Σκανδαλάρα! Παραποιημένα τα ισπανικά αποτελέσματα το 1996!

Σκανδαλάρα! Παραποιημένα τα ισπανικά αποτελέσματα το 1996!

Σύμφωνα με πληροφορίες του juradoseurovision,.BlogSpot, άλλα είχε ψηφίσει η ισπανική επιτροπή και άλλα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την ανεκδιήγητη Belén Fernández de Henestrosa. Η πληροφορία -που διέρρευσε προφανώς από κάποιο μέλος της τότε επιτροπής- έχει προκαλέσει σάλο ειδικά στην Πορτογαλία, η οποία πήρε μεν την καλύτερη θέση όλων των εποχών (6η), ωστόσο με το 10άρι που της έδινε η Ισπανία θα ερχόταν 3η. Ας δούμε ποια ήταν η επιτροπή:

José María Purón (συνθέτης SPA 95, 00), Anabel Conde (SPA 95, φωνητικά AND 05), Álvaro de Luna, Elvira Quintillá, Adriana Vega, Mónica Pont και Pepe Sancho (ηθοποιοί), Asunción Embuena (τηλεπαρουσιάστρια του TVE), Mikel Herzog (SPA 98-από τότε είχε μέσον στην ισπανική τηλεόραση!), Mabel Alfonso και Pedro Bermúdez, ‘Azuquita’ (τραγουδιστές), Montserrat Marial (ιμπρεσάριος), Manuel Redondo (μακιγιέρ), Juan Diego (ψυχολόγος και μαέστρος), Antonio Pinilla (φοιτητής), María Mayor (μοντέλο).

Παρών ήταν, όπως γίνεται πάντοτε συμβολαιογράφος, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως “notario-florero” (συμβολαιογράφο-γλάστρα)!

 

Οι αληθινοί ψήφοι της επιτροπής ήταν οι εξής:

Ολλανδία 12 (πήρε τελικά 6)- ήταν το ιστορικό “Holland” που ακούστηκε ως “Poland” και διορθώθηκε εκ των υστέρων.

Πορτογαλία 10 (δεν της έδωσαν τίποτα)

ΕΛΛΑΔΑ 8 (δεν μας έδωσαν τίποτα). Πρακτικά, η Μαριάνα Ευστρατίου θα έπαιρνε 44 βαθμούς και δεν θα άλλαζε η θέση της.

Μάλτα 7 (πήρε 10)

Αγγλία 6 (δεν της έδωσαν τίποτα)

Κροατία 5 (όσους και πήρε)

Εσθονία 4 (όσους και πήρε)

Ισλανδία 3 (όσους και πήρε)

Νορβηγία 2 (δεν της έδωσαν τίποτα)

Ιρλανδία 1 (δεν της έδωσαν τίποτε-η ψήφος πήγε στην Σλοβενία, η οποία είχε έρθει 11η).

Αντίθετα, πριμοδότησαν με 12 το Βέλγιο, 8 την Τουρκία και 7 την Κύπρο, για τις οποίες ο συντάκτης του άρθρου μιλά ανοικτά ότι υπήρξε συμφωνία – στην πραγματικότητα η Ισπανία, η οποία καταποντίστηκε εκείνη τη χρονιά, πήρε μόνο 2 από την Κύπρο, 5 από τη Μάλτα, 4 από την Κροατία και 6 από την Ελλάδα (σύνολο 17). Προσθέτει δε ότι η Τουρκία δεν άρεσε καθόλου στην επιτροπή, σε αντίθεση με την Κύπρο (η οποία είχε έρθει δωδέκατη στην επιτροπή). Στημένο ήταν και το 2άρι προς την “Τσεχοσλοβακία”, δηλαδή την Σλοβακία, ως ανταπόδοση για το 2άρι που έδωσε εκείνη στην Ισπανία το 1994, μετά από συμφωνία που έκανε η Maite Segura  (πρώην υπεύθυνη ψυχαγωγικού προγράμματος του TVE και επικεφαλής της ισπανικής αποστολής εκείνη τη χρονιά). Συμφωνία είχε γίνει και με τις: Μάλτα, Τουρκία, Κύπρο και Βέλγιο, όμως και οι τέσσερεις. την αθέτησαν από την πλευρά τους. Στο “κόλπο” φέρεται να ήταν και η τηλεπαρουσιάστρια Concha Galán, η οποία παρουσίασε στο κοινό την επιτροπή, μετά το τέλος της Γιουροβίζιον, αλλά δεν την άφησε να εξηγήσει αναλυτικά πως ψήφισε, χειραγωγώντας τη διαδικασία.
Το 1995 το 12 και το 10 είχαν συμφωνηθεί για την Κροατία και την Μάλτα). Στην πραγματικότητα, η επιτροπή είχε δώσει 12 στο Ισραήλ (το οποίο δεν έλαβε τελικά τίποτα) και 10 στην Αυστρία (η οποία πήρε 6). Η Ελλάδα πήρε 8 από την επιτροπή, όσους δηλαδή ανακοινώθηκαν. Συμφωνημένο ήταν το 7 για το Βέλγιο (το οποίο η επιτροπή δεν είχε ψηφίσει καθόλου). Για τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν πληροφορίες. Αντίστοιχες αλλοιώσεις στη βαθμολογία, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό, έγιναν και το 1992.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.