και Χιλή. Η συμμετοχή δεν κατάφερε να πάρει απευθείας το εισιτήριο για τον τελικό από τον τρίτο ημιτελικό αλλά μόλις το προηγούμενο Σάββατο βρέθηκε στους τέσσερις προκριθέντες της δεύτερης ευκαιρίας. Η συμμετοχή του χαρακτηρίζεται από έντονα latin στοιχεία αλλά και από έναν ιδιαίτερο χορευτικό ρυθμό που σου μένει από το πρώτο άκουσμα. Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές ο Mendez θα επιχειρήσει να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ το τραγούδι έχει ήδη γίνει επιτυχία στην χώρα καθώς βρίσκεται στην 4η θέση των επίσημων charts της Σουηδίας.

2. Renaida – ” All The Feels “

Δεύτερη στη σκηνή είναι η νεαρή Renaida, η οποία και αυτή προκρίθηκε στον τελικό από την φάση της δεύτερης ευκαιρίας. Με το δυναμικό της pop-rnb τραγούδι της καταφέρνει να ξεσηκώσει το κοινό. Σίγουρη και γεμάτη αυτοπεποίθηση αλλά χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με την εμφάνιση της το προηγούμενο Σάββατο. Ωστόσο, στην μέση του τραγουδιού έγινε αντιληπτό ότι η Renaida αντιμετωπίζει ένα τεχνικό πρόβλημα μα τον ήχο. Παρ’όλα αυτά η ίδια το αντιμετώπισε με ψυχραιμία και συνέχισε να ερμηνεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σίγουρα μία ευχάριστη συμμετοχή αλλά δύσκολα θα καταφέρει να βρεθεί στις πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα στο τέλος της βραδιάς.

3. Martin Almgren – ” A Bitter Lullaby “

Επόμενος για απόψε ο νικητής του σουηδικού Idol το 2015 Martin Almgren, ο οποίος πέρασε απευθείας στον τελικό από τον τρίτο ημιτελικό ως το απόλυτο outsider για πολλούς φαν του θεσμού. Με κύριο όπλο την φωνή του καταφέρνει να καθηλώσει το κοινό και να ξεχωρίσει ανάμεσα στις υπόλοιπες συμμετοχές. Λιτή εμφάνιση με ωραία σκηνοθεσία και χαμηλό φωτισμό επιχειρεί να κάνει την έκπληξη στον φετινό τελικό.

4. John Lundvik – ” My Turn “

Τέταρτη συμμετοχή για απόψε είναι ο John Lundvik με μία από τις λίγες μπαλάντες της βραδιάς. Αρκετά γνωστός στην Σουηδία καθώς είναι αυτός που έγραψε και το γαμήλιο τραγούδι για την βασίλισσα της χώρας. Χωρίς αλλαγές από την εμφάνιση του από τον πρώτο ημιτελικό, διατηρεί την πολύ δυνατή του φωνή αλλά και την βροχή από πυροτεχνήματα στην κορύφωση του τραγουδιού. Χαρακτηρίζεται ήδη από πολλούς ως μία από τις καλύτερες φωνές στον φετινό θεσμό. Μία συμμετοχή που ξεκίνησε πολύ σιωπηλά αλλά φαίνεται να εξελίσσεται σε μία από αυτές που θα βρεθούν ψιλά στον βαθμολογικό πίνακα.

5. Jessica Andresson – ” Party Voice “

Μετά από τέσσερις σόλο απόπειρες στο Melodifestivalen (2006, 2007, 2010, 2015) αλλά και μία συμμετοχή στην Eurovision το 2003 ως μέλος του συγκροτήματος Fame κατακτώντας την 5η θέση, η 44 ετών Jessica μπορεί σίγουρα να χαρακτηριστεί ως βετεράνος του θεσμού. Αυτή τη φορά επιστρέφει με ένα δυναμικό pop τραγούδι με καθαρόαιμο σουηδικό ήχο. Γεμάτη αυτοπεποίθηση και με ένα μεγάλο χαμόγελο είναι έτοιμη να χορέψει like a mother και στην σκηνή της Λισαβόνας.

