Νεάκια της Γιουροβίζιον

Νεάκια της Γιουροβίζιον

Παρόλο που διανύουμε μια “νεκρή περίοδο”, δεν παύουν να εμφανίζονται διάφορες ειδήσεις, για να διατηρούν το ενδιαφέρον μας ζωντανό.

Η ομάδα της Γιουροβίζιον 2025

Ανακοινώθηκε επίσημα η ομάδα, η οποία θα υλοποιήσει τον επόμενο διαγωνισμό, σε όποια από τις τέσσερεις πόλεις επιλεγεί (Βασιλεία, Βέρνη/Μπιέλ, Γενεύη, Ζυρίχη). Είναι όλοι τους Ελβετοί, εκτός από τον Christer Björkman, ο οποίος για 7η φορά τίθεται επικεφαλής, με νέο -φανταχτερό- τίτλο αυτή τη φορά: “Διευθυντής της Γιουροβίζιον”.

Η ανεξάρτητη έρευνα και τα μέτρα που θα ληφθούν

Μετά από τα πρωτοφανή προβλήματα και παρατράγουδα που παρουσιάστηκαν στη φετινή διοργάνωση (αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Ισραήλ από καλλιτέχνες και τον απλό κόσμο, διαδηλώσεις, κατηγορίες για bullying από την Ισραηλινή αποστολή προς τις υπόλοιπες, αποπομπή της Ολλανδίας), η οποία μόνο κατ’ ευφημισμόν θα έπρεπε να ονομάζεται “United by Music”, διεξήχθη ανεξάρτητη έρευνα για λογαριασμό της EBU. Τα πορίσματα δεν ανακοινώθηκαν, παρά μόνο ότι σκοπεύουν να αυστηροποιήσουν τα μέτρα, να τονίσουν τις υποχρεώσεις και τα όρια συμμετεχόντων και αποστολών, να ενισχύσουν τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων.

Ο “σιδηρούς κύριος” της Γιουροβίζιον

Παραφράζοντας την έκφραση “η σιδηρά κυρία”, ως “σιδηρούς κύριος” της Γιουροβίζιον τίθεται ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής και διευθυντής μέσων ενημέρωσης της EBUJean Philip De Tender (επιτέλους, κάποιος μη Σκανδιναβός). Ο συγκεκριμένος γίνεται ο άνθρωπος, στον οποίο θα λογοδοτούν τόσο οι δύο νέοι καρεκλοκένταυροι που προέκυψαν, δηλαδή ο Διευθυντής της Γιουροβίζιον (εν προκειμένω ο Christer Björkman) και ο Επικεφαλής του Εμπορικού τμήματος, καθώς και ο εκτελεστικός επόπτης, Martin Österdahl, για τον οποίο είχε συζητηθεί ακόμα και αντικατάσταση, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε.

Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται. Η ΕΡΤ ακούει;

Μέχρι στιγμής αρκετοί έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, μεταξύ άλλων: η Josephine, η Τάνια Μπρεάζου (και μάλιστα με τις “ευλογίες” του Γιώργου Αρσενάκου), η Καλομοίρα, η Shaya, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Ζωή Παπαδοπούλου, ο Ίαν Στρατής, η Ευαγγελία, η LILA, ο Good Job Nicky

Μερικές ειδησούλες ακόμα

Η Μελίσσα Μαντζούκη έχασε το δικαστήριο κατά της ΕΡΤ.

Τουλάχιστον δύο writing camps συγκέντρωσαν συνθέτες, με στόχο τη δημιουργία τραγουδιών για την επόμενη Γιουροβίζιον: ένα στη Μάλτα και ένα στην Ελούντα. Μετείχαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι συνθέτες του ελβετικού βραβείου.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δήλωσε: “Έφυγα, όταν κατάλαβα ότι δεν με ήθελαν από την ΕΡΤ”.

Νορβηγία και Λιθουανία, παρά τις εκκλήσεις για αποχώρηση, δήλωσαν ότι θα μετάσχουν το 2025. Η Ολλανδία, από την πλευρά της, περιμένει πράξεις από την EBU, για να αποφασίσει τι θα κάνει. Ο αρχηγός της αποστολής, πάντως, Twan van de Nieuwenhuijzen, με το… ευπρόφερτο όνομα, παραιτήθηκε.

Κατόπιν δημοσκόπησης προέκυψε ότι σχεδόν οι μισοί Ελβετοί δεν επιθυμούν η διοργάνωση να γίνει στη χώρα τους. Η ΕΒU, αντί να δώσει το βραβείο σε χώρες που το επιθυμούν διακαώς, όπως η Κροατία φέτος ή η Φινλανδία πέρυσι (και μάλιστα με την επιδοκιμασία του κοινού), το έδωσε όπου εκείνη ήθελε μέσω των επιτροπών.

Στη Junior Eurovision, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, καθότι η EBU ήθελε, όπως δήλωσε. να “σπάσει” το μονοπώλιο της Γαλλίας, 14 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή, κάποιες μάλιστα έχουν επιλέξει και εκπρόσωπο / εκπροσώπους.

Το βελγικό κανάλι VRT προσκάλεσε τον Joost Klein να εκπροσωπήσει του χρόνου το Βέλγιο!!!

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη δικαστήριο θα αποφασίσει για την πώληση ακίνητης περιουσίας της δημόσιας τηλεόρασης, προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος της προς την EBU.

Η Μαρίνα Σάττι γνωρίζει την αποθέωση στις συναυλίες της, στο πλαίσιο της μεγάλης περιοδείας που έχει σχεδιάσει. Ετοιμάζεται να εμφανιστεί και στην Επίδαυρο, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει. Στα highlights η συμφιλίωση με την Έφη Θώδη, η οποία είχε κατακεραυνώσει το Ζάρι πριν από τον διαγωνισμό.

Κλείνουμε με το νέο τραγούδι του αγαπημένου Ζέλικο, και μάλιστα στα Ελληνικά, που κυκλοφόρησε πριν από τρεις μέρες!

About The Author

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.