Γνωρίστε τη συμμετοχή της Σουηδίας «I Can’t Go On» – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Σουηδίας «I Can’t Go On» – Ψηφίστε στο poll

Για ακόμη μία χρονιά ο εκπρόσωπος της Σουηδίας επιλέχθηκε μέσα από τον γνωστό και ιδιαιτέρως αγαπητό διαγωνισμό της χώρας Melodifestivalen που πραγματοποιήθηκε από τις 4 Φεβρουαρίου ως τις 11 Μαρτίου. Το Melodifestivalen αποτελείτε από τέσσερις ημιτελικούς, τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας και τον μεγάλο τελικό με 12 καλλιτέχνες να διεκδικούν το χρυσό εισιτήριο για τον διαγωνισμό της Eurovision. Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Robin Bengtsson με 146 πόντους. Ωστόσο, στις ψήφους του κοινού βγήκε μόλις τρίτος, με πρώτο τον Nano με το Hold On, αλλά χάρις την βοήθεια των επιτροπών από διάφορες χώρες της Ευρώπης κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση.

Ο Robin γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1990 και από την ηλικία των 13 ξεκίνησε την ενασχόληση του με την μουσική. Το 2008 συμμετείχε στο Idol της Σουηδίας, όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και τερμάτισε στην τρίτη θέση του τελικού. Με το τέλος του διαγωνισμού υπέγραψε συμβόλαιο σε δισκογραφική εταιρία και κυκλοφόρησε τα πρώτα του τραγούδια. Το 2010 πήρε μέρος στην Σκανδιναβική εκδοχή του γνωστού τηλεοπτικού παιχνιδιού Wipe Out και τερμάτισε στην δεύτερη θέση.

Το 2016 έκανε την πρώτη του προσπάθεια να εκπροσωπήσει την Σουηδία στον διαγωνισμό της Eurovision, παίρνοντας μέρος στο Melodifestivalen και τερματίζοντας στην πέμπτη θέση του τελικού. Ωστόσο, η συμμετοχή του Constellation Prize έγινε  διπλά πλατινένιο και μία μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία στην χώρα. Φέτος, κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Σουηδίας στο Κίεβο και με την σύνθεση των David Kreuger, Hamed “K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg, η Σουηδία θα είναι αυτή που ανοίξει την αυλαία στον φετινό πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού.

Η Σουηδία έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό της Eurovision το 1958 και μέχρι σήμερα έχει δηλώσει απούσα από μόλις τρεις διαγωνισμούς το 1964,1970,1976. Η Σουηδία είναι μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες του διαγωνισμού με 6 νίκες, 2 από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν την τελευταία δεκαετία του διαγωνισμού το 2012 με την Loreen και το 2015 με τον Måns Zelmerlöw.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την φετινή συμμετοχή της χώρας:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 7

Πετράκη Αναστασία: 8

Κωστίκας Γιάννης: 10

Ματάμης Αποστόλης: 9

Φαρμάκας Δημήτρης: 8

Μαντζίλας Δημήτρης: 9

Χαρπαντίδης Στέφανος: 5

Σιακαντάρης Σπύρος: 8

Νταντάλιας Άγγελος: 10

Τσεκούρας Γιώργος: 7

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 7

Κορυπάς Αντρέας: 10

Τιγκράν Σαρκισιάν: 8

Μ.Ο.: 8,15

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.