6. LIAMOO – ” Last Breath “

Στην παρθενική του εμφάνιση στον θεσμό ο νικητής του σουηδικού Idol το 2016, LIAMOO. Ο μόλις 20 ετών τραγουδιστής συμμετέχει ίσως με το πιο radio-friendly κομμάτι του αποψινού τελικού. Μία ιδιαίτερη εμφάνιση με πολύ καλή σκηνοθεσία ίσως και ακόμη καλύτερη από τον δεύτερο ημιτελικό, την οποία έχει αναλάβει η γνωστή Sacha Jean-Baptiste γνωστή από την Αρμενία 2016, Βουλγαρία 2017 και από την φετινή επικείμενη συνεργασία με την Ελένη Φουρέιρα (Κύπρος 2018).

7. Samir & Viktor – ” Shuffla “

Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες το 2015 και 2016 στον θεσμό, το γνωστό δίδυμο επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ. Για πολλούς πρόκειται για την καλύτερη τους προσπάθεια και ίσως για πρώτη φορά καταφέρουν να φτάσουν πολύ κοντά στην εκπροσώπηση της Σουηδίας στην Eurovision. Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές ξεσηκώνουν το κοινό, το οποίο φαίνεται να έχει αγαπήσει  την συμμετοχή η οποία βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις στα charts της Σουηδίας.

8. Marriete – ” For You “

Ίσως η πιο πολύ αναμενόμενη και πιο πολυσυζητημένη συμμετοχή του φετινού θεσμού. Μετά από δύο πολύ καλές εμφανίσεις το 2015 και 2017 πολλοί ήταν σίγουροι ότι φέτος ήταν η χρονιά της. Ωστόσο, άλλοι τόσοι απογοητεύτηκαν από το τελικό αποτέλεσμα. Εκτός από το ενδυματολογικό δεν εντοπίζουμε ιδιαίτερες αλλαγές στην σκηνική παρουσία. Σίγουρα μία πολύ καλή ερμηνεία και εμφάνιση από την ιδιαίτερα δημοφιλείς 35 χρονη τραγουδίστρια, αλλά όχι τόσο καλή ώστε να μπορεί να θεωρηθεί το απόλυτο φαβορί για την αποψινή νίκη.

9. Felix Sandman – ” Every Single Day “

Άλλη μία συμμετοχή που πέρασε στον τελικό μέσα από την φάση της δεύτερης ευκαιρίας. Μία μπαλάντα που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συμμετοχές του τελικού για την ηρεμία και την μελωδικότητα της. Αν και δεν πέρασε απευθείας στον τελικό, κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του φετινού θεσμού και να κατακτήσει ακόμη και την 1η θέση στα επίσημα charts της χώρας. Ίσως να επαναληφθεί η περίπτωση του 2013 όπου μία συμμετοχή από την φάση της δεύτερης ευκαιρίας καταφέρνει να κερδίσει τον τελικό του Melodifestivalen.

9. Margaret – ” In My Cabana “

Ακόμη μία συμμετοχή που βρίσκεται στον τελικό από την φάση του Andra Chansen. Η πολωνικής καταγωγής και μόλις 26 ετών τραγουδίστρια συμμετέχει στο φετινό Melodifestivalen με ένα pop tropical κομμάτι σε σύνθεση του Arash Labaf (Azerbaijan 2009) και της Linnea Deb, η οποία έχει συμμετάσχει στο Melodifestivalen πολλές φορές ( Heroes 2015, You 2013, Statements 2017 κ.α.) αλλά φέτος υπογράφει και την συμμετοχή της Φινλανδίας “Monsters”. Η Margaret ακόμη και αν δεν τα καταφέρει να κερδίσει απόψε, είναι σίγουρα πολύ κερδισμένη από την όλη διαδικασία μιας και καθιερώνεται ως ανερχόμενη δύναμη στην μουσική βιομηχανία της Σουηδίας.

