Όλα όσα έγιναν στο Eurodromio 2019 του INFE Greece, με καλεσμένο τον Άλεξ Διαμαντή

Όλα όσα έγιναν στο Eurodromio 2019 του INFE Greece, με καλεσμένο τον Άλεξ Διαμαντή

Το Σάββατο 19/10, στο Corte cafe στο Περιστέρι, πραγματοποιήθηκε η ετήσια μουσική εκδήλωση του σωματείου φίλων της Eurovision INFE Greece, Eurodromio 2019, με παρουσιαστές τους Τάκη Φωτόπουλο και Γιάννη Μαυρίδη.

20 ομάδες, αποτελούμενες από μέλη του σωματείου μας, διαγωνίστηκαν με τραγούδια από χώρες της επιλογής τους. Εκτός από την ψηφοφορία των παικτών, τα τραγούδια βαθμολογήθηκαν και από μια 10 μελή κριτική επιτροπή. Έτσι λοιπόν, την πρώτη θέση στην κατάταξη των ομάδων κατέλαβε η Γερμανία (Αργύρης Μανιώτας, Κρις Ιωάννου), ενώ την προτίμηση της κριτικής επιτροπής κέρδισε η Πολωνία (Νατάσα Σοφιανού, Αντώνης Καϊτατζίδης). Νικήτρια χώρα του διαγωνισμού αναδείχτηκε η Σουηδία (Αντρέας Κορυπάς, Στρατής Αμπανούδης) με τη συμμετοχή της Molly Sandén – Phoenix, στη δεύτερη θέση ήρθε η Γερμανία (Αργύρης Μανιώτας, Κρις Ιωάννου), ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα της Ολλανδίας (Θεόδωρος Καρούζος, Γιάννης Τσαρούχης).

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι εξής:

  • Δημήτρης Χανιώτης ΟΝΕ (Κύπρος Eurovision 2002)
  • Argo (Ελλάδα Eurovision 2016)
  • Serhat Hacipasalioglu (Άγιος Μαρίνος Eurovision 2016 και 2019)
  • Γιώργος Καλπακίδης (Έγραψε την μουσική και τους στίχους στο τραγούδι της Μολδαβίας για την Eurovision 2019 – Anna Odobescu -Stay)
  • Ανδρέας Αναστασίου (Έγραψε την μουσική στο τραγούδι της Κύπρου για την Eurovision 2011 – Christos Mylordos – San Aggelos S’Agapisa)
  • Μιχάλης Αντωνίου (Έγραψε τους στίχους στο τραγούδι της Κύπρου για την Eurovision 2011 – Christos Mylordos – San Aggelos S’Agapisa)
  • Δημήτρης Λασκαρίδης (Συμμετείχε στο εθνικό τελικό της Ελλάδας το 2001 με το τραγούδι «Σαντορίνη» )
  • Sarkhan Jafarov (Συμμετείχε στο εθνικό τελικό του Αζερμπαϊτζάν το 2013 και ήταν στην λίστα με τους υποψηφίους για την φετινή επιλογή του Αζερμπαϊτζάν.)
  • Matt Baker (Συντάκτης στο ESCXTRA)
  • Ahmet Koncak (Συντάκτης στο ESCape News)

Στην ψηφοφορία του κοινού, όπου δόθηκε ξεχωριστό βραβείο, νικητήρια χώρα αναδείχθηκε η Σουδία, όπου κατάφερε να κερδίσει και την ψήφο του κοινού που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία του ο Άλεξ Διαμαντής, που τον γνωρίσαμε μέσα από το φετινό X-factor, χαρίζοντάς μας ευχάριστες μουσικές στιγμές.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς, ο τραγουδιστής μας παραχώρησε μια συνέντευξη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα:

Άλεξ μου, θα ήθελα να μου πεις τι γεύση σου άφησε αυτή η μικρή εμπειρία σου στο X-factor. Αν υπήρχαν αρνητικά, θετικά και αν σε ωφέλησε κάπου.

Το X-factor για μένα ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Κατάφερα να πάρω πάρα πολλά πράγματα μέσα από αυτό τον διαγωνισμό. Αρχικά, το γεγονός ότι τραγούδησα μπροστά σε τέσσερις τόσο καταξιωμένους κριτές, αλλά και σε ένα τόσο μεγάλο κοινό, μόνο ωφέλιμο μπορείς να το πεις και σίγουρα τα συναισθήματα από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν τα καλύτερα. Μόνο θετικά.

Πριν το X-factor είχες κυκλοφορήσει δύο singles τα οποία οπτικοποιήθηκαν. Τώρα θα συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο ή θα αλλάξεις πλεύση, θα αλλάξεις σελίδα στη ζωή σου κάνοντας κάτι άλλο;

Το “μικρόβιο” της μουσικής ήταν πάντα μέσα μου και δεν θα φύγει ποτέ. Οπότε, μουσικά τουλάχιστον δεν αλλάζω σελίδα, θα συνεχίσω να εξελίσσομαι αλλά και να δείχνω την ιστορία μου, τα βιώματά μου και το πως εγώ νιώθω μέσα από τα τραγούδια μου. Οπότε η μουσική παραμένει καλός σύμμαχος και το Νο1 για μένα.

