Υπουργός Πολιτισμού Ουκρανίας: “Καμία αμφιβολία πως η Eurovision του χρόνου πρέπει να διεξαχθεί στην Ουκρανία”

Υπουργός Πολιτισμού Ουκρανίας: “Καμία αμφιβολία πως η Eurovision του χρόνου πρέπει να διεξαχθεί στην Ουκρανία”

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Πληροφόρησης της Ουκρανίας Oleksandr Tkachenko δήλωσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Eurovision 2023 πρέπει να πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία λαμβάνοντας υπ’όψιν ωστόσο τις συγκυρίες και πιθανούς παράγοντες οι οποίοι θα πρέπει να μεταβληθούν.

Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ο κ. Tkachencko μίλησε για τα σχέδια της χώρας σχετικά με την διοργάνωση της επερχόμενης Eurovision. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

“Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Eurovision 2023 πρέπει να διεξαχθεί στην Ουκρανία. Το μόνο θέμα είναι πως ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός εν καιρώ πολέμου. Σκεφτόμαστε με τους συναδέλφους μας πιθανές λύσεις ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στους όρους περί διεξαγωγής του διαγωνισμού, ωστόσο πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι κάποιες συνθήκες θα χρειαστεί να αλλάξουν”.

Ο κ. Tkachencko δεν παραβλέπει το γεγονός πως ο πόλεμος είναι η αιτία που η Ουκρανία δεν θεωρείται πιθανή οικοδέσποινα του επόμενου διαγωνισμού. Κλείνοντας, ανέφερε ότι πρόσφατα μίλησε με εκπροσώπους της EBU για την πιθανότητα διοργάνωσης.

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο, ο Δήμαρχος του Κιέβου έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον περί διοργάνωσης σε περίπτωση που αυτό ζητηθεί. Άλλες χώρες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για συνεργασία στην διοργάνωση ή ολοκληρωτική ανάληψή της σε περίπτωση αποτυχίας της Ουκρανίας είναι:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.