11. Benjamin Ingrosso – ” Dance You Off “

Προτελευταία συμμετοχή για απόψε είναι το μεγάλο φαβορί στα γραφεία στοιχημάτων Benjamin Ingrosso. Μετά την περσινή του συμμετοχή επιστρέφει με την καλύτερη σκηνική παρουσίαση στον φετινό θεσμό και ακριβώς έτοιμη και για την σκηνή της Λισαβόνας. Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές από τον πρώτο ημιτελικό καταφέρνει να ξεχωρίσει και σίγουρα να βρεθεί στις πρώτες θέσεις στον αποψινό τελικό.

12. Rolandz – ” Fuldans “

Τελευταία συμμετοχή για απόψε το συγκρότημα Rolandz, οι οποίοι πέρασαν απευθείας στον τελικό από τον τέταρτο ημιτελικό. Μία από τις κλασικές “αστείες” συμμετοχές του θεσμού που για πολλούς θα έπρεπε να περιοριστεί στους ημιτελικούς. Ωστόσο, με έντονο disco στυλ και φουλ ανεβαστική διάθεση από το πρώτο λεπτό καταφέρνουν να ξεσηκώσουν το κοινό. Αν και εμφανίζεται τελευταίο στον τελικό δύσκολα θα μπορέσει να ξεχωρίσει και να πάρει μία από τις πρώτες θέσεις στον αποψινό τελικό.

Με την ολοκλήρωση και των 12 συμμετοχών, η Renaida επαναλαμβάνει την εμφάνιση της λόγω τεχνικού προβλήματος που είχε κατά την διάρκεια της πρώτης της εμφάνισης.

Λίγο πριν την ψηφοφορία του κοινού, ο περσινός εκπρόσωπος της χώρας Robin Bengtsson μίλησε για την εμπειρία του στον θεσμό, ενώ αμέσως μετά παρουσιάστηκε μία διασκευή του ” Ι Can’t Go On” από την Caroline Af Ugglas.

Ο νικητής προέκυψε, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, από την ψηφοφορία του κοινού (50%) και 11 διεθνών επιτροπών (50%). Οι κριτικές επιτροπές για φέτος, με την σειρά που ψήφισαν είναι οι εξής:

  1.  Poland
    2. Albania
    3. Iceland
    4. Italy
    5. Cyprus
    6. Australia
    7. Georgia
    8. United Kingdom
    9. Armenia
    10. France
    11. Portugal

Μετά και το τέλος της ψηφοφορίας των διεθνών επιτροπών το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:
Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του κοινού, νικητής του Melodifestivalen 2018 είναι o Benjamin Ingrosso με συνολικά 181 βαθμούς!!!

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε την εμφάνιση του στον σημερινό τελικό:

17 σκέψεις για το “Melodifestivalen 2018: Με τον Benjamin Ingrosso η Σουηδία στην Λισαβόνα!

  1. Άνευρο, επίπεδο, βαρετό. Ελπίζω να καταλήξει εκεί που του αξίζει και να μη σωθεί από το όνομα της χώρας.