Να περιμένουμε το επόμενο διάστημα δηλαδή κάποιο οπτικοποιήμένο σου κομμάτι ή ενδεχομένως κάποια διασκευή ή κάποιο άλλο project;

Σίγουρα μπορείτε να περιμένετε το καινούριο μου κανάλι στο youtube το οποίο ξεκινάει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και το οποίο θα έχει μέσα διασκευές γνωστών κομματιών αλλά και κάποια βιντεάκια… θα το αφήσω για έκπληξη αυτό, ώστε να υπάρχει ένα μυστήριο για το τι μπορείτε να βρείτε μέσα σ’αυτό το κανάλι. Τώρα όσον αφορά για το original κομμάτι που με ρώτησες, η αλήθεια είναι πως δεν το έχω σκεφτεί ακόμα, αλλά στα σχέδιά μου σίγουρα υπάρχει.

Που πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει το νέο σου εγχείρημα; Ενδεχομένως να σε μάθει περισσότερος κόσμος ή αποσκοπεί κάπου αλλού;

Το νέο μου εγχείρημα αποσκοπεί καθαρά στο να κάνω αυτό που αγαπάω, που είναι η μουσική και το τραγούδι. Δηλαδή αυτός είναι ο Νο1 στόχος. Τώρα, ότι ακολουθήσει, θετικό, αρνητικό, όλα είναι καλοδεχούμενα. Ο βασικός στόχος είναι η καλή μουσική και να νιώθω εγώ καλά με τα project που κάνω και που έχω αναλάβει. Από εκεί κι έπειτα το τι θα ακολουθήσει, δεν το γνωρίζω.

Κεφάλαιο Eurovision. Θεωρείς ότι είσαι έτοιμος και ότι έχεις πολλά να δώσεις σε περίπτωση που πας κάποια στιγμή στην Eurovision;

Αρχικά θα ξεκινήσω λέγοντάς σου ότι είμαι μεγάλος φαν του διαγωνισμού. Πέραν του ότι τον παρακολουθώ, ψάχνω συνέχεια τα κομμάτια. Τον λατρεύω. Στην ερώτηση σου αν είμαι έτοιμος, πιστεύω ότι θα μπορούσα να υποστηρίξω την χώρα μας σ’αυτό τον διαγωνισμό και σίγουρα θα έβγαζα τον καλύτερό μου εαυτό σ’αυτό το κομμάτι.

Άρα αυτό το διάστημα νιώθεις έτοιμος απ’ ότι μας είπες. Δεν θέλεις να μας δείξεις ενδεχομένως κι άλλες δουλειές σου, ώστε να έχεις μια πιο γεμάτη εμπειρία; Θεωρείς είσαι έτοιμος από τώρα;

Νιώθω πως είμαι ήδη έτοιμος και σίγουρα θα το δοκίμαζα αν μου δινόταν η ευκαιρία, αλλά πάντα με το σκεπτικό στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα έδινα πολύ περισσότερο από το 100%, όπως κάνω και σε κάθε project μου.

Σε περίπτωση που πας, πιστεύεις θα είσαι πιο έτοιμος με κάποιο dance κομμάτι ή μπαλάντα;

Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση διότι αγαπάω και τα δύο είδη, κάτι που φάνηκε και από την πορεία μου στο X-factor. Παρόλα αυτά, αν ήταν στην δική μου σφαίρα απόφασης, θα πήγαινα με ένα dance κομμάτι, ώστε να χορέψω εγώ, να χορέψει το κοινό, να περάσω θετική ενέργεια στον κόσμο. Από εκεί κι έπειτα, δεν ξέρω.

Ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να δεις του χρόνου στον θεσμό; Γυναίκα, άντρα, συγκρότημα; Αν δεν θες να μου πεις ένα όνομα, πες μου 2-3.

Δύσκολη ερώτηση. Σίγουρα θα ήθελα ένα φρέσκο πρόσωπο το οποίο να δώσει τον καλύτερό του εαυτό πάνω στη σκηνή. Η αλήθεια είναι ότι μ’έπιασες εξαπίνης και δεν έχω σκεφτεί κάποιο όνομα. Μιας και είχε προσπαθήσει όμως να πάει και στο παρελθόν στον διαγωνισμό, χωρίς να τα καταφέρει, θα μπορούσαμε να στείλουμε την Ζοζεφίν, η οποία κάνει πάταγο αυτό τον καιρό και πιστεύω ότι θα μας ανέβαζε σε πολύ υψηλές θέσεις.

Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Άλεξ Διαμαντή για την συνέντευξη αλλά και για την παρουσία του στην εκδήλωσή μας και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνει!!!

Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους όσους βρέθηκαν στην παρέα μας, κάνοντας την ακόμα πιο όμορφη. Και μην ξεχνάτε… τα λέμε του χρόνου στη Σουηδία πλέον!!!

Μία σκέψη στο “Όλα όσα έγιναν στο Eurodromio 2019 του INFE Greece, με καλεσμένο τον Άλεξ Διαμαντή

  1. μιας ου ησουν στο xfactor θα μπορουσες να αναφερεις το υπερταλαντο χρηστο μαστορα!Εχει ολο το πακετο για να κανει την χωρα μετα απο 6 χρονια υπερηφανη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.