Τσεχία: Στις 16 Δεκεμβρίου η αποκάλυψη της συμμετοχής για την Eurovision 2022

Τσεχία: Στις 16 Δεκεμβρίου η αποκάλυψη της συμμετοχής για την Eurovision 2022

Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται να προχωράει η διαδικασία επιλογής της Τσεχίας για την Eurovision 2022 με τον τηλεοπτικό φορέα ČT να ανακοινώνει τις ημερομηνίες-ορόσημο για την επιλογή. Συγκεκριμένα, αφού ο φορέας αξιολόγησε τις συμμετοχές που υπεβλήθησαν ανακοίνωσε ότι οι τελικοί συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν στις 6 Δεκεμβρίου, με την διαδικτυακή ψηφοφορία να ανοίγει την αμέσως επόμενη μέρα και να διαρκεί έως και τις 15. Στις 16, ο εκπρόσωπος της χώρας θα ανακοινωθεί μαζί με την νικήτρια συμμετοχή. Οι διοργανωτές της επιλογής είπαν πως θέλουν η επιλογή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι προετοιμασίες για την Eurovision, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια πιθανής αποχώρησης της χώρας που σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο.

 

Όπως σας έχουμε ήδη πει, για πρώτη φορά από την καθιέρωση της επιλογής το 2018, οι συμμετοχές θα παρουσιαστούν μέσω live-on-tape εμφάνισης (όπως έγινε και στην φετινή Eurovision) αντί μουσικών βίντεο. Ο νικητής θα προκύψει μέσω ειδικής επιτροπής (50%), διαδικτυακής ψηφοφορίας ανοιχτή προς όλους (25%) και από την ψηφοφορία του Τσέχικου κοινού (25%). Ενδιαφέρον έχει η κατάθεση συμμετοχής από τον Mikolas Josef (Τσεχία 2018) του οποίου όμως η τύχη θα κριθεί επίσης στις 6 Δεκεμβρίου μιας και ακόμα δεν είναι γνωστό το αν έχει προκριθεί στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

 

Η Τσεχία στον Διαγωνισμό της Eurovision

Η Τσεχία έχει συμμετάσχει στην Eurovision συνολικά 9 φορές από το ντεμπούτο της το 2007 μέχρι και σήμερα. Το ξεκίνημα της χώρας μόνο επιτυχημένο δε θα έλεγε κανείς πως ήταν μιας και οι 3 πρώτες της συμμετοχές βρέθηκαν πανηγυρικά στο bottom 2 των αντίστοιχων ημιτελικών τους με του 2009 μάλιστα να λαμβάνει nul points και την Τσεχία τον τίτλο της πιο “αποτυχημένης” χώρας στον διαγωνισμό ανεπίσημα. Την επόμενη χρονιά όπως ήταν αναμενόμενο αποχώρησε με την αποχή να διαρκεί ως το 2015 και την πρώτη πολυπόθητη πρόκριση να έρχεται ένα χρόνο αργότερα με την Gabriela Gunčíková και το “I Stand”. Τον περασμένο Μάιο, ο Benny Cristo τερμάτισε 15ος στον 2ο ημιτελικό με το “Omaga”, σπάζοντας το σερί προκρίσεων που είχε η χώρα από το 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.