  2. δυστυχως δεν εχω καλη αποψη και θα πω καποια πραγματα που με ενοχλουν με τη συγκεκριμενη χωρα. ο,τι και να στειλει εχει καπαρωμενη μια θεση στην πενταδα. στελνει μετριοτητες αλλα ψηφιζεται παντα για το πλουσιο οπτικο θεαμα. δεν ειναι αδικο αυτο; μου εκανε εντυπωση που το επισημο account της eurovision δεν εχασε λεπτο και ανεβασε αμεσως την ειδηση οτι εκπροσωπος της χωρας θα ειναι ο benjamin οταν για τις αλλες χωρες η ανακοινωση ερχεται μετα απο μερες… εδω βλεπουμε μια προκλητικη προωθηση της ebu προς τη σουηδια η οποια ειναι η χαιδεμενη των επιτροπων. τελος παντων. εξηγηστε μου λιγο πως γινεται ο τελευτος των επιτροπων να βγαινει τριτος στο κοινο… απορω τι του βρηκαν… η margaret γιατι τοσο χαμηλα; η renaida γιατι τραγουδησε δυο φορες ξερουμε; ειχε καποιο θεμα με το ακουστικο ειδα… τωρα που τελειωσε το melodifestivalen δηλωνω απογοητευμενος απο ολες τις αποψεις… δεν ηταν καθολου καλο το επιπεδο των τραγουδιων. βαρεθηκα πολυ τον τελικο τους για καποιο λογο. ολη αυτη η επιδειξη πλουτου μου προκαλει αποστροφη. αν το συγκεκριμενο τραγουδι (το νικητηριο) ειχε μια απλη παρουσιαση θα περνουσε αδιαφορο αλλα βλεπετε οταν πεφτει το χρημα το αντιμετωπιζουμε διαφορετικα. για μενα ειναι ενα πολυ καλο τραγουδι αλλα οχι για δεκαδα. να δειτε ομως που τελικα θα το δουμε στην πενταδα και για αλλη μια χρονια η σουηδια θα κερδισει τις εντυπωσεις λογω στησιματος… και ο θεος βοηθος για τις φτωχες χωρες. btw να κλεισω με μια ευχαριστη ειδηση… η ελλαδα ανεβηκε στην 13η θεση στα στοιχηματα

    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα από όλες τις απόψεις! Χαίρομαι που κάποιος βγαίνει και τα λέει χύμα και τσουβαλάτα διότι η αλήθεια είναι αυτή… Όσο για το “παραχαϊδεμένη”, μπορείς να βάλεις και την Αυστραλία σε αυτή την κατηγορία χωρίς καμία επιφύλαξη!

      Μετά βδελυγμίας παρακολουθούμε κάθε χρόνο αυτή τη χώρα να πηγαίνει καλά λόγω των χρημάτων που ρίχνει στην παρουσίαση. Και το πιο γελοίο είναι ότι για τον ερμηνευτή, ούτε λόγος για τις φωνητικές του ικανότητες, ενώ στο ρεφραίν υπήρχε ξεκάθαρα playback. Ακουγόταν λες και ήταν το studio version. Αλλά για τη Γιάννα και την Ελένη, όλοι αμέσως να κράξουν, όπως και πέρυσι με την Demy, ότι ο εθνικός τελικός είχε video clip και δεν μπορούσε κανένας να την ακούσει live… Ε λοιπόν οι Σουηδοί έβαλαν το playback στο ρεφραίν, τον έβαλαν να ακούγεται και ελάχιστα για να μη φαίνεται τόσο “ψεύτικο” και ούτε γάτα ούτε ζημιά…

      Βέβαια το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο από την αρχή… Εμφάνιση στον 1ο ημιτελικό ως τελευταίο κομμάτι, για να το θυμάται ο κόσμος και για να προσπαθεί να το βρει και να το ξανακούσει όσες περισσότερες φορές γίνεται πριν τον τελικό, επίσης προτελευταίος στη σειρά εμφάνισης του τελικού, μετά από τραγούδι της 2ης Ευκαιρίας και πριν από ένα γελοίο κομμάτι που ούτε οι ίδιοι Σουηδοί δεν κατάφεραν να χειριστούν σωστά και το έστειλαν και τελικό τρομάρα του… Ας είναι καλά ο μπαμπάς Björkman που κόβει και ράβει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας… Ας μη σχολιάσω την αλλαγή του συστήματος ψηφοφορίας, εμπνευσμένη από το Melodifestivalen. Τραγικό από όποια πλευρά κι αν το δεις…

      Σχετικά με την ψηφοφορία, ο λόγος που τα αποτελέσματα του κοινού ήταν τόσο “κοντά” και δεν υπήρχαν τεράστιες διαφορές, αυτό συμβαίνει από τότε που η ψήφος μπορεί να γίνει και μέσω του app που έχουν, που ο καθένας μπορεί να ψηφίσει μέχρι και 5 τραγούδια. Η Renaida όντως είχε προβλήματα με το ακουστικό της και το είπε την ώρα που τραγουδούσε ότι δεν άκουγε τίποτα, για αυτό και της επέτρεψαν να τραγουδήσει στο τέλος…

  3. Υπέροχο, καταπληκτικό και δυναμικό! Αυτό είναι τραγούδι όχι σαν τα άλλα τα βαρετά και τα σαχλά. Πάμε Σουηδία !!!

