Δανία 2017: Πέντε fans θα καθορίσουν το 50% του αποτελέσματος

Δανία 2017: Πέντε fans θα καθορίσουν το 50% του αποτελέσματος

Μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο που θα αναδειχθεί η φετινή επιλογή της Δανίας στον τελικό του DMGP ανακοίνωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της χώρας. Αντί κριτικής επιτροπής, θα ψηφίσουν πέντε fans και θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα κατά 50%. Η πενταμελής αυτή κριτική επιτροπή των fans του διαγωνισμού, θα ονομάζεται “superfans” και τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Μετά την ανακοίνωση των δέκα φιναλίστ του DMGP, μία σημαντική αλλαγή ανακοινώθηκε στον φετινό εθνικό τελικό της χώρας. Οι υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης της Δανίας (DR), αποφάσισαν να δώσουν κομβικό ρόλο στους fans αυτή τη χρονιά. Αρχικά μία ομάδα επιλεγμένων fans είχε την ευκαιρία να ακούσει μέρος από τα 1115 τραγούδια που υποβλήθηκαν για το φετινό DMGP και να εκφέρουν τη γνώμη τους. Η συμμετοχή αυτή των fans αλλά και οι εξειδικευμένες γνώσεις τους και η αγάπη τους για το διαγωνισμό της Eurovision, έπεισε τον Jan Lagermand Lundme που είναι ο επικεφαλής των ψυχαγωγικών εκπομπών του DR, να χρησιμοποιήσει τους fans και στην τελική επιλογή του DMGP.

Δανία 2017: Ανακοινώθηκαν οι φιναλίστ του DMGP 2017

Έτσι πέντε “superfans” όπως θα λέγονται, θα ψηφίσουν ως κριτική επιτροπή και στους δύο γύρους ψηφοφορίας του DMGP. Δηλαδή και για την επιλογή των τριών τραγουδιών που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο ψηφοφορίας, αλλά και στον superfinal για την ανάδειξη της συμμετοχής της Δανίας στη Eurovision 2017.

Το DMGP 2017 θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου στο Herning.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.