Τα λευκορωσικά μάτια δεν ψεύδονται ποτέ!

Estimated read time 1 min read

Η δημόσια τηλεόραση της Λευκορωσίας διοργάνωσε τελικό για την επιλογή του τραγουδιού που θα την εκπροσωπήσει στη Μόσχα τον ερχόμενο Μάιο. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές το τηλεοπτικό κοινό επέλεξε το νικητήριο τραγούδι.

Στον ημιτελικό που προηγήθηκε επιλέχθηκαν πέντε τραγούδια από μια κριτική επιτροπή, στην αποψινή βραδιά που παρουσιαστές ήταν οι Anastasia Tikhanovich και ο Dmitry Koldun , το τηλεοπτικό κοινό επέλεξε να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Μόσχα ο Petr Elfimov με το τραγούδι «Eyes that never lie».

Καλεσμένοι της δημόσιας τηλεόρασης της Λευκορωσίας ήταν ο Ruslan Alekhno ο περσινός εκπρόσωπος της στο διαγωνισμό που είχε διαγωνιστεί με το τραγούδι «Hasta la vista» και η Ani Lorak που είχε εκπροσωπήσει πέρσι την Ουκρανία με το τραγούδι «Shady lady». Η οποία και ερμήνευσε ένα ελληνικό κομμάτι στη γλώσσα της το «Και αν τώρα δεν θυμάσαι» γνωστό σε εμάς με τη φωνή της Ειρήνης Μερκούρης.

Τα υπόλοιπα τραγούδια που διαγωνίστηκαν είναι:

• Litesound feat. Dakota: Carry on
• Domenika: This is my day
• Gunesh: Fantastic girl
• Veter v Golove: Or – or & and

Κωνσταντίνος Γκιόκογλου

Γεννήθηκε το 1981 στο Διδυμότειχο του Έβρου. Ραδιοφωνικός παραγωγός από την τρυφερή ηλικία των 9 χρονών, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική από τα 14. Το πτυχίο φωνητικής το απέκτησε στα 18 ενώ οι σπουδές του είχαν να κάνουν με την Μηχανολογία. Η Eurovision ήρθε στην ζωή του από το 1989 όταν άρχισε να καταλαβαίνει το τι εστί Eurovision , την παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε χρονιά. Το 2005 πήγε για πρώτη φορά ως ενήλικας στην Eurovision του Κιέβου, χρονιά που κέρδισε και η Ελλάδα. Από τότε κάθε χρονιά και μέχρι και το 2013 παραβρίσκόταν στον διαγωνισμό ως μέλος της ελληνικής αποστολής με μόνη εξαίρεση την Eurovision της Μόσχας. Το 2011 μετακόμισε στην Γερμανία, όπου ασχολήθηκε εκτός των άλλων και ως συνεργάτης ραδιοφωνικών παραγωγών στα κρατίδια της Σαξωνίας και του Βραδενβούργου.

To 2008 διετέλεσε αντιπρόεδρος του σωματείου , ενώ από το το 2009 ξεκίνησε τις εργασίες σύστασης του INFE Network, όπου και διετέλεσε πρόεδρος του μέχρι και το 2013. Από το 2019 ασχολείται κυρίως με την Ιστορία του διαγωνισμού σε ερευνητικό επίπεδο καθώς και το ψηφιακό του αρχείο.

Αγαπημένες τοπ 5 Συμμετοχές :
Secret Garden – Nocturne (Nor 95)
Anna Maria Jopek – Ale Jestem (Pol 97)
Zdravko Colic – Gori Vatra (YU 1973),
Elisabeth Andreassen – I Evighet (NO 1996)
Aiste – Strazdas (LIT 1999).
Αγαπημένη ελληνική συμμετοχή :
Σοφία Βόσσου – Άνοιξη (GR 91)