Eurovision …υπόθεση οικογενειακή

Eurovision …υπόθεση οικογενειακή

Υπήρξαν χρονιές που ο διαγωνισμός της eurovision είχε εξελιχθεί σε οικογενειακή υπόθεση. Εκτός από τα δίδυμα αδέρφια που έχουν βρεθεί στη σκηνή του διαγωνισμού, υπήρξαν και οι περιπτώσεις που πολλοί καλλιτέχνες, συγγενείς μεταξύ τους έχουν εκπροσωπήσει την χώρα τους ή και κάποια άλλη. Ακολουθώντας και άλλο άρθρο που γράφτηκε παλιότερα στο site μας, πάμε να διευρύνουμε λιγάκι ακόμη τη σχετική λίστα.

Το 2001, η Ιρλανδία κατάφερε μόλις να κατακτήσει τη 21η θέση με τον Gary O’Shaughnessy και το “Without your love”. 15 χρόνια (και παραπάνω) αργότερα ο ανιψιός του Ryan O’Shaughnessy κατάφερε να αποσπάσει μια καλύτερη θέση (16η) στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Την πρώτη χρονιά του διαγωνισμού, το 1956, το Λουξεμβούργο εκπροσωπήθηκε από τη γαλλίδα τραγουδίστρια Michèle Arnaud με δύο τραγούδια. Δέκα χρόνια αργότερα στη σκηνή της eurovision βρέθηκε και ο γιος της Dominique Walter σηκώνοντας τη σημαία της Γαλλίας.

Το 2001, η Michelle (Tanja Gisela Hewer) συμμετείχε στον διαγωνισμό με τα χρώματα της Γερμανίας παρουσιάζοντας το “Wer Liebe lebt“. Την επιτυχία της στο τραγούδι συνεχίζει η κόρη της Marie Reim, η οποία προσπάθησε να εκπροσωπήσει τη χώρα φέτος παραμένοντας, ωστόσο, στην 4η θέση του Das Deutsche Finale 2024.

Το 2018, μεγάλος νικητής του Melodifestivalen και εκπρόσωπος της Σουηδίας στέφθηκε ο Benjamin Ingrosso. Η οικογένεια του τραγουδιστή φαίνεται ότι έχει μια μεγάλη παράδοση στο διαγωνισμό και στη μουσική γενικότερα. Η μητέρα του Pernilla Wahlgren έχει συμμετέχει αρκετές φορές στον εθνικό τελικό της χώρας της. Μια από αυτές ήταν το 1985, όπου και ο πατέρας του Emilio Ingrosso εμφανίστηκε ως χορευτής.

Η αδερφή του Bianca Ingrosso συμμετείχε στον εθνικό τελικό της χώρας με σκοπό να την εκπροσωπήσει το 2006 στη eurovision junior. Εκεί, συνεργάστηκε με τη φίλη της Malin Eriksson καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Τέλος, ξάδερφος του τραγουδιστή είναι ο Diodato που επιλέχθηκε το 2020 να εκπροσωπήσει την Ιταλία, σε έναν διαγωνισμό που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας.

https://www.youtube.com/watch?v=Ogyi0GPR_Ik

deezer.com
deezer.com

Το 2015, η χώρα του Μαυροβουνίου εκπροσωπήθηκε από τον Knez και το “Adio“. Πέντε χρόνια αργότερα, το συγκρότημα Hurricane κατάφερε να κερδίσει τον εθνικό τελικό της Σερβίας με το “Hasta la vista”. Eξαιτίας της πανδημίας και της ακύρωσης του διαγωνισμού, το τρίο επιλέχθηκε να βρεθεί το 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με το “Loco Loco”. Στη σύνθεση του γκρουπ μετέχει και η Ksenija Knežević, κόρη του Nenad Knežević ή αλλιώς Knez.

https://www.youtube.com/watch?v=Q1lkpIqf7a4

About The Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.