Εκτός από τους Marcus & Martinus, ποια δίδυμα αδέρφια έχουν μοιραστεί τη σκηνή της Γιουροβίζιον;

Εκτός από τους Marcus & Martinus, ποια δίδυμα αδέρφια έχουν μοιραστεί τη σκηνή της Γιουροβίζιον;

Οι πρώτες διδάξασες είναι οι αδελφές Alice & Ellen Kessler (Γερμανία 1959), οι οποίες όχι μόνο κατέλαβαν την 8η θέση επί συνόλου 11 συμμετοχών με ένα τολμηρό για την εποχή τραγούδι, αλλά έγιναν το πρότυπο για τις δικές μας αδελφές Μπρόγιερ. Οι δίδυμες, γεννημένες το 1936, είναι σήμερα 87 ετών. Έκαναν μεγάλη καριέρα σε Γερμανία και Ιταλία, ποζάροντας μαζί ακόμα και για το “Playboy”.

Άλλες δύο δίδυμες, της γενιάς του 1962, η Sophie Gilles και η Magaly Gilles-Giovannoni εκπροσώπησαν το Λουξεμβούργο το 1980, κατακτώντας την 9η θέση ανάμεσα σε 19 συμμετοχές, με μια αλληγορία για όποιον επιδιώκει παραπάνω από όσα μπορεί να επιτύχει. Στα φωνητικά τους, ντυμένος πιγκουίνος, ο γνωστός συνθέτης Jean-Paul Cara. Αφού τις εκμεταλλεύτηκε ο Ralph Siegel, δίνοντάς τους ελάχιστα από τα άφθονα χρήματα που έβγαλε το τραγούδι, τις εγκατέλειψε. Η Magaly πέθανε από AIDS το 1996. Η Sophie τρελάθηκε: ζούσε κλεισμένη στο σπίτι της με τα παντζούρια κλειστά. Απεβίωσε το 2019.

https://youtu.be/K8XRWZ-0Faw?si=zPN1fHrsMruzTOnE

Δύο μέλη των Athena, δηλαδή οι δίδυμοι Gökhan (κιθάρα και τραγούδι) & Hakan Özoğuz (κιθάρα και φωνητικά) που γεννήθηκαν το 1976 εκπροσώπησαν την Τουρκία το 2004 και “έριξαν το στάδιο” με την ενέργειά τους. Το τραγούδι ήρθε 4ο. Το συγκρότημα υπάρχει από το 1987 και συνεχίζει ακάθεκτο.

https://youtu.be/pipamUl14A4?si=sAx3qzLr9Pj1jTnc

10οι στον πρώτο ημιτελικό του 2009 κατετάγησαν οι Next Time (Некст Тајм), αλλά δεν προκρίθηκαν, αφού οι επιτροπές -με το τότε ισχύον σύστημα- επέλεξαν τη Φινλανδία. Το ροκ ντουέτο από τη γέιτονα χώρα, δηλαδή τη Βόρεια Μακεδονία, αποτελείται από τους αδελφούς Martin & Stefan Filipovski που γεννήθηκαν το 1986.

Το 2010 οι Alena & Ninel Karpovich (Алёна Карповіч, Нінэль Карповіч) φιγουράρουν ανάμεσα στους 3 + 2 για τη Λευκορωσία. Οι δίδυμες που γεννήθηκαν το 1985 άλλοτε εμφανίζονται με το γκρουπ και άλλοτε ως ντουέτο. Για έναν χρόνο παρουσίαζαν τη δημόσια λοταρία της χώρας. Ήρθαν 24ες στον τελικό.

13ες στον ημιτελικό του 2011 ήρθαν οι Daniela & Veronika Nízlová, γεννημένες το 1986, οι οποίες διαγωνίστηκαν για τη Σλοβακία με το ψευδώνυμο Twiins. Έκτοτε εμφανίζονται σε μιούζικαλ και περιοδικά εργάζονται ως παρουσιάστριες.

