Φινλανδία 2017: Η επιλογή τραγουδιού

Φινλανδία 2017: Η επιλογή τραγουδιού

Η Φινλανδία θα είναι παρούσα στην Eurovision του 2017, και θα επιλέξει το τραγούδι της μέσω του διαγωνισμού που κάνει κάθε χρόνο, τον UMK (Uuden Musiikin Kilpailu = νέος διαγωνισμός μουσικής). Οι ενδιαφερόμενοι μουσικοί θα πρέπει να στείλουν την συμμετοχή τους, το αργότερο μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι κανονισμοί του UMK είναι οι εξής: 1)Τουλάχιστον ένας από τους συνθέτες ή τον βασικό τραγουδιστή, θα πρέπει να είναι Φινλανδός πολίτης ή να ζει στην Φινλανδία μόνιμα. 2) Ένας solo τραγουδιστής μπορεί να συμμετέχει μόνο με ένα τραγούδι, ως μέλος συγκροτήματος όμως μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερα από ένα τραγούδια 3)Σε αντίθεση με την κανονική Eurovision, επί σκηνής μπορούν να βρίσκονται περισσότερα από 6 άτομα. 4) Τα τραγούδια του UMK δεν πρέπει να είναι υποψήφια και σε εθνικούς τελικούς άλλων χωρών πλην της Φινλανδίας.

Η Φινλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1961 και έχει κερδίσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό μια φορά, το 2006 στην Αθήνα με τους Lordi και το Hard Rock Hallelujah. Στον φετινό διαγωνισμό της Στοκχόλμης, η Φινλανδία με την Sandhja και το “Sing it away” δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, καταλαμβάνοντας την 15η θέση στον 1ο ημιτελικό με 51 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.