Φινλανδία: Στις 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το UMK 2022

Φινλανδία: Στις 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το UMK 2022
H δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας YLE, ανακοίνωσε πως η εθνική της επιλογή για την επερχόμενη Eurovision, UMK 2022, θα λάβει χώρα στις 26 Φεβρουαρίου στην πόλη Τουρκού.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε από την επίσημη σελίδα της YLE στο Twitter. Η χώρος που θα φιλοξενήσει το UMK 2022 (Uuden Musiikin Kilpailu όπως είναι η πλήρης ονομασία του) είναι η Logomo arena, όπου είχε πραγματοποιηθεί και η αντίστοιχη διοργάνωση το 2019, όταν και επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την Φινλανδία οι Darude ft. Sebastian Rejman με το τραγούδι Look Away.

Για το UMK 2022 επιλέχθηκαν από την YLE 7 τραγούδια από τα συνολικά 300 που υποβλήθηκαν. Οι 7 καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν, θα ανακοινωθούν στις 12 Ιανουαρίου, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 13, θα κυκλοφορήσουν τα τραγούδια του Φινλανδικού τελικού.

Tapio Hakanen, ο επικεφαλής της επιτροπής που επέλεξε τους 7 φιναλίστ δήλωσε τα εξής: Η σύνθεση καλλιτεχνών που επιλέχθηκε για το φετινό UMK είναι η πιο ποικιλόμορφη από ποτέ. Στους διαγωνιζόμενους περιλαμβάνονται ανερχόμενοι αστέρες της ποπ που έχουν σημειώσει επιτυχία στις υπηρεσίες streaming, πολλά υποσχόμενα ταλέντα για καριέρα στο εξωτερικό, έναν καλλιτέχνη γνωστό σε όλους τους Φινλανδούς,  ένα καλλιτέχνη που έχει εμφανιστεί σε ένα πολύ γνωστό μουσικό πρόγραμμα και έναν  αγαπημένο καλλιτέχνη του Φινλανδικού κοινού με καριέρα  από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα, και νέα ονόματα που απολαμβάνουν υψηλούς επαίνους από τη μουσική βιομηχανία. Υπήρξε σαφής αύξηση στον αριθμό των συμμετοχών από ροκ συγκροτήματα και θα δούμε εκρηκτική ροκ ενέργεια και στον τελικό.

Νωρίτερα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες οι οποίες μαρτυρούν κάποια στοιχεία από τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν για το UMK 2022.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UMK22 (@uudenmusiikinkilpailu)

Η Φινλανδία επέστρεψε δυναμικά στην πρώτη δεκάδα της Eurovision στον φετινό διαγωνισμό μετά από 16 χρόνια, με τους Blind Channel και το Dark Side καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.