Γνωρίστε τον Σάκη Ρουβά.

O Σάκης Ρουβάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Πολύ σύντομα, η μουσική και το τραγούδι έγιναν μέρος της ζωής του. Οι συμμαθητές του σίγουρα θυμούνται το αξέχαστο πάρτυ αποφοίτησης, όπου ο Σάκης ήταν αναμφίβολα ο star του show, αφού τραγούδησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Elvis και των Beatles.

Η Ενόργανη Γυμναστική ήταν το άλλο πάθος του, στο οποίο κατέκτησε εξαιρετικά εθνικά βραβεία. Διακρίθηκε επίσης στο άλμα επί κοντώ και, ως εξαίρετο ταλέντο που ήταν, έγινε μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας.

Ο Σάκης κάνει την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση στην Αθήνα, το 1991 στο Show Center και εκεί που τον ανακαλύπτει η Polygram, προσφέροντάς του το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο.

Μόλις μερικούς μήνες μετά, κάνει το απίστευτο ντεμπούτο του, με την παρουσίασή του στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Το τραγούδι “Πάρτα” σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιώργου Παυριανού, κερδίζει το πρώτο βραβείο και ο Σάκης αποκτά την πρώτη του εμπειρία από ενθουσιώδεις θαυμαστές, που αμέσως νιώθουν ότι ένα νέο αστέρι θα γεννιόταν!

Από τότε, τα πράγματα εξελίσσονται γρήγορα για τον νεαρό performer. Το πρώτο του solo album, με τίτλο “Σάκης Ρουβάς” κυκλοφορεί μία μέρα μετά το φεστιβάλ και η νεολαία από όλη την Ελλάδα δείχνει την αγάπη της για τον Σάκη Ρουβά, χαρίζοντας στον δίσκο του τρομερή επιτυχία και κάνοντας τον Νο. 1!

Το δεύτερο album του με τίτλο “Μην Αντιστέκεσαι″ -επίσης σε σύνθεση του Νίκου Τερζή- κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο του 1992 καθιστώντας πλέον τον Σάκη ως έναν κορυφαίο performer στη μουσική σκηνή.

Για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές μονοπωλεί τα Ελληνικά Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν, κερδίζοντας το βραβείο για καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη, Καλύτερο Τραγούδι, Καλύτερη Σκηνική Παρουσία, και πολλά άλλα.

Ο καλλιτέχνης με την καλύτερη σκηνική παρουσία συνεργάζεται με μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως τον Τόλη Βοσκόπουλο, την Αννα Βίσση και την Καίτη Γαρμπή.

Στις 19 Μαϊου 1997, ο Σάκης κάνει ένα βήμα προς την Ειρήνη και την Συμφιλίωση καθώς εμφανίζεται μαζί με τον Τούρκο pop star, Burat Kud σε μια ‘δι-εθνική’ συναυλία στην πράσινη γραμμή, στην Κύπρο.

Η συναυλία γίνεται πρώτη είδηση στις Ειδήσεις παγκοσμίως, προκαλώντας πολιτικές επιπτώσεις. Για τη συναυλία αυτή, ο Σάκης πήρε το βραβείο Ιpeksi, για την κατανόηση και την συνεργασία. Κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, το βραβείο αυτό πήρε και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο Σάκης και ο Burak επίσης ηχογραφούν μαζί το ντουέτο για την ταινία του Walt Disney “H Παναγία των Παρισίων”. Από το 1996, ο Σάκης έχει το μεγαλύτερο fan club στην Ελλάδα, το “SRFC“, με χιλιάδες μέλη από όλα τα μέρη της γης και από άλλες χώρες.

Μετά από δύο χρυσούς και έναν πλατινένιο δίσκο, ο Σάκης παίρνει μεταγραφή για την Minos-EMI. Το τελευταίο του album, “Κάτι από μένα”, τον Δεκέμβρη του 1998 γνώρισε μεγάλη επιτυχία και δύο μήνες αργότερα έγινε χρυσό.

Το τελευταίο του album, δε μπορεί παρά να εξυψώσει την επιτυχία του! Για άλλη μια φορά κερδίζει το βραβείο σκηνικής παρουσίας από τα Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν.