  4. Ίδια συνταγή με πέρσι για τη Σουηδία. Αντί για διαδρόμους, τώρα έχουν λαμπτήρες. Και σαν θέαμα ακόμα, στατικό και “ψωνιστικό” χωρίς ανατροπές και εκπλήξεις, το βαριέσαι μετά από το πρώτο λεπτό. Το τραγούδι θυμίζει υπερβολικά το “Ocean drive” των Duke Dumont. Τα γνωστά copy-paste της Σουηδίας που θα τρελάνουν τις επιτροπές…

  5. Ενα τραγουδι με ενα μονοτονο επαναλαμβανομενο ρυθμο απο την αρχη μεχρι το τελος οπου αν το πετυχαινα στο ραδιοφωνο θα το αλλαζα καπου στην μεση. Δεν εχει κλιμακωση, δεν εχει μια δομη με αρχη μεση και τελος που να χτιζει κατι για να καταληξει καπου. Ειναι ξεκαθαρο οτι η Σουηδια επενδυει στο vision της υποθεσης και οχι στο τραγουδιστικο μερος. Με τις ευλογιες μαλιστα των επιτροπων που θα επρεπε θεωρητικα να εχουν αλλα κριτηρια αξιολογησης απο αυτα του μεσου τηλεθεατη αλλιως δεν δικαιολογειται η υπαρξη τους. Αμφιβαλλει κανεις οτι αυτη η συμμετοχη με αυτο το στησιμο θα ξεχωρισει σαν την μυγα μες στο γαλα σε μια χρονια που η σκηνη της γιουροβιζιον απο μονη της δεν θα παρεχει οπτικα εφε με οθονες λεντ? Και αυτο δεν θα ηταν κακο απο την στιγμη που εχουν την δυνατοτητα να το κανουν αν συνδυαζοταν και με ενα καλο τραγουδι. Ευχομαι και ελπιζω για το καλο του θεσμου να μην βγηκαν απο την υποχρεωση οι ιθυνοντες με τις 2 τελευταιες χρονιες που υπερισχυσαν τραγουδια και ερμηνειες και να παμε του χρονου ξανα Σουηδια. Ανα τρια χρονια Σουηδια παει πολυ. Τουλαχιστον οχι μ’ αυτο το τραγουδι. Αλλα μηπως περυσι αξιζε τριαδα η Σουηδια? Οχι. Οποτε ας ειμαστε προετοιμασμενοι.

  6. η χυδαιοτητα και η προκλητικοτητα της ebu δεν εχει προηγουμενο. με το που ανακοινωθηκε το ονομα του benjamin ingrosso ως εκπροσωπος της σουηδιας, δεν εχασε στιγμη και δημοσιευση αμεσως το γεγονος αυτο στα social media. επισης ανεβηκε και το επισημο βιντεο κλιπ στο eurovisiontv λες και ξεραν απο πριν οτι θα κερδισει. ειναι αθλιο που η σουηδια ειναι τοσο ευνοημενη και εχει παντα τη στηριξη της ebu και των επιτροπων… για ποσο ακομα θα εχει μονοπωλει; οι αλλες χωρες δεν ειναι αξιες δηλαδη; γιατι αυτη η ειδικη μεταχειριση και προωθηση στη σουηδια; ας παιζουν ολοι επι ισοις οροις

  7. Αναμενόμενη η νίκη του Ingrosso. Προτιμουσα με διαφορα τον Lundvik με το My Turn που πήρε σχεδόν το ίδιο ποσοστό στο κοινό με το νικητή. Λογικά η Σουηδία κ φέτος θα ναι δεκάδα και όλα καλα για όλους!

