1983
Το 1983 επρόκειτο να διαγωνιστεί το τραγούδι Πόθος Διάφανος με ερμηνευτές -σύμφωνα με τις εφημερίδες- τους Φωτεινή και Πάνο Τσαπάρα. Το απέσυραν την τελευταία στιγμή, διότι ενοχλήθηκαν από την προχειρότητα της διοργάνωσης. Το ηχογράφησε η Ελένη Τσαγκαράκη την ίδια χρονιά στο ομώνυμο CD του συνθέτη Πάνου Τσαπάρα.
1985
Η επιλογή του 1985 είναι η μόνη από τις κλειστές επιλογές για την οποία διαθέτουμε κάποιες -έστω και αποσπασματικές- πληροφορίες. Ένα από τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν φέρει τον τίτλο Φοβάμαι. Δεν γνωρίζουμε με σιγουριά ποιος το ερμήνευσε. Το 1994, πάντως, κυκλοφόρησε από τη Δούκισσα, στο άλμπουμ “Ο Έρωτας είναι Έλληνας” που της έγραψε ο Αλέξης Παπαδημητρίου.
Την ίδια χρονιά συναντούμε δύο περίεργες περιπτώσεις. Στους καταλόγους βρίσκουμε την Ελένη Δήμου, η οποία ήρθε 2η με το Καληνύχτα παιδί, σε σύνθεση -σύμφωνα με τις πηγές- Ζακ Ιακωβίδη και στίχους Σέβης Τηλιακού. Δύο χρόνια μετά με τον ίδιο τίτλο κερδίζει το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Γαρδέλης. Οι στίχοι παραμένουν της Σέβης Τηλιακού, αλλά τη μουσική υπογράφει πλέον ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος παρείχε και τα φωνητικά! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο εν λόγω συνθέτης διαγωνίστηκε ο ίδιος το 1985 με το τραγούδι Pension Sweet Home. Ω του θαύματος, το ίδιο άσμα επανήλθε στα προκριματικά του 2002 με τέσσερα νέα παιδιά (Φλώρα Θεοδώρου, Ερμιόνη Κομνηνού, Γιάννης Κόκκινος, Τόλης Κόκκινος), οπότε μιλάμε για διασκευή. Από την πλευρά του, ο Μάκης Δελαπόρτας κάνει τη δική του βερσιόν στο βραβείο του Φεστιβάλ που προαναφέραμε, με τον ίδιο τον Χρήστο Κωνσταντινίδη στα φωνητικά.
1987
Στα τέλη του 2016 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το “Love me tonight”, δηλαδή η αρχική βερσιόν του “Stop” (GRE 87), με άλλους στίχους και διαφορετική μουσική σε αρκετά σημεία. Το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί από τους Bang! (με look Duran Duran) ένα χρόνο πριν, όταν ακόμα ήταν τρίο (Θάνος Καλλίρης, Βασίλης Δερτιλής, Μιχάλης Καπούλας) και μάλιστα παιζόταν στα live τους, αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ, ούτε σε κάποιον δίσκο τους, ούτε ως single. Ευτυχώς δεν το ανακάλυψε κανείς τότε, αλλιώς, βάσει των κανόνων που ίσχυαν, δηλαδή το τραγούδι να μην έχει ακουστεί πριν από τις 30 Μαρτίου του ίδιου έτους, θα είχε ακυρωθεί…
Την τελευταία στιγμή ακυρώνεται στον ίδιο τελικό το Τραγούδι της Νύχτας με τη Μαρίνα και τον Χρήστο Γιαννόπουλο, επειδή ακούστηκε στο κρατικό ραδιόφωνο. Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί από τον δεύτερο το Νυχτερινό (είναι, άραγε, το ίδιο τραγούδι;).
1990
Εκτός τελικής εξάδας (ως πρώτο επιλαχόν) το Καλημέρα με τη Μαντώ (η ίδια έχει αρνηθεί ότι ισχύει αυτό, τότε όμως η πληροφορία αυτή είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση), σε σύνθεση Κώστα Χαριτοδιπλωμένου, το οποίο λίγο μετά έκανε θραυση με την Αλέξια και ακούστηκε στο σήμα του «Πρωινού Καφέ».
1991-1992
Το 1991 η Λία Βίσση έρχεται 2η με το Αγάπη τη Γη. Το τραγούδι κυκλοφορεί με νέο τίτλο, Παράδεισος πως. Το 1992, η αντιπαράθεση με τη γείτονα χώρα που σήμερα φέρει το όνομα Βόρεια Μακεδονία βρισκόταν σε έξαρση, Δεύτερο αναπληρωματικό έρχεται ένα τραγούδι της Ελένης Δήμου, με τον επίκαιρο τότε τίτλο Μέγας Αλέξανδρος. Υπάρχουν πληροφορίες ότι κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά στο άλμπουμ “Η ζωή είναι γυναίκα” (μουσική του Μιχάλη Καπούλα) με άλλους στίχους (της Μαριανίνας Κριεζή) ως Τέρμα Ιπποκράτους.
1998
Το 1998 ήρθε 2η στον εθνικό τελικό-“Μπεν Χουρ” η Ηρώ Λεχουρίτη. Λίγο καιρό μετά, ως Ηρώ πλέον, κυκλοφορεί ένα dance remix του Τίποτα, το οποίο σαρώνει.
2002
Το 2002 διαγωνίστηκε το τραγούδι Πρώτη φθινοπωρινή βροχή του Χρήστου Γιαννόπουλου, το οποίο ερμήνευσε ο ίδιος. Γνώρισε δύο διασκευές: από τη Ζανέτ Καπούγια (η οποία υπογράφει τους ισπανικούς στίχους) και τον Νότη Σφακιανάκη (στο άλμπουμ “Με αγάπη ό,τι κάνεις” του 2004)!
2005
Τέλος, το 2005 ακυρώθηκε το Light in our Soul, ένα από τα υποψήφια για την Έλενα Παπαρίζου, διότι είχε κυκλοφορήσει στη Γερμανία με τη φωνή του Κώστα Μπίγαλη και της Μιρέλλας Φραγκοπούλου. Κυκλοφόρησε επίσημα το 2001 στο CD “Ζήσε”.