2004 Η xρονιά της Eurovision.
Στα μέσα Μαρτίου ακούγεται για πρώτη φορά στα ραδιόφωνα το “Shake It” και όλοι χορεύουν στο ρυθμό του. Στα τέλη του μήνα ο Σάκης τραγουδάει για πρώτη φορά ζωντανά το “Shake It” στα τρίτα βραβεία Αρίων ξεσηκώνοντας όλο τον κόσμο. Στην ίδια βραδιά κερδίζει για δεύτερη φορά το βραβείο του Ποπ Τραγουδιστή για το δίσκο “Το Χρόνο Σταματάω”. Στα μέσα Απριλίου κυκλοφορεί το CD Single “Shake It” και αμέσως ξεκινάει η περιοδεία της Ελληνικής συμμετοχής. Πολλά ταξίδια, πολλές εκπομπές, πολύ αισιοδοξία! Ο Σάκης στη Eurovision 2004, στις 18 Μαΐου, που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, κερδίζει τυπικά την τρίτη θέση ενώ ουσιαστικά θεωρείται απ’όλους ο νικητής. Αυτό φάνηκε και από την αποδοχή του κόσμου στα πρώτα Mad Video Music Awards ένα μήνα αργότερα όπου τραγουδάει το “Shake It” και ο κόσμος παραληρεί. Την ίδια βραδιά κερδίζει το βραβείο πιο Sexy Εμφάνισης για το Video Clip “Πες της” ενώ για το ίδιο Video Clip βραβεύεται και ο σκηνοθέτης Xavier Gens στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας. Ο Σάκης όμως δεν θα μπορούσε να λείπει και από την μεγάλη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τραγουδάει στην τελετή λήξης στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές. Ο Σάκης φτάνει στο κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου από αέρος κι ερμηνεύει το “Καραπιπεριμ” σε μια μοναδική εμφάνιση. Την ίδια χρονιά συνεργάζεται και με τον διάσημο Ρώσο τραγουδιστή Philip Kirkorov κάνοντας ντουέτο στα Ελληνικά και στα Ρώσικα το τραγούδι “Σε θέλω σαν τρελός”. Το CD Single γνωρίζει τεράστια επιτυχία στη Ρωσία και παράλληλα κυκλοφορεί και το ομότιτλο Video Clip γυρισμένο στην Αγία Πετρούπολη.

Η Eurovision 2006 δίνει στον Σάκη τη δυνατότητα να αναπτύξει κι ένα ακόμη ταλέντο του. Ο Σάκης μαζί με την Μαρία Μενούνος είναι οι δύο παρουσιαστές του Ημιτελικού (18/05) και Τελικού (20/05) που γίνεται βεβαίως στην Αθήνα. Η πρόκληση είναι μεγάλη αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα την επιλογή του αφού όλοι την επόμενη μέρα μιλάνε για την άψογη παρουσίαση που έκανε. Ο Σάκης στον Ημιτελικό ανοίγει την βραδιά τραγουδώντας μαζί με την Μαρία Μενούνος την αγγλική επιτυχία “Love shine a light” ενώ λίγο αργότερα τραγουδάει μόνος του αυτή τη φορά το “Σ’ έχω ερωτευθεί” στα αγγλικά (“I’m in Love with you”).

To 2008 είναι αναμφισβήτητα η χρονιά του Σάκη, ο οποίος επιστρέφει πιο ολοκληρωμένος και πιο δημιουργικός από ποτέ!

Ο Σάκης ανοιχτός σε νέες και ελκυστικές προκλήσεις αποδέχεται την πρόσκληση της Ε.Ρ.Τ να εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά τη χώρα μας στο 54ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision που θα διεξαχθεί στη Μόσχα το Μάιο του 2009, δηλώνοντας πως ο διαγωνισμός ήταν μία από τις πιο έντονες εμπειρίες της πορείας του την οποία θα ήθελε να ξαναζήσει. Παράλληλα το ανήσυχο πνεύμα του τον οδηγεί σε νέα εδάφη προς εξερεύνηση.

Η παρουσίαση του X Factor, του δημοφιλέστερου μουσικού talent show σε διεθνές επίπεδο, είναι για εκείνον ένα στοίχημα το οποίο φαίνεται να κερδίζει σε κάθε live.

Στις 20 Νοεμβρίου 2008 κάνει ραδιοφωνική πρεμιέρα το πολύαναμενόμενο τραγούδι «’Ήρθες» του ομότιτλου άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου και θα σημειώσει αμέσως τεράστια επιτυχία.

