Βέλγιο: Ακούστε τα αποσπάσματα των συμμετοχών του Eurosong 2023

Βέλγιο: Ακούστε τα αποσπάσματα των συμμετοχών του Eurosong 2023

H δημόσια τηλεόραση του Φλαμανδόφωνου Βελγίου, η VRT, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα τα αποσπάσματα των συμμετοχών που θα διαγωνιστούν στον Βελγικό εθνικό τελικό, το Eurosong 2023. Συνολικά 7 καλλιτέχνες η καλλιτεχνικά σχήματα θα διαγωνιστούν ο καθένας τους με δύο συμμετοχές, διεκδικώντας να εκπροσωπήσουν το Βέλγιο στον 67o διαγωνισμό τραγουδιού που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα των υποψηφίων με τις συμμετοχές τους, ενώ τα αποσπάσματα μπορείτε να τα ακούσετε ΕΔΩ!

  1. Ameerah – “The Carnival” / “Armageddon”
  2. Chérine – “Ca m’ennuie pas” / “Mon étoile”
  3. gala dragot – “emotion ollie” / “t‘inquiète”
  4. Gustaph – “Because of You” / “The Nail”
  5. Hunter Falls – “Home” / “Ooh La La”
  6. Loredana – “I Dream in Colours” / “You Lift Me Up”
  7. The Starlings – “Oceanside” / “Rollercoaster”

Τα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν στην πλήρη τους μορφή στις 9 Ιανουαρίου, ενώ ο εθνικός τελικός του Βελγίου πραγματοποιείται στις 14 Ιανουαρίου στο  Palais 12 στις Βρυξέλλες. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2016 όπου το Βέλγιο θα επιλέξει την συμμετοχή του στην Eurovision μέσω εθνικού τελικού και όχι μέσω εσωτερικής επιλογής. Ο νικητής του Eurosong 2023 θα επιλεγεί από έναν συνδυασμό ψηφοφορίας κοινού και μιας επιτροπής ειδικών.

Από τους υποψηφίους καλλιτέχνες αξίζει να αναφέρουμε τον Tom Dice ως μέλος των The Starlings ο οποίος εκπροσώπησε το Βέλγιο το 2010 με το τραγούδι Me and my guitar καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Επίσης η Ameerah η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή με την επιτυχία της “The Sound Of Missing You” ενώ ο Gustaph συμμετείχε 2 φορές στην Eurovision στα φωνητικά των Βελγικών συμμετοχών το 2018 (Sennek – A Matter Of Time) και το 2021 (Hooverphonic – The Wrong Place).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.