18 Μαίου 2010: 3η μέρα Προβών

Estimated read time 1 min read

Η 3η ημέρα των προβών για τις χώρες του δεύτερου ημιτελικού ξεκίνησε από νωρίς το πρωί.Την σκηνή πρώτη κατέλαβε  η Λιθουανία. Πολύ ωραίο, με έξυπνη αρχή και ωραίο κτίσιμο! Δυναμική αρχή για τον δευτερο ημιτελικό. Για ανατολικοευρωπαικό funk καλά κρατεί!  Ωστόσο κάτι του λείπει για να ξεχωρίσει πραγματικά… 6 points!

ΑΡΜΕΝΙΑ: Όμορφα έθνικ χρώματα απο μια από τις πιο πιστές χώρες του είδους. Το μπλέξιμο με το nordic contemporary δουλεύει ως επί τω πλείστω , αλλά προς το τέλος καταντάει kitsch. O στίχος υπερπροσπαθεί να είναι ποιητικός καταλήγοντας στην αφέλεια και σχεδόν τη γελειότητα. 4 points

ΙΣΡΑΗΛ: Το πρώτο τραγούδι μέχρι στιγμής που δεν του λείπει απολύτως τίποτα… Πως μπορεί μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνω να μου μεταδίδει συναισθήματα συγκίνισης; Εκφραστικός και χαρισματικός performer. Δυνατή μελωδία, ένταση αλλά και τρυφερότητα. 10 points.

ΔΑΝΙΑ: Δε θα έλεγε κανείς «κακό» αυτό το κομμάτι. Αλλά ούτε και ευρηματικό. Η άοσμη ραδιοφωνική σκανδικαβική συνταγή που συνήθως πετυχαίνει στο διαγωνισμό της Eurovision ξανακτυπά! Το αγροτόπαιδο με την καμπάνα (είναι πίσω στη μόδα;) βρήκε το εξωτικό μοντέλο και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς… νυστάξαμε. 5 points.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Τα 80s ξανακτυπούν… Έντονα στυλιζαρισμένο κομάτι χωρίς ενδιαφέρον… Τα χρυσά ο τύπος μάλλον τα φοράει για να πηγαίνουν με το στίχο! Μόνο που δε βλέπω να βρέχει χρυσό φέτος στην Ελβετία, αλλά κάτι πιο δυσάρεστο… 1 point

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όταν ήμουν στην κριτική επιτροπή της Σουηδίας για να επιλέξουμε τα τραγούδια του Melodifestivalen δεν περίμενα με τίποτα αυτό να ήταν τελικά το νικητήριο τραγούδι. Δεν είναι άσχημο, μα ούτε και κάτι το ιδιέταιρο. Παρ όλα αυτά είναι συμπαθητικό, αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου ότι θα περάσει στον τελικό. 4 points

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ: Η έφηβη Άντζελα Δημητρίου (αλλά με φωνή- μην παρεξηγηθώ) συναντά το Φωκά Ευαγγελινό στο άρυθμο του. All joking aside, αυτό είναι ίσως το πιο «σύγχρονο»

Κωνσταντίνος Γκιόκογλου

Γεννήθηκε το 1981 στο Διδυμότειχο του Έβρου. Ραδιοφωνικός παραγωγός από την τρυφερή ηλικία των 9 χρονών, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική από τα 14. Το πτυχίο φωνητικής το απέκτησε στα 18 ενώ οι σπουδές του είχαν να κάνουν με την Μηχανολογία. Η Eurovision ήρθε στην ζωή του από το 1989 όταν άρχισε να καταλαβαίνει το τι εστί Eurovision , την παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε χρονιά. Το 2005 πήγε για πρώτη φορά ως ενήλικας στην Eurovision του Κιέβου, χρονιά που κέρδισε και η Ελλάδα. Από τότε κάθε χρονιά και μέχρι και το 2013 παραβρίσκόταν στον διαγωνισμό ως μέλος της ελληνικής αποστολής με μόνη εξαίρεση την Eurovision της Μόσχας. Το 2011 μετακόμισε στην Γερμανία, όπου ασχολήθηκε εκτός των άλλων και ως συνεργάτης ραδιοφωνικών παραγωγών στα κρατίδια της Σαξωνίας και του Βραδενβούργου.

To 2008 διετέλεσε αντιπρόεδρος του σωματείου , ενώ από το το 2009 ξεκίνησε τις εργασίες σύστασης του INFE Network, όπου και διετέλεσε πρόεδρος του μέχρι και το 2013. Από το 2019 ασχολείται κυρίως με την Ιστορία του διαγωνισμού σε ερευνητικό επίπεδο καθώς και το ψηφιακό του αρχείο.

Αγαπημένες τοπ 5 Συμμετοχές :
Secret Garden – Nocturne (Nor 95)
Anna Maria Jopek – Ale Jestem (Pol 97)
Zdravko Colic – Gori Vatra (YU 1973),
Elisabeth Andreassen – I Evighet (NO 1996)
Aiste – Strazdas (LIT 1999).
Αγαπημένη ελληνική συμμετοχή :
Σοφία Βόσσου – Άνοιξη (GR 91)