Στις 4 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει τις εμφανίσεις του, με την Μπέττυ και τη Ματθίλδη Μαγγίρα μαζί με μια ομάδα νέων καλλιτεχνών, σ’ένα live show-party γεμάτο ενέργεια και από τον ίδιο αλλά και από το κοινό που κάθε βράδυ συμμετέχει ενεργά. Ο Σάκης επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια για να ξεσηκώσει τη νυχτερινή Αθήνα με το πιο δυναμικό come back του σ’ ένα θέαμα πρωτοποριακό που ανατρέπει τα δεδομένα της νυχτερινής διασκέδασης και απογειώνει το κοινό!

Βραβεία

Βραβεία Μad 2008: Καλύτερος Άντρας καλλιτέχνης
Βραβεία Μad 2007: Καλύτερο video clip dance
«Όλα γύρω σου γυρίζουν»
Αρίων : 5η απονομή, Ποπ Τραγουδιστής (CD “Σ’ έχω Ερωτευθεί”)Δίσκος (CD “Σ’ έχω Ερωτευθεί”)
4η απονομή, Υψηλότερες πωλήσεις για CD Single (CD Single “Shake It”)
3η απονομή, Ποπ Τραγουδιστής (CD “Tο Χρόνο Σταματώ”)
1η απονομή, Ποπ Τραγουδιστής (CD “Disco Girl”)

Mad Video Music Awards:
2006
Καλύτερο Video Clip από Άντρα Καλλιτέχνη΄(“Να μ’ αγαπάς”)
Πιο Καλοντυμένος Καλλιτέχνης σε Video Clip (“Μίλα της”)

2004
Πιο Sexy Καλλιτέχνης σε Video Clip (“Πες της”)
Καλύτερο Video Clip από Άντρα Καλλιτέχνη΄(“Να μ’ αγαπάς”)
Πιο Καλοντυμένος Καλλιτέχνης σε Video Clip (“Μίλα της”)

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Σάκης Ρουβάς – 1991
Μην Αντιστέκεσαι – 1992
Για σένα Σάκης Ρουβάς – 1993
Αίμα Δάκρυα & Ιδρώτας – 1994
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – 1996
Κάτι απο μένα – 1998
21ος Ακατάλληλος – 2000
Disco Girl – 2001
Όλα καλά – 2002
Remixes – 2003
Shake it – 2004
Το Χρόνο Σταματάω – 2004
The ultimate collection – 2004
Σ’εχω ερωρευτεί 2005
Live ballads 2006
Υπάρχει αγαάπη εδώ 2006
Alter ego 2007
Τhis is my live 2007
Ηρθες 2008

Κωνσταντίνος Γκιόκογλου

Γεννήθηκε το 1981 στο Διδυμότειχο του Έβρου. Ραδιοφωνικός παραγωγός από την τρυφερή ηλικία των 9 χρονών, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική από τα 14. Το πτυχίο φωνητικής το απέκτησε στα 18 ενώ οι σπουδές του είχαν να κάνουν με την Μηχανολογία. Η Eurovision ήρθε στην ζωή του από το 1989 όταν άρχισε να καταλαβαίνει το τι εστί Eurovision , την παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε χρονιά. Το 2005 πήγε για πρώτη φορά ως ενήλικας στην Eurovision του Κιέβου, χρονιά που κέρδισε και η Ελλάδα. Από τότε κάθε χρονιά και μέχρι και το 2013 παραβρίσκόταν στον διαγωνισμό ως μέλος της ελληνικής αποστολής με μόνη εξαίρεση την Eurovision της Μόσχας. Το 2011 μετακόμισε στην Γερμανία, όπου ασχολήθηκε εκτός των άλλων και ως συνεργάτης ραδιοφωνικών παραγωγών στα κρατίδια της Σαξωνίας και του Βραδενβούργου.

To 2008 διετέλεσε αντιπρόεδρος του σωματείου , ενώ από το το 2009 ξεκίνησε τις εργασίες σύστασης του INFE Network, όπου και διετέλεσε πρόεδρος του μέχρι και το 2013. Από το 2019 ασχολείται κυρίως με την Ιστορία του διαγωνισμού σε ερευνητικό επίπεδο καθώς και το ψηφιακό του αρχείο.

Αγαπημένες τοπ 5 Συμμετοχές :
Secret Garden – Nocturne (Nor 95)
Anna Maria Jopek – Ale Jestem (Pol 97)
Zdravko Colic – Gori Vatra (YU 1973),
Elisabeth Andreassen – I Evighet (NO 1996)
Aiste – Strazdas (LIT 1999).
Αγαπημένη ελληνική συμμετοχή :
Σοφία Βόσσου – Άνοιξη (GR 91)