Το Melodifestivalen 2016 έρχεται με νέο λογότυπο

Το Melodifestivalen 2016 έρχεται με νέο λογότυπο

Ο μεγαλύτερος μουσικός διαγωνισμός της Σουηδίας εκμοντερνίζεται και μετά από 5 χρόνια αλλάζει και λογότυπο. Το νέο logo του Melodifestivalen είναι πιο απλό και πιο σύγχρονο, προδιαθέτοντας μας οι Σουηδοί ίσως για το τι θα δούμε στις οθόνες μας τον ερχόμενο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Το 2002 είναι η χρονιά ορόσημο για τον πιο αγαπημένο εθνικό εθνικό τελικό της σεζόν για τους fans, αυτό του Melodifestivalen. Ήταν η χρονιά που ο διαγωνισμός από 1 βραδυά και ένας τελικός, έγινε ένα σόου που ταξίδευε από πόλη σε πόλη της Σουηδίας και κατέληγε στην πρωτεύουσα. Ένας διαγωνισμός με 4 ημιτελικούς, δεύτερη ευκαιρία και φυσικά ένας μεγάλος τελικός. Ίσως αυτή η αλλαγή στο Melodifestivalen και η μεγάλη του επιτυχία, να έπεισε και τους ιθύνοντες της EBU να εισάγουν τους ημιτελικούς και στην κανονική Eurovision.

Προκειμένω λοιπόν να τονιστεί η σημαντική αυτή αλλαγή στο concept του Melodifestivalen,αποφάσισε το SVT ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός να αλλάξει και το λογότυπου σε κάτι πιο σύγχρονο για εκείνη την εποχή, κάτι που θα ήταν χαρακτηριστικό και για τη χώρα. Έτσι το 2002 η Dallar Sthlm μία Σουηδική εταιρεία, ανέλαβε το project να δώσει μία νέα εικόνα στο διαγωνισμό, σχεδιάζοντας φυσικά και ένα νέο λογότυπο. Αυτό που δημιούργησαν ήταν μία κορώνα, απαρτιζόμενη από 5 διαφορετικά χρώματα. Ήταν σχετικά απλό αλλά εύκολα αποτυπώνονταν στη μνήμη των τηλεθεατών.

Melodifestivalen_logo2002.svg

Το 2011 νέες αλλαγές σημειώθηκαν στους κανονισμούς του διαγωνισμού, ενώ η επιτυχία και η δημοφιλία του πλέον ξεπερνούσε τα Σουηδικά σύνορα, αφού πλέον όλοι μιλούσαν για μια μικρή Eurovision. Στο πνεύμα της ανανέωσης λοιπόν η Dallar Sthlm, η ίδια εταιρεία δηλαδή που δημιούργησε και το προηγούμενο logo, έφτιαξε ένα καινούριο, όχι πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο, σίγουρα όμως επηρεασμένο από τη 3D εποχή που διανύαμε.

melodifestivalen-20133

Πλησιάζοντας το Melodifestivalen του 2016 που θα διεξαχθεί από τις 6 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 12 Μαρτίου, ο Christer Bjorkman επικεφαλής της Σουηδικής αποστολής σχεδιάζοντας τις τελευταίες αλλαγές του φετινού διαγωνισμού, αποφάσισε με αφορμή το γεγονός ότι και ο διαγωνισμός της Eurovision διεξάγεται στη Στοκχόλμη, να σχεδιάσουν ένα νέο λογότυπο το οποίο θα αποτυπώνει τη φρεσκάδα και την απλότητα που θέλουν τηλεοπτικά τουλάχιστον οι Σουηδοί να χαρακτηρίσει και τον 61ο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί το Μάιο στη χώρα τους.

Melodifestivalen_2015-2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.