    1. To κοινό έδωσε σχεδόν τα ίδια ποσοστά σε όλους λόγω του app που επιτρέπει πολλαπλές ψήφους τζάμπα Γι’αυτό και οι διαφορές στα ποσοστά των πέντε πρώτων είναι απειροελάχιστες (10,5%, 10%, 9,7%, 9,6%, 9,4%) και αντίστοιχα η διαφορά στους βαθμούς που πήραν από το κοινό (67, 64, 62, 62 και 60)

      Οπότε όλη τη διαφορά την κάνουν οι ξένες επιτροπές οι οποίες αποτελούνται απλώς από διάφορους fans και όχι τίποτα “ειδικούς”…Πάντως στα δύο πρώτα συμφώνησαν σουηδοί και ξένοι, οπότε αυτό είναι θετικό.

  8. Κάθε χρόνο το Melodifestivalen γίνεται όλο & χειρότερο από άποψη τραγουδιών. Αυτό που σώζει συνέχεια την κατάσταση ή μάλλον την καμουφλάρει, είναι το οπτικό θέαμα που βασίζεται αποκλειστικά σε ότι νεότερο υπάρχει στην τεχνολογία. Πχ έχουμε ένα μέτριο, άνευρο, αδιάφορο, χιλιοακουσμένο τραγούδι να το ερμηνεύει (ο τρόπος του λέγειν) ένας πιτσιρικάς, ο οποίος βρίσκεται υποφωτισμένος πάνω σε μια ειδική πλατφόρμα. Η πλατφόρμα αυτη βγάζει ειδικούς φωτισμούς & μόνο μέσω μιας σταθερής κάμερας στηρίζεται όλη η τηλεοπτική μετάδοση. Το αποτέλεσμα είναι σαν να βλέπεις video-clip. Πάνω σ’συτήν τη φόρμουλα έχουν ποντάρει τα τελευταία χρόνια οι Σουηδοί, σ’αυτήν τη φόρμουλα χρωστούν τη (σκανδαλώδη για μένα) νίκη τους το 2015.
    Πιστεύω ότι θα ΄πρεπε, με θέσπιση νέου κανονισμού από την EBU, να μπουν κάποιοι φραγμοί όσον αφορά την σκηνική παρουσία. Ακόμα & κάποια γενικά props όπως πχ αέρας, φωτιά, καπνός, θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν σε όλες τις υποψήφιες χώρες. Αν πχ θέλει η Ρωσία να ανεβάσει πάνω στη σκηνή μια τραμπάλα, οκ ας την αναβάσει με δικά της έξοδα. Αλλά να μη μπορεί η κάθε χώρα να εκμετελλευτεί δωρεάν όποια λειτουργία της σκηνής επιθυμεί, το θεωρώ απατεωνιά. Θυμάμαι τη Μαρια Ελενα Κυριακού που έλεγε πως δεν είχαν χρήματα για να βάλουν καπνό στη σκηνική παρουσία. Πχ πέρσι ενας Σουηδός τεχνικός έλεγε ότι η χρήση του πολυελαίου είναι ακριβή σε σχέση με αλλες υπηρεσίες; Σοβαρα; Απο τη στιγμή που πληρώνω τέλος συνδρομής στην EBU για να λάβω μέρος στον διαγωνισμό της, γιατι αυτή δε μου παρέχει την ίση μεταχείριση & τις ίδιες συνθήκες συναγωνισμού με τις υπόλοιπες χώρες; Εδώ ένα απλό συγκεκριμένο πλάνο τους ζητάς & σου βγάζουν την πίστη.
    Σίγουρα με την εξέλιξη της τεχνολογίας μας δημιουργούνται νέες δυνοτότητες, αλλά νομίζω πρέπει να μπει ένα μέτρο. Και καλά κάνει η Σουηδία & η κάθε Σουηδία που έχει την οικονομική άνεση να κάνει παπάδες επάνω στη σκηνή, αλλά το πράγμα κάπου ξεφεύγει. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που κατηγορώ τους Σουηδούς ότι έχουν καταστρέψει την Eurovision. Πχ δείτε το φετινο Melodivestivalen, απο άποφη τραγουδιών, παρουσίασης, ποιότητας, σόου, σκηνοθεσίας κλπ σε σχέση με το φεστιβαλ του Sanremo. H μέρα με τη νύχτα!!! Το γελοιότερο όλων που κάποιοι έχουν ανάγει το Melodivestivalen & τους Σουηδούς γενικότερα σε υπέρτατη μονάδα επιτυχίας. Ότι τραγούδι δεν μπαίνει στη σουηδική επιλογή καταληγει σε νότια και ανατολική Ευρώπη. Είχαμε φτασει, αν θυμάμαι καλά, το 2016 να διαγωνίζονιζονται 9 χώρες με κομμάτια Σουηδών. Έλεος! Πχ όταν ακόμα ο διαγωνισμός είχε ορχήστρα, όταν έβγαιναν όλα τα video-clips προσπαθούσες να βγάλεις την αγαπημένη σου 10αδα & πάντα 2-3 τραγούδια έμεναν απ ‘εξω. Στις μέρες με το δίκανο ψάχνεις να βρεις έστω 5-6 να σου αρέσουν.

