1η πρόβα 2ου ημιτελικού .

Estimated read time 1 min read

Ξεκίνησε η πρώτη πρόβα του δεύτερου ημιτελικού του 55ου διαγωνισμού τραγουδιού.To εισαγωγικό βίντεο είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του πρώτου ημιτελικού. Η μόνη διαφορά μέχρι στιγμής είναι η αλλαγή χρωμάτων στα φορέματα των παρουσιαστριών.

Πρώτη χώρα στην σκηνή η Λιθουανία. Μετριότατη εμφάνιση και αμφίβολη η πρόκριση του στον τελικό.

Αρμενία: Καλή ερμηνεία. Πολύ φορτωμένη η σκηνή όμως και σίγουρα κουράζει το μάτι.

Ισραήλ: Το τραγούδι ξεκινά καλά , όμως στην πορεία το χάνει εντελώς. Προφανώς αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τον ήχο. Και αυτό γιατί σε κάποια σημεία τσιρίζει.Αν διορθώσει το πρόβλημα όμως ίσως πάει άνετα στον τελικό.

Δανία: Ένα από τα τραγούδι που σίγουρα θα δούμε και στον τελικό. Μέχρι στιγμής είναι το μόνο σωστά ερηνευμένο και παρουσιασμένο.

Ελβετία: Βρέχει χρυσό αλλά βρέχει και στοναρίσματα για την Ελβετία. Αμφίβολη η πρόκριση.

Το διάλλειμμα για τις προετοιμασίες της επόμενης χώρα που είναι η Σουηδία δίνει τον χρόνο στην παρουσιάστρια να παρουσιάσει την πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού , Lyss Assia.

Σουηδία: Χαριτωμένη επι σκηνής μεν , αλλά αγχωμένη δε. Η Anna δίνει τον καλύτερό της εαυτό αλλά σίγουρα δεν είναι και η καλύτερή της πρόβα.

Αζερμπαιτζάν: Το καχέκτυπο τηςΒeyonce on stage.Αν και γίνεται πολύς ντόρος για αυτό το τραγούδι, η πρόβα της δεν είναι και η καλύτερη. Εν τούτοις ο τηλεοπτικός φακός την θελει. Μάλλον ένα από τα τραγούδια που θα παίξουν πολύ ψηλά.

Ουκρανία: αρκετά σκοτεινό το πλάνο και κάτι δεν κάθεται καλά στα φωνητικά της Alyosha. Ισως να ειναι και η πρωτη συμμετοχή της Ουκρανίας που δεν θα παει και τόσο καλά.

Ολλανδία: Shalalie- Shalala. O τίτλος τα λέει όλα. Το τσίρκο Μεντράνο επι σκηνής Όσλο. Ένα εύθυμο τραγούδι που θα ήταν πραγματικά υπέροχο αν περνούσε στον τελικό. Το τηλεοπτικό κοινό κυριολεκτικά θα κατουριώταν στα γέλια.

Ρουμανία: Αρκετά δυναμικό τραγούδι , που σίγουρα κερδίζει την προσοχή του κοινού. Παρόλα τα σκοτεινά πλάνα που ίσως στερήσουν κάποιους βαθμούς , τα φωνητικά τους είναι αρκετά καλά. Μάλλον εύκολη πρόκριση.

Σλοβενία: Κυριολεκτικά το τραγούδι που αφήνεις την πολυθρόνα σου για να ανοίξεις την 2η πίτσα, να ετοιμάσεις και άλλα ποπ κορν κλπ. Μάλλον θα είναι το τραγούδι που θα μείνει πρώτο εκτός τελικού.

Ιρλανδία: Η Βασίλισσα του διαγωνισμού στέλνει την νικήτρια του 1993. Εμφανώς πιο γερασμένη αλλά η φωνή φωνή. Το λάθος σε αυτή την εμφάνιση είναι σίγουρα τα ρούχα. Το σκούρο φόρεμα με τα αρκετά σκοτεινά πλάνα δεν δείχνουν και τόσο καλά. Οι επιτροπές όμως θα την βοηθήσουν αρκετά.

