Σκούρα τα πράγματα για τη Βοσνία…

Σκούρα τα πράγματα για τη Βοσνία…

Όπως μαθαίνουμε, το BHRT, δηλαδή η δημόσια τηλεόραση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης περνά σοβαρή οικονομική κρίση. Ήδη τα περισσότερα στελέχη του καναλιού έχουν αποχωρήσει προς ιδιωτικούς σταθμούς, ενώ το Δ. Σ. δήλωσε πως, εκτός κι αν γίνει γενναία επιχορήγηση σε βάθος χρόνου, το κανάλι αναγκαστικά θα κλείσει. Σε αυτή την περίπτωση, οι Βόσνιοι θα ζήσουν ανάλογες στιγμές με αυτές της δικής μας ΕΡΤ.

Προκειμένου να εξασφαλιστούν τα βασικά λειτουργικά έξοδα χρειάζονται 500.000 Βοσνιακά Μάρκα (περίπου 255.000 Ευρώ), καθώς, λόγω περικοπών, το κανάλι στερήθηκε πέρυσι 1 εκατομμύριο Μάρκα. Από ό, τι φαίνεται, ένας από τους λόγους της κρίσης είναι το ότι πολλοί Βόσνιοι φοροδιαφεύγουν και δεν καταβάλουν τον φόρο που αναλογεί στη δημόσια τηλεόραση, με την κυβέρνηση να ψάχνει τρόπους να τους εντοπίσει και να τους επιβάλει πρόστιμα. Ήδη έγιναν δραματικές περικοπές στο πρόγραμμα, του οποίου οι ώρες λειτουργίας μειώθηκαν. Απομένει να δούμε εάν η χώρα θα καταφέρει τελικά να επιστρέψει στη Γιουροβίζιον μετά από τρία χρόνια απουσίας -ελέω ίσως κάποιου χορηγού ή κάποιας ελάφρυνσης εκ μέρους της EBU- ή εάν το κανάλι θα αποτελεί σύντομα παρελθόν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.