  9. Ειλικρινα η Σουηδια εχει κουρασει…το ιδιο εργο το 11 το 13 το 15 το 16 το 17 και φετος!Ποπ τραγουδι χωρις τιποτα το ιδιαιτερο με μονο οπλο τη σκηνικη παρουσια και ΦΥΣΙΚΑ τις επιτροπες…(μη θυμηθω τη νικη που τους εδωσαν το 2015)
    Το φετινο ειναι καλο να το ακουσεις στο ραδιοφωνο αλλα δεν εχει κατι ιδιαιτερο εκτος της σκηνικης παρουσιας.
    Κλασσικα βεβαια τωρα πλασαρεται σαν φαβορι στα στοιχηματα και το Μαη οι επιτροπες θα του εξασφαλισουν θεση στη 5αδα…αν αποσυρθουν μαζικα καμια 10αρια χωρες τπόυ χρονου με αυτο το φιασκο των επιτροπων να δω μετα τι θα κανει η ebu…ας κατσει να κανει eurovision με τα αγαπημενα της παιδια Σουηδια Αυστραλια και σε δευτερη μοιρα Μαλτα…

  10. Και το hate καλα κρατει οπως βλεπουμε 🙂

    Εκπληκτικο, συγχρονο, funky κομματι ερμηνευμενο απο εναν πολυ ταλαντουχο ερμηνευτη που εχει και τη φωνη και την σκηνικη παρουσια να το υποστηριξει. Προφανως και οφειλουν να το στηριξουν οι επιτροπες αν θελουν να διατηρησουν την αξιοπιστια τους (οχι περυσι που μου ειχανε πρωτο το ξεπερασμενο ξερασμα του γελοιου μεγαλομανη σομπραλ) και φυσικα θα παει πολυ καλα και με το televoting καθως ειναι συγχρονο και εχει σχεση ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με κατι που ακουγεται και παραγεται εκτος της σφαιρας της eurovision. Πολυ πιθανη νικη της Σουηδιας και φυσικα την αξιζει με τα χιλια – ειδικα μετα το περσινο φιασκο αυτο θα ηταν ευλογια.

    Καλη Επιτυχια Benjamin !!

  11. Κλασικό αποτέλεσμα Melodifestivalen των τελευταίων ετών. Ένα μέτριο προς συμπαθητικό τραγούδι με εξαιρετική δουλειά στο στήσιμο επί σκηνής και στη σκηνοθεσία. Προφανώς και θα πάει πολύ καλά μιας και αυτό είναι το τρεντ της Eurovision, ειδικά με παραγωγό τον Bjorkman, ενώ είναι δεδομένη και η υποστήριξη των επιτροπών.
    Προσωπικά το προτιμώ τουλάχιστον από τις 2 τελευταίες συμμετοχές της Σουηδίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.