Βουλγαρία: Όχι και τόσο καλή έναρξη φωνητικά. Και δυστυχώς αυτό το πράγμα συνεχίζει και καθόλη την διάρκεια του τραγουδιού. Πολύ κακό για το τίποτα.

Κύπρος: Αρκετά καλή εμφάνιση αν και θυμίζει πολύ τον Βέλγο του 1ου ημιτελικού. Καλά τα φωνητικά. Μακάρι να περάσει.

Διάλλειμμα και πάλι με κλιπάκι από τους τραγουδιστές και πως πέρασαν στην διάρκεια της παραμονής τους στο Όσλο.

Κροατία: Καλή αρχή με το πλάνο να ξεκινά από το παγκάκι που κάθονται οι Feminnem. Τα φωνητικά λίγο σφιγμένα. Θεωρώ πως η πρόκριση θα είναι εύκολη για την Κροατία.

Γεωργία: Καλή σαν τραγουδίστρια , αλλά η προσπάθεια της να μοιάσει την Katie Melua , μάλλον άκαρπη παραμένει. Αμφίβολη η πρόκριση.

Τουρκία: Αν νομίσατε οτι με τους καρσιλαμαδες και τα τσιφτεντέλια θα έκλεινε η Τουρκία τον 2ο ημιτελικό είστε μακριά νυχτωμένοι. Ροκ ήχος με μια εσανς τουρκομπαρόκ στοιχείων.¨Το πλάνο είναι τόσο σκοτεινό που τα μέλη των manga μετα δυσκολίας ξεχωρίζουν. Το σύνολο της παρουσίασης μάλλον σε Ροκ version του Ρακιντζή μας κάνει. ϊσως κάνει και την έκπληξη και δεν περάσει.

Το Recap ακολουθεί αν και πλέον με τον νέο τρόπο ψηφοφορίας δεν υπάρχει και ο λόγος ύπαρξής του.

Το βίντεο για το διαλλειμμα έχει να κάνει με τις πλέον κιτς στιγμές του διαγωνισμού.

Recap ξανά και αμέσως μετά το βίντεο για την καταμέτρηση των ψήφων.

Αρκετά χιουμοριστικό και αυτό.

Κωνσταντίνος Γκιόκογλου

Γεννήθηκε το 1981 στο Διδυμότειχο του Έβρου. Ραδιοφωνικός παραγωγός από την τρυφερή ηλικία των 9 χρονών, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική από τα 14. Το πτυχίο φωνητικής το απέκτησε στα 18 ενώ οι σπουδές του είχαν να κάνουν με την Μηχανολογία. Η Eurovision ήρθε στην ζωή του από το 1989 όταν άρχισε να καταλαβαίνει το τι εστί Eurovision , την παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε χρονιά. Το 2005 πήγε για πρώτη φορά ως ενήλικας στην Eurovision του Κιέβου, χρονιά που κέρδισε και η Ελλάδα. Από τότε κάθε χρονιά και μέχρι και το 2013 παραβρίσκόταν στον διαγωνισμό ως μέλος της ελληνικής αποστολής με μόνη εξαίρεση την Eurovision της Μόσχας. Το 2011 μετακόμισε στην Γερμανία, όπου ασχολήθηκε εκτός των άλλων και ως συνεργάτης ραδιοφωνικών παραγωγών στα κρατίδια της Σαξωνίας και του Βραδενβούργου.

To 2008 διετέλεσε αντιπρόεδρος του σωματείου , ενώ από το το 2009 ξεκίνησε τις εργασίες σύστασης του INFE Network, όπου και διετέλεσε πρόεδρος του μέχρι και το 2013. Από το 2019 ασχολείται κυρίως με την Ιστορία του διαγωνισμού σε ερευνητικό επίπεδο καθώς και το ψηφιακό του αρχείο.

Αγαπημένες τοπ 5 Συμμετοχές :
Secret Garden – Nocturne (Nor 95)
Anna Maria Jopek – Ale Jestem (Pol 97)
Zdravko Colic – Gori Vatra (YU 1973),
Elisabeth Andreassen – I Evighet (NO 1996)
Aiste – Strazdas (LIT 1999).
Αγαπημένη ελληνική συμμετοχή :
Σοφία Βόσσου – Άνοιξη (GR 91)