Το 2011 και 2012 είναι η βασιλεία των Jedward, δηλαδή των δίδυμων John & Edward Grimes. Γεννημένοι το 1991, επιδίδονται στο τραγούδι, το μόντελινγκ και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών. Το αναπάντεχα φρέσκο και μοντέρνο για ιρλανδική συμμετοχή Lipstick, αν και ήρθε 8ο στον διαγωνισμό, μπήκε στα charts πολλών χωρών της Ευρώπης, αλλά και στη Νότια Κορέα. Το Waterline ήρθε 19ο, ωστόσο ανέβηκε στα charts έξι χωρών.

Το 2014 οι Tolmachevy Sisters (Сёстры Толмачёвы), δηλαδή οι Anastasiya & Maria Tolmacheva, οι οποίες γεννήθηκαν το 1997, εκπροσώπησαν τη Ρωσία, σε ένα τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου, και κατετάγησαν 7ες. Προηγουμένως, το 2006, είχαν θριαμβεύσει στη Junior Eurovision.

Φτάνουμε στο 2017. Οι OG3NE είναι οι αδελφές Lisa, Amy & Shelley Vol. Οι δύο τελευταίες είναι δίδυμες, γεννημένες το 1995. Το 2007 εκπροσώπησαν την Ολλανδία στη Junior Eurovision, όπου ήρθαν 11ες. Το 2017 σκαρφάλωσαν -και πάλι- στην 11η θέση. λίγο καιρό μετά έχασαν τη μητέρα τους, η οποία ήταν ήδη άρρωστη. Παραμένουν ενεργές.

Μόλις πέρυσι οι TuralTuranX, δηλαδή οι Tural & Turan Bağmanov (2000) τραγούδησαν για το Αζερμπαϊτζάν, μάλιστα ήταν η πρώτη συμμετοχή της χώρας, της οποίας οι δημιουργοί ήταν αποκλειστικά εγχώριοι. Έμειναν στον ημιτελικό, όπου ήρθαν 14οι. Είχαν ακόμα δύο αδέλφια, τον Emin και τον Jamal, τα οποία σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2015…

https://youtu.be/8BNtaW1IEtA?si=_1MmHoRYXBfIeY7-

Και φτάνουμε στους φετινούς θριαμβευτές του Melodifestivalen, Marcus & Martinus Gunnarsen. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σουηδία εκπροσωπείται από Νορβηγό καλλιτέχνη. Έχει προηγηθεί η Elisabeth Andreassen το 1982. Τα διδυμάκια, γεννημένα το 2002, κέρδισαν το 2012 στο Melodi Grand Prix Junior, με το To dråper vann (#8). Από τότε κυκλοφόρησαν τέσσερα άλμπουμ και 35 περίπου singles που έκαναν θραύση στις Σκανδιναβικές χώρες και όχι μόνο (Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία). Το 2017 έδωσαν τους βαθμούς της νορβηγικής επιτροπής. Το Air, με το οποίο ήρθαν 2οι πίσω από τη Loreen, ανέβηκε στο #4 των σουηδικών charts, οι συμπατριώτες τους οι Νορβηγοί ωστόσο το σνόμπαραν και δεν έκανε αρκετές πωλήσεις. Στην ίδια θέση του Τοπ έχει σκαρφαλώσει -μέχρι στιγμής- και το Unforgettable.

https://youtu.be/yekc8t0rJqA?si=HU16eXRr_3QP2jBF

Πηγή φωτό: Wikipedia

Ευχαριστώ πολύ τον -εδώ και δεκαετίες- φίλο που μου υπέδειξε αυτό το τόσο ενδιαφέρον θέμα για άρθρο!

2 σκέψεις για το “Εκτός από τους Marcus & Martinus, ποια δίδυμα αδέρφια έχουν μοιραστεί τη σκηνή της Γιουροβίζιον;

  1. Πρώτον, το περσινό αζέρικο τραγούδι ήταν στα ΑΓΓΛΙΚΑ.
    Δευτέρον, “Το ροκ ντουέτο από τη γέιτονα χώρα”… Θα πρέπει να μαντέψουμε τη χώρα;; ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ λέγεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.