Γνωρίστε τη συμμετοχή της Λιθουανίας «Rain of Revolution» – Ψηφίστε στο poll!

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Λιθουανίας «Rain of Revolution» – Ψηφίστε στο poll!

Η διαδικασία αναζήτησης εκπροσώπου της Λιθουανίας, Eurovizija 2017, που αποτελούταν συνολικά από 10 σόους (8 προκριματικούς γύρους, έναν ημιτελικό και τον τελικό) και διήρκεσε περίπου 2 μήνες, ανέδειξε νικητές το συγκρότημα Fusedmarc με το τραγούδι Rain of Revolution.

Οι Fusedmarc, που δημιουργήθηκαν το 2004, είναι ένα εναλλακτικό συγκρότημα από την Λιθουανία που ασχολείται κυρίως με την ηλεκτρονική μουσική. Απαρτίζεται από τους Viktorija Ivanovskaja (κεντρική τραγουδίστρια), Denisas Zujevas (κιθάρα-μπάσο) και Stasys Žakas (παραγωγή μουσικής και βίντεο). Οι Fusedmarc με το που κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο στην πατρίδα τους, έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όλες τις χώρες της Βαλτικής, ενώ έχουν κερδίσει και αρκετά μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα. Επίσης έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε χώρες όπως Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο κ.α.

Δημιουργοί του τραγουδιού Rain of Revolution, που θα μας παρουσιάσουν στο Κίεβο, είναι τα δύο από τα τρία μέλη της μπάντας, Viktorija Ivanovskaja και Denisas Zujevas, αλλά και ο Michail Levin.

Η Λιθουανία πήρε για πρώτη φορά μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision το 1994. Είναι η μόνη από τις 3 βαλτικές χώρες που δεν έχει κερδίσει ακόμα τον διαγωνισμό, αφού η καλύτερη θέση που έχει πάρει μέχρι σήμερα είναι η 6η με τους LT United και το “We are the winners of Eurovision

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή της Λιθουανίας, που θα διαγωνισθεί στην 17η θέση του 2ου ημιτελικού στις 11 Μαΐου:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 1

Πετράκη Αναστασία: 5

Κωστίκας Γιάννης: 1

Ματάμης Αποστόλης: 1

Φαρμάκας Δημήτρης: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 3

Χαρπαντίδης Στέφανος: 2

Σιακαντάρης Σπύρος: 2

Νταντάλιας Άγγελος: 4

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 3

Κορυπάς Αντρέας: 1

Μ.Ο.: 2,50

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.