Πριν λίγες ημέρες η δημόσια τηλεόραση της Δανίας (DR) ανακοίνωσε τα 10 υποψήφια τραγούδια για το DMGP 2017. Το διαγωνισμό δηλαδή μέσω του οποίου θα επιλεγεί η συμμετοχή της χώρας στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον ερχόμενο Μάιο. Ανάμεσα στους υποψηφίους θετική έκπληξη μας προκάλεσε η συμμετοχή του Δημήτρη Στάσσου, ως συνθέτη της 10ης συμμετοχής με τίτλο A.S.A.P. και ερμηνεύτρια την Johanna Beijbom. Ο Έλληνας δημιουργός μόνο άγνωστος φυσικά δεν είναι στους κύκλους του διαγωνισμού, αφού αν το A.S.A.P. νικήσει το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου στο Herning, θα είναι το τρίτο του τραγούδι που θα φθάσει στη σκηνή της Eurovision.
Ο Δημήτρης Στάσσος γεννήθηκε και κατοικεί στη Σουηδία. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται. Μεταξύ αυτών οι Eric Saade, Sibel, Måns Zelmerlöw, Linda Sundblad, Danny Saucedo και πολλοί άλλοι. Το όνομα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά και το γνωστό σε όλους μας Melodifestivalen, στο οποίο έχει συμμετάσχει ουκ ολίγες φορές.
Το 2007 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Melodifestivalen με την Sofia Berntson και το τραγούδι Hyprotised, φθάνοντας στην έβδομη θέση του ημιτελικού όπου διαγωνίστηκε. Την ίδια χρονιά και με την ίδια ερμηνεύτρια συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι Άνοιξε Την Πόρτα. Το 2009 κερδίζει τον εθνικό τελικό της Ισπανίας με την Soraya και το τραγούδι La Noche Es Para Mi. Στη Eurovision το τραγούδι φθάνει στην 24η θέση, παρά τα στοιχήματα και τα προγνωστικά που το ήθελαν πολύ παραπάνω. Το 2010 ξαναδοκιμάζει την τύχη του στο Melodifestivalen πάλι με τη Sofia Bertson και με το Alla, ένα τραγούδι με ελληνικούς μόνο στίχους. Το Alla φθάνει στον τελικό του Melodifestivalen χάρις στις διεθνείς επιτροπές που υπήρχαν εκείνη τη χρονιά και καταλαμβάνει την δέκατη θέση. Την ίδια χρονιά συμμετέχει και με την Sibel Redžep, που όμως αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Melodifestivalen.
Το 2012 κερδίζει τον περίφημο ελληνικό τελικό που η ΕΡΤ διοργάνωσε σε εμπορικό κέντρο και όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, και ταξιδεύει στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με την Ελευθερία Ελευθερίου και το Aphrodisiac, που κατετάγη στον τελικό 17ο. Το 2014 συμμετέχει με την Joni στο A Dal της Ουγγαρίας, όπου φθάνει μέχρι τον ημιτελικό. Το 2015 αν και φαβορί στον ιρλανδικό τελικό με την Nikki Kavanagh και το τραγούδι Memories, καταλαμβάνει τελικά την 4η θέση. Το 2016 υποβάλει συμμετοχές σε Μάλτα, Δανία και Φινλανδία. Στην πρώτη φθάνει μέχρι τα ημιτελικά, ενώ στις δύο Σκανδιναβικές χώρες προκρίνεται στους αντίστοιχους τελικούς, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τη Eurovision σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.
To 2017 επιστρέφει στο DMGP της Δανίας και συμμετέχει με μία ανερχόμενη τραγουδίστρια την Johanna Beijbom και το τραγούδι A.S.A.P. Δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμα να ακούσουμε τη συμμετοχή του Δημήτρη Στάσσου, παρόλα αυτά του ευχόμαστε κάθε επιτυχία και γιατί όχι να καταφέρει αυτό που τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι Έλληνες συνθέτες όπως ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου έχουν καταφέρει κατά καιρούς. Να εκπροσωπήσουν δηλαδή με δικές τους συνθέσεις χώρες πλην Ελλάδας και Κύπρου στη Eurovision.
Στα παρακάτω βίντεο δείτε μερικές από τις συμμετοχές του Δημήτρη Στάσσου όλα αυτά τα χρόνια, σε διάφορους τελικούς χωρών για τη Eurovision: